Far Away univerzum

Véleményem szerint messze kitűnik az Avon parfümök közül a legendás, 1994-ben kiadott Far Away! A világot igencsak megosztó parfüm illata semmivel sem keverhető össze, szerintem a legjobban megkomponált Avon parfümök közé tartozik. Két ember van: aki imádja és aki ki nem állhatja, de ha 1994 óta az Avon állandó kínálatában van, akkor sejthetjük, hogy sokan ugyanúgy rajonganak érte, mint én.

avon far away parfümblog

Emlékszem, valamikor 20 évvel ezelőtt egy Avon katalógust lapozgatva figyeltem fel a Far Away-re: csinos kis bojtos lógó, jin-jang kupak és üveg, megtetszett már a külseje alapján. Természetesen már akkor is volt illatosított oldal, és anyám…alig bírtam elszakadni az oldalról, annyira tetszett finoman édeskés-púderes illata. Naná, hogy vettem egyet. Vagy kaptam..inkább valószínű, mert akkor még gimnazista voltam.

far away

Imádtam! Mivel akkor még új illatnak számított, sokan megkérdezték, hogy mit használok, nagyon különlegesnek éreztem magamon. Mivel akkor még jó ha 1-2 üveg parfümöm volt egyszerre (haha, ma már több, mint 200…), óvatosan adagoltam, spórolgattam vele. Aztán ahogy szokott lenni nálam, jött egy másik szerelem illat, és a Far Away parkolópályára került, még ma is őrzöm az első üvegemet, benne 1-2 korty “löttyel”. De nem múlt el az illata iránti rajongásom, mert vagy deo, vagy testápoló formájában mindig van itthon, így ha megkívánom, érezhetem.

Ma már, csakúgy mint a Light Blue, ha kritikát kap, akkor “elcsépelt, tucatillatnak” aposztrofálják, hiszen nagyon sokan használják, illata bekúszott a laikusok orrába is, pedig kategóriájában kifejezetten szép illatnak számít. Az egzotikus, illatában a tubarózsához hasonlító karo karounde virággal indít a fejjegyben, melyhez kókuszt(!), ylang-ylangot, barackot és narancsot társítottak. Figyelitek, hogy már a fejjegyben micsoda erőteljes jegyek jelennek meg? A szívjegy csupa intenzív virág, púderes-krémes és érzéki tónusokkal. Az alapjegy erőteljesen puha és púderes, meleg és bőrre simuló, köszönhetően a vaníliának, pézsmának, ámbrának és szantálfának. Ezt szeretem benne, ezt a meleg, púderes illatot, azt, hogy szinte érzem, ahogy rásimul a bőrömre és különleges, egyedi virágillatot áraszt púderes köntösben. Édeskés, de nem cukorkás, finoman fűszeresnek sejlik.

far away infinity parfümblog

Na de 22 év alatt jó pár Far Away változat megjelent, igaz, viszonylag későn, a 2010 évekre datálva nagyjából. A Far Away Gold ma is beszerezhető példány, a tetszetős arany üveg erőteljesen hasonlít az alap Far Away-hez, csak az édesebb faktor erősebb benne. A Far Away Paradise a barackos, gyümölcsös vonalat erősíti, de meg van benne az alapillatra jellemző puha-vaníliás akkord. Ha van valakinek Far Away Dreams, akkor jelentkezzen nálam, nagyon kíváncsi vagyok, hogy a száraz-meleg fás jegyekkel kiemelt Far Away vajon milyen lehet. Az üvege hófehér, mesés! Bár még több változat megjelent, rögtön a legfrissebbhez ugranék!

far away infinity parfüm

A Far Away Infinity iránt máris nagy a kereslet, ugyanis egyes oldalakon a népszerű Olympea-hoz és az Alienhez hasonlítják. Nos, ez a hasonlítás mindig kemény dió, parfümök esetén inkább úgy fogalmaznék, hogy hasonló karakterű. Kétség kívül halványan emlékeztet az Alienre, nem csoda, hiszen mindkettőben központi szerepet kap a jázmin. A Far Away Infinity gyümölcsös vonala erősebb, a narancsvirág tiszta aromája és a körömvirág nyersesége állnem engedi kibontakozni a krémes, narkotikus jázmin-gardénia páros valódi erejét. A már jól ismert szantál-vanília akkord mellé a füstös, érzéki pacsuli párosul, tompítja a Far Away-ben oly szeretett puha, púderes alapot, és amely szintén az Olympea egyik fő akkordja a só mellett. Ha számomra nem is olyan kiemelkedő az Infinity mint a sima Far Away, az Avon parfümök között kiemelkedően vagány, modern, trendi illatnak számít, érdemes lecsapni rá!

Andrea



2 thoughts on “Far Away univerzum”

  • Kedves Andrea!
    Ha még kíváncsi vagy a far away dreams illatára , nálam van két üveg is.vagy esetleg a bella sunset. isteni, mint mindegyik. 🙂
    Üdv
    Kriszta

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter