Legjobb kávé illatú parfümök

A gourmand illatkategóriába tartozó parfümök között különleges helyet foglalnak el a kávé illatú darabok. Bár sokan (tévesen) azt hiszik, hogy a kávé illata semlegesíti az illatokat, ez egyáltalán nem így van. A parfümériákban kihelyezett kávészemek arra szolgálnak, hogy a sok illattól megfáradt orrot sokkhatásként frissítse. Tehát a kávéaroma egyáltalán nem nyomja el a további illatösszetevőket, sőt! Krémes, vaníliás, pralinés akkordban igazi tejeskávé feelinget kapunk, karakteres fűszerekkel pedig az őrölt kávé aromája köszön vissza a parfümös üvegből. Az alábbi válogatás a legnépszerűbb kávéillatú parfümöket tartalmazza, amelyet a Parfum.hu oldalról válogattam.

Montale Intense Cafe

2013 óta az egyik legnépszerűbb kávés illat a piacon. Nem véletlenül, hiszen elképesztően gyönyörű rózsás, puha, krémes kávéillatú, ahol nem azt érezzük, hogy a reggeli tejeskávét kortyolgatjuk, hanem igazi pézsmás rózsát kapunk, amelyet a kávé fűszerez meg.

Mancera Aoud Cafe

A Montale Intense Cafe kis/nagytestvére szintén 2013-ból. Az Aoud Cafe keleti fűszerbomba ouddal, aszalt gyümölcsökkel és sok-sok pörkölt kávéval. Az egyik legjobb ár/érték arányú darab!

Yves Saint Laurent Black Opium

2014 szeptemberében az Yves Saint Laurent piacra dobta a Black Opiumot, az új illatot, amelyet a klasszikus rock’n’roll interpretációjaként jelentettek be, amely az YSL márka sötét, titokzatos oldalát hivatott kiemelni. Nagy felháborodást keltett az Opium rajongók körében, de az évek az YSL-t igazolták, ma már a márka zászlóshajós illata, viszik, mint a cukrot. Az illatban a nagy mennyiségben jelen lévő kávé jegyei dominálnak, mellette rózsaszín bors, a narancsvirág, a jázmin, a vanília, a pacsuli és a cédrus van jelen az illatban.

Tom Ford Cafe Rose

Tom Ford is a rózsás-kávés akkordban látta meg a fantáziát 2012-ben, a ciprusos-fűszeres-fás illat igazi orientális illatélményt nyújt. Lágy, ámbrás, puha rózsaakkord pikáns kávéval. Abszolút uniszex illat.

Hugo Boss Boss The Scent for Her Absolute

Képzeld el, hogy egy kávézóban ülsz, lassan kevergeted a lattéd, egy kis mézet csurgatsz vele, imádod, ahogy a karamell szétolvad a tejszínhab tetején. Nos, pontosan ilyen élmény a Boss The Scent for Her Absolute! Vaníliás kávé mézzel és barackkal. Nagyon népszerű!

Mugler A*Men

Az Angel óta tudjuk, hogy ha gourmand illatról van szó, akkor Mugler tudja a módját. Nos, az A*Men ugyanaz férfi illatban, mint az Angel nőiben: egy elegáns és férfias édes-fűszeres illatbomba, amelyben a tejeskávé akkordja simul össze a mézes-balzsamos fűszerekkel. Klasszikus!

Bond No.9 So New York

Az amerikai niche Bond No.9 márka egyik legnépszerűbb darabja a New Harlem volt. A So New York mondhatni, hogy ennek az illatnak a párja: annyira New York! A szilva érzéki akkordját kakaóval és pörkölt kávéval dobták fel, mintha espresso-t kortyolgatnánk egy szilvás lepény mellett. Unikális!

 

Bónusz:

Trussardi Inside for Women

Az egyik legfinomabb latte illatú parfüm (volt) a piacon. Igazi krémes kávéillat, lágy, nem tolakodó aromával. Sajnos már nem kapható, ha mégis rábukkantok, csapjatok le rá!

 

 

 



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter