Dolce & Gabbana Light Blue Eau Intense – parfümújdonság

Azt hiszem, nem túlzás, ha azt állítom, jó pár éve várunk már arra, hogy minden idők egyik legnépszerűbb parfümjének megjelenjen az intenzív (intense) változata. Bizony, Domenico Dolce és Stephano Gabbana olasz divattervezők 16 éve olyat robbantottak a parfümpiacon, amelyet kevés parfüm tudott megismételni. A Light Blue a szicíliai nyarak hangulatát idézi, benne a legelevenebb citrussal, melyet nagy dózisú cédrussal tettek élénkké és vibrálóvá. Közhelyes vagy elcsépelt illat – szól a legtöbb kritika, ha szóba kerül a Dolce & Gabbana Light Blue, hiszen gyakorlatilag minden második nő használta már, és valóban bárhol felismerhető. Személyes kötődésem van az illathoz, szinte a megjelenése óta édesanyám használja, így számomra nemcsak igazi szeretetillat, hanem tipikusan szőke, fehér bőrű nőkhöz kötöm 🙂

A Light Blue rajongók csak egyet sajnáltak: a kifejezetten nyári, frissítő parfümként megálmodott és így eau de toilette koncentrátumú illat nem bizonyult túl tartósnak (bár hozzáteszem, hogy a régebbi D&G parfümök nagy része edt töménységű volt, de nagyon intenzív és tartós illatnak bizonyultak). Bár adott volt, hogy a Light Blue sikerét meglovagolja a márka, hosszú ideig ellenállva csak és kizárólag a Light Blue-ra koncentráltak, és élvezték az illat diadalmenetét, a 2010-es években előálltak pár limitált szériával, amelyeknek “illatilag” nem sok köze volt az anyaillathoz, éppen ezért a nagyközönség kiéhezve várt egy olyan új Light Blure-ra, amely ugyanazt a vibrálóan friss és addiktív illatot árasztja, csak éppen sokkal intenzívebben és tartósabban.

Hát most megkaptuk! 😀

Új fejezet nyílik a Dolce & Gabbana Light Blue világában a Light Blue Eau Intense-zel, és vélhetően a parfümériák eladási slágerlistáin is bélelt helye lesz az új darabnak! Mert hogy a Light Blue Eau Intense az, amelynek mondja magát: a Light Blue illat intenzív változata. Gyakorlatilag az alapillatból emelték ki a lényegi esszenciát, azt a fajta citrusos-fás vibrálóan élénk akkordok összességét, amelytől az illat világhírűvé vált. Az alapillat friss, vizes, zöld karakteréből kihagyták az élénkítő, ha úgy tetszik “hígabb” összetevőket, mint a bambusz vagy a harangvirág, helyette a citrom-Granny Smith alma elképesztően erőteljes aromája mellé finoman édes jázmint és gyantaszerűen mély illatú körömvirágot illesztettek. Ennek eredményeképp kevésbé zöld-vizes jellegű lett az új Intense és a gyümölcsös jellege sokkal erőteljesebbé vált. Persze nem hiányozhat az olasz partokat idéző fás jegyek sem, melyek sokkal mélyebb tónusúak, mint a cédrus az eredeti Light Blue-ban. A pézsma rendkívül intenzív, mondhatni ugyanazt a főszerepet kapta az Intense-ben, mint anno a cédrus az anyaillatban: édeskés, mély és érzéki.

Na ettől válik a Light Blue Eau Intense érezhetően karakteresebbé és intenzívebbé. Ettől még szinte ugyanaz az illat marad, csak éppen testesebb, és valóban intenzívebb lett. Azt gondolom, hogy Olivier Creps – a Light Blue parfümök megalkotója – jelesre vizsgázott, hiszen majdhogynem megvalósította a lehetetlent…megalkotni minden idők egyik legkedveltebb illatának erősebb, tartósabb változatát a rajongók legnagyobb megelégedésére. Mert mit is kaptunk? Egy olyan Light Blue-t, amely édeskésebb, “sötétebb”, intenzívebb, kvázi komolyabb, mint előde. Ez a citrusos-fás akkord annyira szépen kidolgozott, eddig is szerettem, de most kifejezetten vágyom erre az illatra, hogy viseljem. Akár télen, akár nyáron.

Már az üveg és a doboz is sejteti azt, amely az új Intense-től várható: sötétebb kék doboz (itt mélység), maga a juice is színt kapott, méghozzá halványkéket (itt az intenzitás) és a parfüm kupakja abszolút összhangban áll a parfüm színével, maga is halványkék, és hossza a már rövidített fémszegélyhez igazodik. Természetesen ahogy van Light Blue Eau Intense, úgy van Light Blue Eau Intense Pour Homme is, amelyről hamarosan olvashattok bővebben a blogon! A parfüm kisfilmje igazi kedvcsináló, Mario Testino, a mester forgatta Capri szigetén, annyira vágyom arra, hogy egyszer végre eljuthassak oda!

Összetevők: citrom, alma, jázmin, körömvirág, fás jegyek, pézsma

Sillage: 4 – sokkal jobb, mint a sima Light Blue

Tartósság: 4 – 30 fokban fél napot fixen kibír rajtam, hűvösebb időben szerintem még intenzívebb lesz

Elegancia: 4 – Na, ezért szeretem: mert úgy tud totál frissítő nyári parfüm lenni (amelyet a nyár, tengerpart, dolce vita ihletett), hogy közben a flaszteren izzadva kiskosztümben is simán stílusos olasz donnának képzelhetem magam.

Szexifaktor: 4 – szeretik a férfiak. Pont.

Korosztály: abszolút kortalan illat, bátran fújja magára, aki szereti!

Árkategória/árérték: A Light Blue Eau Intense ára abszolút közép-árkategóriába sorolható, 50 ml körülbelül 22.000 Ft-ba kerül. 25, 50 és 100 ml változatban lesz elérhető.

Imádom/tetszik/nem tetszik: – A “sima” Light Blue”-t szeretem, bár nem használtam (hiszen ez édesanyám signature illata), az Eau Intense nálam betalált! Megtalálom benne ugyanazt a friss-vibráló akkordot, de mellette tetszik, hogy kapott egy kis testességet is. Nagyon tetszik!

Már kapható a parfümériákban!

LEGYEN TIÉD EGY ÜVEG DOLCE & GABBANA LIGHT BLUE EAU INTENSE!

Ugye kedvet kaptál ahhoz, hogy kipróbáld az új Light Blue Eau Intense-t? Akkor gyere a Parfümblog facebook oldalára és játssz!

Andrea



2 thoughts on “Dolce & Gabbana Light Blue Eau Intense – parfümújdonság”

  • A Light Blue abszolút a kedvenc illatom, sosem tudom megunni. Nagyon kíváncsi vagyok erre a verziójára is, alig várom, hogy megillatozzam. 🙂 És igen, a férfiak nagyon szeretik! 😉 Eddig még minden férfi ismerősöm imádta. 🙂 Kicsit durván drága, remélem a tartóssága miatt megéri ennyi pénzt áldozni rá.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter