Puredistance White – parfümkritika

Vannak olyan parfümök, illatok, melyek valóban ünnepivé, felejthetetlenné tudják varázsolni jeles alkalmainkat. Bár az emberi elme hamar összekapcsolja az érzelmeket és illatokat, mégis találhatunk olyan parfümöket, melyek valóban azokat az érzelmeket váltják ki belőlünk, melyre teremtve lettek. Antoine Lie parfümőr a Puredistance felkérésére megpróbálta a boldogságot üvegbe zárni – és sikerült neki a White képében. Jó pár napja tesztelem az illatot, és egy jeles napon (kislányom születésnapján) igazi királynőként ragyoghattam és fogadhattam be a boldogságot minden formában, illatban, érzelemben.

white

A Puredistance parfümház neve egyet jelent az igazán exkluzív parfümökkel (az illatházról itt olvashattok, egyéb illataikról pedig itt és itt ), gyakorlatilag nagyon nehéz személyes kedvencet választanom, mert mindegyik illat valódi kuriózum és mestermű. Aztán kipróbáltam a White-ot és egyből a képzeletbeli dobogó tetejére került: különleges, exkluzív és nagyon szép! Különleges, mert semmihez sem fogható, rendkívül harmonikus és kerek illata bár csupa közismert és gyakran használt összetevőt használ fel (rózsa, tonkabab, vetiver, íriszgyökér, bergamott, pézsma és pacsuli), mégis valami igazán újat, elegáns és rendkívül nőies illatot tud nyújtani. Exkluzív, mert elképesztően erőteljes illat (38% töménységű) és valóban a legkiválóbb alapanyagok kerültek bele egy valóban mesterparfümőr kezei által. Szép, mert a mostanság oly divatos meleg-fás jegyeket csodásan édesíti meg a tonkabab, légies és elegáns az íriszes akkordnak köszönhetően és puhán púderes a rózsa-pézsma páros által.

puredistance white

Ritka az olyan parfüm, ami ennyire tartós lenne, mint a White, ez természetesen köszönhető a minőségi alapanyagoknak és a rendkívül magas parfümkoncentrációnak. A leszáradást követően egyenletesen és intenzíven illatozik, majd szépen elhalkul kvázi egy nap után. Lineáris illatnak mondanám, nem igazán változik az illat karaktere a kifújástól a leszáradásig, ugyanazt a letisztult, elegáns és végtelenül meleg illatot érezzük végig. Majdnem egy időben használtam a Byredo Mojave Ghost illatával, amely hasonlóan száraz-meleg illat, és amiért szintén rajongok, de bevallom, a White sokkal jobban megfogott, és szívesebben viselem! Igaz, csak egy mintám van/volt belőle, de nagyon sokáig kitartott, tényleg egy csepp is elég volt ahhoz, hogy egész nap érezzem a parfüm illatát. Abszolút kedvenc, kötelező darab, és a kívánságlistámon első helyre került sok felkiáltójellel! 🙂

2015-06-16 10.31.12

Mint minden Puredistance illatnak, a White-nak is csodás a csomagolása, 17, 5 ml, 60 ml és 100 ml változatban is megvásárolható. Szerencsére Magyarországon is kipróbálható, megvásárolható a Le Parfum parfümériában!

Andrea



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter