L’Occitane en Provence Terre de Lumiere – parfümújdonság és parfümkritika

Mindig is nagy rajongója voltam a francia L’Occitane márka termékeinek, számos test – arcápoló terméküket használtam, és jó pár illatukat is beszereztem. Amikor felröppent a hír, hogy a L’Occitane új szintre emeli a parfümvonalát, hevesebben kezdett verni a szívem, mert reméltem, hogy valami izgalmasat kerekítenek ki a márka nívója köntösében. A Terre de Lumiere, amely a L’Occitane új parfümvonalának zászlóshajója lett, nagy lépés az eddigi parfümökhöz képest, hiszen ez az első női gourmand illatuk, amely nem Provence éteri, könnyed atmoszféráját eleveníti fel.

“Elsőre aromás és zamatos, majd hirtelen beleolvad az ínyenc szívjegyekbe, végül pedig egy érzéki pézsma illatban állapodik meg. A frissítően aromás fejjegyek egy provence-i séta érzéseit idézik. Ahogy a könnyű szellő frissességét a nap lágy simogatása követi a bőrön, az ínyenc illatok is úgy bontakoznak ki egy utolsó felemelő pillanatban, mielőtt a szürkület átveszi a világosság helyét. Ebben az addiktív illatban Provence kontrasztját örökítettük meg egy különleges paradoxonban: az aromás fejjegyek találkozása az ínyenc szívjegyekkel, mellyel megszületett a L’OCCITANE első gourmand-aromás illata, a Terre de Lumiére.”

loccitane terre de lumiere parfümblog1

 

Az új Terre de Lumiere (a Fény földje szabad fordításban) a provence-i naplemente úgynevezett arany óráját kívánja megeleveníteni, amikor a nap még utolsó erejével bearanyozza a vidéket, amikor az illatok a legélénkebbek. Provence levegője levendulától nehéz, ennek aromája szinte kihagyhatatlan egy ütős provence-i illatból. A Terre de Luniere parfümön egyszerre három parfümőr dolgozott, külön-külön kidolgozva az egyes akkordokat, amelyeket aztán összedolgoztak egy koncepció alapján.

“A Terre de Lumiére megalkotásának története egyben három nő találkozásának a története is – három parfümőr, akik megosztották egymással a szenvedélyüket. Tökéletes összhangban dolgoztak együtt, szinte azt lehet mondani, hogy sorsszerű volt a találkozásuk, hogy megalkossák ezt az illatot, ihletet merítve a lélegzetelállító aranyórából. Amíg Shyamala a levendulaméz íz- és illatvilágát hozta, Nadége a mandula finom hangulatát adta hozzá, egyesítve a két illat friss és meleg jegyeit. Végül Calice beborította ezt az egyedi alkotást egy ragyogó virágos tónussal, ami érzéki és szikrázó, mint a nap. Három lélek találkozása, ami mögött egy letisztult, nőies pillanat, a naplemente előtti utolsó másodpercek állnak.”

loccitane terre de lumiere parfümblog

Imádom, ahogy a L’Occitane kiemeli a nőket, nekik és értük, általuk készül minden, igazán szép szimbolikus mozzanat, hogy három női parfümőr alkothatta meg ezt az illatot. A Terre de Lumiere-t abszolút a mézes levendula akkordja határozza meg. Végig a legerősebb, legmarkánsabb akkord marad, a levendula szinte lubickol a méz szirupos édességében – jó értelemben véve. Ezt puhítja a keserű mandula és a tonkabab, kerekebb, aranyló aromájához egy kis akácvirág aroma jól passzol, vibrálóbbá teszi azt. Gourmand és aromás jegyek találkozása, a férfias és nőies jegyek ellenpontja, melynek összességéből egy ízig-vérig nőies, számomra “anyaillat” válik ki. Virágos, friss és aromás akkordok találkozása, melyben a méz kissé gyantás, mély illata a főszereplő. Lehet, hogy kissé szerencsétlen időpontban debütált az illat, hiszen épp a Guerlain Mon Guerlain parfüm piacra kerülése után érkezett, és a két illat összetevőiben, és karakterében halványan, de hasonlítanak egymásra. Nyilván, mint ahogy a Mon Guerlain esetében is, a Terre de Lumiere megalkotását trendvizsgálat előzte meg, melyben egyértelműen kiderült, ma a nők legnagyobb része a gourmand édes jegyeket részesíti előnyben. Bár a L’Occitane eddig a natúr, friss és könnyed illatokról volt ismert, az új irányvonal egyértelműen jelzi azt, hogy a márka megújulni kész parfümvonalában, és szeretné az aktuális trendeket követni. Engem ez nem zavar, mert emellett a márka hű önmagához, és akik a natúr vonal miatt szerették a L’Occitane-t, azok ezentúl is megtalálják a kedvenceiket az üzletek polcain.

loccitane terre de lumiere parfümblog2

 

Összetevők

Fejjegy: bergamott, ambrette mag, rózsabors,
Szívjegy: levendula, méz
Alapjegy: akácvirág, keserű mandula kivonat, tonkabab, fehér pézsma

Sillage: 4 – ez a levendula-méz akkord nagyon intenzív

Tartósság: 4 – Jó! Végre! Jó pár óráig intenzíven kitart az illat

Elegancia: 4 – Úgy tud gourmand-édes lenni, hogy közben minden cseppjéből árad a francia sikk

Szexifaktor: 3/4 – Nem a szexi dög a lényeg ebben az illatban, de a férfiak imádják!

Korosztály: Kortalan! Édesszájúak előnyben!

Árkategória/árérték: az eddigi L’Occitane parfümökhöz képest drágább, az 50 ml körülbelül 20.000 Ft, a közép árkategóriás parfümök közé tartozik.

Imádom/tetszik/nem tetszik: – Ahogy számítottam rá, kedvenc lett, a parfüm mellé mindenképpen beszerzem a testápolót, szappant és tusfürdőt is. Teljesen addiktív, odavagyok érte! 🙂

Már kapható a L’Occitane üzleteiben és webshopjában!

Andrea

 



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter