2017 legjobb parfümjei

Hát elérkezett 2017 utolsó napja. Hagyomány, hogy a legtöbb parfümös blog ilyenkor visszatekint az évre és megalkotja az év legjobb parfümjeinek listáját. Én most totálisan elmerültem a téli szünetben, és bevallom, nagyon nem volt ingerem posztolni, mert annyi programunk van, de 2017 legjobb parfümjeinek listáját ki nem hagynám. 🙂 Rendhagyó lesz oly módon, hogy igazából három listát állítottam össze, mert ha visszatekintek az évre, e három témakörben mozogtam amúgy is, szóval jár a három lista, miszerint 2017 legjobb parfümjei (azaz, azok, amelyek ebben az évben jelentek meg) 2017-ben a legszeretettebb parfümjeim (nem feltétlenül 2017-es megjelenésű parfümök, csak ezeket használtam a legtöbbször ebben az évben), és 2017 legjobb beauty cuccai (amelyeket legtöbbször használtam). Ja, és persze lesz citrom díj is minden lista végén, azaz a csalódások, vagy amelyek nem váltak be. Íme a listák 2017 legjobbjaival! <3

Az év abszolút kedvence számomra By Kilian Woman in Gold parfümje volt. Csodálatos, lenyűgöző és teljes mértékig luxusparfüm, totálisan addiktív, és ahányszor csak viseltem, mindig megkérdezték, hogy mi ez az isteni illat. Még gyűjtenem kell hozzá, hogy megvehessek egy üveggel, de egyszer az enyém lesz egy teljes üveggel. 🙂

Nyáron estem totális szerelembe Carner Barcelona Sweet William parfümjébe. Intim, bőrközeli, lágyan édeskés kis semmiség, de bennem kellemes emlékeket, érzeteket kelt, imádom viselni. Itt olvashatsz róla.

Lehet, hogy sokat panaszkodok a fantáziatlan változatok/flankerek miatt, de van, ami totálisan betalál, és ez miatt adok mindig esélyt ezeknek. Narciso Rodriguez Fleur Musc For Her parfümje nem nyomja le népszerű elődjét, hanem valami mennyei variánsaként nyerte el a rajongók szívét. Mint minden For Her, ez is tökéletes darab, imádom viselni. Itt olvashatsz róla.

Sok Guerlain rajongót megosztott a szupersztár Angelina Jolie arcával megjelent Mon Guerlain, én nyíltan vállalom, hogy szeretem, és gyakran használom (bár lehetne tartósabb). Az év egyik nagy dobása ez az illat. Itt olvashatsz róla.

Szintén megosztó illat, de parfümös berkekben népszerű az új Gucci Bloom. Túladagolt, XXI. századi tubarózsa. Nekem nagyon tetszik.

Majdnem egy időben a Mon Guerlain-nel jelent meg a L’Occitane új parfümvonalának első darabja, a Terre de Lumiere. Hasonló karakterű (levendula, édes akkordok), de mézzel, mandulával és enyhe fűszerekkel gazdagított illata mégis más jellegű. Én testápolójával együtt szeretem viselni. Ideális ebben a hűvös időben. Itt olvashatsz róla.

Lehet, hogy túlságosan hasonlít Mugler Alienjére az új L’Erbolario Lilla Lilla, de nálam nagyon betalált. Testápolójával együtt szoktam használni, nem tolakodó, ellenben kellően erőteljes és érzéki. Itt olvashatsz róla.

Nagy rajongója vagyok Nina Ricci L’Extase parfümvonalának. Számomra a legkedvesebb az idei Rose Extase lett. Málnás rózsa akkord puha fás alapokon, nyami! Itt olvashatsz róla.

Bár 2016-ban jelent meg a Parfums BDK debütáló kollekciója, én idén év elején ismerhettem meg őket, így számomra 2017-es illatok. Nem tudok attól eltekinteni, hogy a BDK parfümök magyar vonatkozásúak, nyilván befolyásolt a tesztelés során, ennek ellenére csodálatos illatoknak tartom őket, nehéz kiemelni a kedvencemet közülük, de a Bouquet de Hongrie teljesen elvarázsolt. Itt olvashatsz róla.

Légies, élénk, frissítő és erőteljes illatú Prakt a Svenks Parfymtől a nyár nagy kedvence volt nálam. Fekete ribizli, egres, rebarbara, jól hangzik, ugye? 

Igazi multikulturális élményt nyújtanak a Renier Perfumes darabjai. Kedvencem a Kisses Rain, balzsamos, puha, meleg és édes fűszeres illata nagyon komfortos illat. Itt olvashatsz róla.

Végül egy olyan illat legújabb változata jön, amely 10 éve minden második nő kedvence, nálam viszont kimaradt. A Dolce & Gabbana Light Blue Eau Intense nekem nagy nyári kedvenc lett, az anyaillat szó szerint anyaillat nálam (anyukám signature illata), de az új edp valami isteni rajtam. Itt olvashatsz róla. 

Minden Guerlain La Petite Robe Noire változatot szeretek, de számomra a legújabb Black Perfecto a No.1. Vagány bőrös, igazi “gerlenes” illat. És micsoda üvege van… Itt olvashatsz róla.

És a csalódások…

Nem mondom, hogy nagy csalódás volt az új Chanel Gabrielle, de túlságosan felfokozott várakozás előzte meg, és mindenki valami nagyon ütős darabot várt. Hát a Gabrielle nem az, ellenben egy nagyon szép friss-virágos illat, amelyet én kifejezetten kedvelek, de nem lett nagy kedvenc. Ugyanezen okból kicsit csalódás számomra a Hermés Twilly. Rendhagyó gyömbéres-tubarózsás akkordja bejött nálam, de mégsem nyúltam felé gyakran. Calvin Klein Obsession parfümjét egyszerűen nem tudom értelmezni, az egyik olyan illat, amely kifejezetten taszít ( a másik a Womanity…). Amennyire imádom a Prada parfümöket, annyira csalódás az új Prada La Femme vonal, főleg az Intense változat. A Prada parfümök mindig nyújtanak valami pluszt, mindig kiemelkednek a többi parfüm közül. A La Femme sorozat darabjai egyáltalán nem rossz illatok, csak éppen nem kiemelkedőek.

Szerencsére mindig akad tesztelnivaló parfüm, amelyet a tesztelés során minimum egy hétig viselek, így egyre ritkábban van lehetőség a saját ízlésemnek megfelelő parfümöt viselnem (ez nem panaszkodás). De azért akadnak olyan napok, amikor csak azért is a kedvenceimet viselem, olyan parfümöket, amelyek a polcomon sorakoznak (van egy pár), és most, 2017-ben előszeretettel hordtam őket, természetesen a fenti 2017-es kedvenceken kívül. Ilyen nagy felfedezés Tom Ford Black Orchid parfümje. Oké, tudom, hogy égés, hogy eddig kimaradt, de csak idén szereztem be belőle egy üveggel. Oh, jaj anyám, micsoda dög ez az illat! Itt megtalálod!

Ha van mostanában nagy kedvencem, akkor az az Orto Parisi Seminalis. Brutálisan letaglózó illat, benne a szex minden lucskos-nedves illatával, addiktív és nem enged. Alkalom és hangulat kell hozzá, de ha egyszer felteszem, akkor nincs megállás.

A Juliette Has a Gun Citizen Queen olyan visszatérő kedvencem, amit nem is értem, hogy miért hanyagoltam évekig, illetve értem…meg kellett érnem hozzá. A Legjobb bőrös-púderes parfümök egyike. És az egyetlen, amelyből már a második üveggel fogyasztok.

Húszas éveim signature illata volt Kenzo Le Monde est Beau. Aztán megszűnt, most pedig beszerezhető újra. Beszereztem, és nem tudok elszakadni tőle. Fekete ribizli minden mennyiségben.

Minden számomra fontos alkalommal Puredistance White illatát viselem. És minden alkalommal egyre jobban imádom. Minden cseppje kincs! Itt olvashatsz róla.

A 2014-es L’Occitane Arlesienne is nagy kedvencem, őrizgetem minden cseppjét, de az új, 2016-os változata, amely jelenleg is kapható, ugyanannyira a szívembe lopta be magát. Tusfürdőjével és testápolójával együtt mennyei. Itt olvashatsz róla.

Az Yves Rocher parfümkínálatából idén lett nagy kedvenc a Quelques Notes d’Amour. Meleg-fás-száraz rózsás illatú, testápolója és tusfürdője is nagyon jó illatú, szeretem viselni.

2017-ben fedeztem fel a Zoologist parfümjeit. A Panda hatalmas kedvenc lett, az illatmintám minden egyes illatmorzsájára úgy vigyáztam, mintha aranyból lett volna. Muszáj lesz beszerezni belőle egy teljes üveggel. Itt olvashatsz róla.

Megunhatatlan a Guerlain Les Absolus d’Orient sorozata. Mindhárom darabja mestermű, számomra az Ambre Eternal az örök szerelem. Itt olvashatsz róla.

Tudom, hogy nem egy magasröptű alkotás, de mégis amióta csak megvan, különös vonzalom húz a Trussardi My Scent parfümhöz. Túladagolt krémes virágok kasmírillatú akkorddal. Nagyon érdekes illat, én imádom viselni. Idén sokszor nyúltam hozzá. Itt megtalálod! 

Nálam totálisan betalált az Une Nuit Nomade Bali sorozata, különösen a Suma Oriental, személyes vonatkozásai miatt. Itt elolvashatjátok, hogy miért…sok sok privát fotóval.

Tudom, nem kifejezetten beauty-blog, de a parfümök mellett a szépségápolás is nagy szenvedélyem, így néha olvashattok beauty termékekről a Parfümblogon. Sok terméket kipróbáltam, de nem mindegyik lett kedvenc, viszont pár darab abszolút beépült a napi rutinomba.

Mint például az Artdeco bronzosító púderje. Egyszerűen nincs nálam jobb. Tökéletesen illeszkedik a bőrömhöz, nagyon jól pigmentált, tartós, imádom.

Ha szempillaspirál, akkor IsaDora Big Bold mascara! Totálisan rákattantam, nem hiszem, hogy bármelyik másik spirál tudja nálam überelni. Itt olvashatsz róla.  

Ahányszor csak kézhez veszem, gyönyörködöm a By Terry Tropical Sunset palettájában. Igazi luxusdarab, és sokoldalú kincs. Itt olvashatsz róla. 

Az egyik legjobb szemhéjfesték paletta díját az IsaDora Eye Sculptor Bar paletta minden egyes árnyalata kapja (van vagy 4). A legkezdőbbek is csodás füstös sminket készíthetnek vele, a profik pedig 5 perc alatt villámsminket tudnak feldobni segítségével. Sokszor használom. Itt olvashatsz róla.

Sok rúzst kipróbáltam már életemben, de bizton állíthatom, hogy a Chanel Allure rúzsoknál nincs jobb. A legteltebb színek, a legtartósabb változatok, és a legluxusabb kivitel, ez a Chanel.

És a csalódások…

Amilyen drága és hype-olt volt a Victoria Beckham x Estée Lauder kollekciója, a négyes szemfesték épp annyira pocsék. Grízesen morzsálódó állagú, nagyon rosszul pigmentált, ráadásul két szín kotyog is a tartóban…ennyiért!! Bosszantó!

Sajnos azt tapasztalom, hogy nálam az Avon Anew Clinical szemránckrémje nem vált be, nagyon csípi a szemem, így fogalmam sincs a hosszú távú hatásairól, mert pár használat után sajnos ki kellett dobnom.

Remélem, élveztétek a listákat! Ha van időtök, ti is osszátok meg velünk az idei kedvenceiteket.



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter