Narciso Rodrigues Fleur Musc For Her – újdonság és parfümkritika

Komolyan mondom, ez a pasi zseniális! Egyszerűen elképesztő, ahogy mindig frankót belenyúl a tutiba, ahogy tudja, érzi zsigerből, hogy hogyan kell magasról tenni a trendekre és úgy maradandót, legendát alkotni, hogy az még a megjelenése után 14 évvel, a századik húst lerágva is üssön és üdítően hasson a parfümrengetegben. Ehhez az kellett, hogy 2003-ban megjelentesse neve alatt (tök egyszerűen Narciso Rodrigues For Her fekete üvegben..tiszta elmebaj, de stílusos) a kedvenc illat alapanyagára épült (pézsma, mósusz, musc, musk) első debütáló parfümjét, amely egyszerre ultra modern és időtlen klasszikus, és kurva baromi bátor. A pézsma ilyetén túladagolása, belefojtva egyéb púderes karakterű virágos jegyekbe, és száraz fás alapokba oly módon, hogy szinte kiporlik az üvegből, na ilyen még nem volt! Később sem csitult a hype, mert a For Her eau de parfum változata (a halvány rózsaszín) a rózsa-pézsma legtökéletesebb együttállását mutatta be, amelyet azóta is a legjobb pézsmás-púderes illatok között tartanak számon. Persze Rodriguez nem parfümőr, ehhez a mutatványhoz kellett neki Francis Kurkdjian is (mesterien ért ehhez a fajta könnyed eleganciához és légiességhez). De lássuk, ki Narciso Rodrigues!

013_narciso_rodriguez_theredlist

 „Úgy gondolom, valami lehet nagyon klasszikus és teljesen modern egyszerre.” Narciso Rodrigues amerikai divattervező minden kollekciója ezt a hitvallást követi. A kubai származású, USA-ben született tervező művészetre született. A New Yorki Divatiskola tanulójaként Donna Karan és Calvin Klein mellett szívhatta magába a divattervezés minden fortélyát. Később olyan neves márkák művészeti vezetője lett, mint a Cerutti. A világ figyelmét mégis egy bizonyos ruhának köszönheti: a tragikusan fiatalon elhunyt ifjabb John Kennedy feleségének tervezte meseszép menyasszonyi ruháját. Innen egyenes út vezetett az 1997-es első kollekcióig, mely annyira jól sikerült, hogy az év divattervezője címet nyerte el vele. Narciso Rodrigues karrierje fényesen ívelő szakaszba ért, köszönhetően egy szintén politikusfeleségnek: Michelle Obama férje elnöki győzelmét Narciso Rodrigues ruhában ünnepelte, így juttatva hatalmas reklámhoz a tervezőt. Rodrigues stílusa keveredik az amerikai és európai motívumokkal, egy csipetnyi latin lendülettel megfűszerezve. Művészi szabásvonalak, tökéletesre csiszolt anyagok és erőteljes színek jellemzik kollekcióját. Rodrigues a nőkből merít ihletet a nők számára. Alkotásainak célja, hogy megünnepeljék a szépséget és érzékiséget.

Első parfümje, mint kollekciójának kiegészítője 2003-ban jelent meg For Her néven, azoknak a nőknek ajánlva, akik inspirálták munkájában. A For Her parfüm egy illatos aura, mely kézzelfogható és megható kifejezése a nőies eleganciának. Rodrigues kedvenc illata, az egyiptomi pézsma köré épült, mely végtelenül modern és nyíltan szexuális parfümként hatalmas rajongótábort szerzett az elmúlt években. Szokatlanul buja kompozíciót adnak a szokatlan összetevők, mint az osmanthus és az erőteljes vaníliás akkorddal kiegészülő narancsvirág és vetiver. Intenzív illat, melyben rejtett erő és alig észrevehető édes árnyalat található, melyek később puha és szelíd púderes illattá válnak. 2006-ban jelent meg a For Her Eau de Parfum változata, mely még intenzívebb és erőteljesebb illatú, erotikus kisugárzása még átütőbb. A púderesen csábos illatot a rózsás és barackos akkordoknak köszönhetőek.

Parfümjeit mindig a legnevesebb parfümőrök közreműködésével tervezi, így nem meglepő, hogy a 2009-ben megjelent Essense Eau de parfum tiszta, ragyogó és érzéki illata elbűvölte az édes parfümökhöz szokott orrokat. A parfüm szíve a kifejezetten modern pézsma, mely komplexé a sugárzó rózsától, púderes írisztől és ámbrától lesz. Ezzel a parfümmel újra divatba hozta Rodrigues az írisz puha és földes illatát. – DA

fleur musc for her parfümblog

Örülhetünk, mert az idei tavaszi-nyári szezonban debütált az új Narciso Rodriguez parfüm, a Fleur Musc For Her, amely egyértelműen a For Her vonalat követi és annak egy változata. Hogy kell-e belőle valamiféle változat? Ez kell, higgyétek el! A vibrálóan élénk rózsaszín üveg abszolút önazonos NR illatot rejt magában: az alapjai és körülbelül úgy 80%-ban egy az egyben NR For Her edp, na de az a másik 20% a lényeg, a fricska! A bazsarózsa tán sosem kapott ekkora figyelmet, ilyen kiemelést, mint a Fleur Musc-ban. Az ikonikus rózsa-pézsma kombó mellett üdítően frissnek és élénknek hat a bazsarózsa megkapó bája, melyet pezsgően robbanékony rózsabors vezet fel. És hogy mitől olyan izgalmas? A púderes jegyek összecsiszolásától. Kapott az illat egy nagy adag ibolya aromát, édesen púderes, eleve benne van a rózsa-pézsma metszően tiszta jellegű púderessége és a bazsarózsa bájossága. Szinte megőrjíti az orromat, állandó izgalomban tartja, mert a már megszokott For Her illatból kacsint ki ez a kettősség, az édesen púderes és a tiszta-metsző púderes jegyek. Iskolapéldája annak, hogyan lehet egy “csajos”, játékos illat egyszerre karakteres, elegáns és egyedi. Tartós, szinte 1-2 csepp elég az intenzív illatfelhőhöz. Abszolút kedvenc lett, nagyon ajánlom kipróbálásra.

Összetevők: rózsabors, bazsarózsa, rózsa, pézsma, ámbra, pacsuli, ibolya

Sillage: 4/5 – bár puha, púderes, mégis határozottan érezhető

Tartósság: 4/5 – 1-2 csepp elég a boldogsághoz:)

Elegancia: 4/5 – Bár ez épp nem a klasszikusan elegáns, de ha elfér egy kis sikkes csajoskodás az élére vasalt kiskosztüm mellett, akkor akár a királyi koronázásra is tökéletes!

Szexifaktor: 4 – Én nagyon szexisnek tartom :p ha pasi lennék, erre indulnék be, nem a tengernyi vaníliaillatra

Korosztály: Bárkinek, de tényleg, viszont stílus,  megjelenés kötelező hozzá. Ezt macinacihoz ne dobd magadra.

Árkategória/árérték: Közepes árfekvésű parfüm, de mivel 1-2 spricc kitart egész nap, nem fogy el olyan hamar

Imádom/tetszik/nem tetszik: – Imádom! <3

Már kapható a parfümériákban!

Andrea

 



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter