Byredo Casablanca Lily – parfümkritika

Jó pár hete sikerült végre jó pár niche parfümöt tesztelnem. A Byredo pár éve újra ontja ránk az újdonságait, hol jókat, hol kevésbé jókat. Ennek ellenére mindig kíváncsian várom, hogy kipróbálhassam őket. Természetesen lett új szerelem, mégpedig a Casablanca Lily. Nem én vagyok az illat célközönsége, de kit érdekel. Nézzük a hivatalos leírást:

“Minden egyes Night Veils illat tiszta esszenciává desztillálva nemes alapanyagokat használ, amelyeket aprólékos gondossággal választanak ki. Magas koncentrációjával ez az új trió egy új parfümrituálét talál ki. A Casablanca Lily-t az Atlanti-óceán partján emelkedő virágzó város ihlette. A berber gyökereitől a gyarmati örökségéig Casablanca modern identitása a különböző kultúrák keveréke, egy hely, amely állandó változásban van a hagyomány és a modernitás között. Idővel a város kibontakozik, felfedve a legcsodálatosabb zugokat, a marokkói élet sehol máshol nem található vibráló kaleidoszkópját. Az illat úgy vesz körül, mint a város eleganciája, amely ihlette: bőség, gazdagság és nagyság együtt.”

Az van, hogy a Byredo Casablaca Lily egy csodálatosan krémes, mézes tubarózsás illat! Istenien gyengéd, fenséges és lenyűgözően lágy virágos illat, amelynek ugyanakkor kellő ereje van. Imádom a szilva akkordját, ahogy a krémes virágos jegyekkel elkeveredik. Tökéletes arányban van jelen a fás alap, és a pikáns méz nem tolakodóan édesíti be az illatot. Csodálatos illat, nőies, elegáns, hordható, gazdag és előkelő. Kifejezetten nőies, nem mondanám uniszex illatnak.

Illatjegyek:

Fejjegy: szilva, gardénia
Szívjegy: szegfű, indiai tubarózsa
Alapjegy: rózsafa, mézes akkord



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter