Renier Perfumes – új niche parfümház

A parfüm művészet – a Renier parfümök kapcsán biztosan elmondható, hogy bennük egy művész víziói kelnek életre! Renier R. Mendez, kubai származású művész harmadik generációs művészcsaládból származik, szó szerint édesapja ecsetjeivel, kerámiáival játszva szívta magába a művészet minden formáját. Művészeti iskoláit elvégezve kereste útját, számos kiállításon mutatta be műveit, jelenleg Prágában tevékenykedik. Mindig is lenyűgözték Kuba izgalmas illatai, melyeket előszeretettel zárt parfümbe, kísérletezve velük. Végül Daniel Josier spanyol parfümőr segítségével két festménye ihlette illatkollekcióval állt elő 2016-ban. Renier stílusa talán a szürrealizmushoz áll a legközelebb, illataiban is mindig izgalmas “csavarokat” fedezhetünk fel.

Black Rain, Crystal Rain, Kisses Rain, mind szenvedélyes illatok! Nagyon izgalmasnak találom, hogy egy művész az általa festett festmény alapján kreálja meg illatát, azt hiszem ezt hívhatjuk multiart-nak, amely több érzékszervünkre hat egyszerre. Kép és illat összefonódása nem új találmány, de az, hogy egy művész ugyanazon ihlete több úton hasson ránk, már ritka.

Black Rain és Crystal Rain festmény és parfüm

Nem elhanyagolható plusz az sem, amilyen szűrőn át lát a művész: Renier kubai gyökerei, majd spanyolországi élményei, végül Prága hatása csapódik le egyszerre műveiben, s ezáltal parfümjeiben. És ez engem teljesen lenyűgöz, nézzétek el nekem, ha elfogult vagyok:)

Renier-nek hála, kipróbálhattam kollekciójának mindhárom darabját. Őszintén szólva nehezen tudnék kedvencet választani közülük, mert mindegyik Rain illat a maga nemében különleges, de a tesztelés során mégis most (ez lényeges, mert lehet, hogy 3 hónap múlva mást mondanék) a Kisses Rain került a legközelebb hozzám. Sokarcú, izgalmas illat, amely egyszerre meleg, érzéki és örömteli. Komplex, tele játékos akkordokkal. Mély és elegáns oud-pacsuli-balzsamos akkord simul össze a krémes-virágos akkordokkal (rózsa, heliotróp). Érdekes játéka ez az oud-nak, melyet nem mindig tudok hordani, ha túladagolt. De a Kisses Rain-ben bár határozottan jelen van, mégis a kísérő fás-virágos-krémes-balzsamos akkordok gyönyörűen kísérik, így kevésbé dramatikus a jelenléte.

Ha dráma, akkor Black Rain! Imádom a festményt, amely ihlette. Maga az illat igazi noir, dark jegyeket hordoz, rendkívül erőteljes bőrös jegy kapott főszerepet az illatban, amelyet egy nagy csokor rózsa élénkít fel. A bőrös-rózsás akkordot puha, tiszta és púderes jegyek veszik körbe: pézsma, ibolya, ambergris, melyet a kamilla enyhén édeskés és a narancsvirág üde jegye tesz elegánssá. Komoly illat, amely biztos, hogy nem marad észrevétlen, mindemellett abszolút hordható, és harmonikus, teljesen feldobja a napomat.

Ha a Kisses Rain az érzékiség, a Black Rain a szenvedélyes elegancia, akkor a Crystal Rain az élettel teli ragyogás. Szinte áttetsző illat, amelyben tiszta, friss és a virágos, elegáns jegyek vannak jelen. Az áttetsző és rendkívül elegáns benyomást keltő ciprusos jegyet élénkíti fel a zöldalma friss akkordja, mely mellett a kakukkfű aromája villan fel. Meg kell hagyni, ez a tipikusan férfias jegy itt nagyon szépen belesimul a fás-ciprusos jegyekbe, épp csak egy finoman zöldes-gyógynövényes nyomot hagy maga után. A cédrus száraz-meleg jegye a bőr erőteljes aromájával, és az élénk ámbra-pézsma alapokkal valóban elegáns köntösbe bújtatják ezeket a zöldes-földes-légies jegyeket. A leszáradás után a meleg, fanyar jegyek illatoznak a bőrön, a friss felütés elhalványul.

Mindhárom illat remek sillage-zsal, tartóssággal rendelkezik, tényleg elég 1-2 fújás az egész napos illatélményhez. Hiába, niche minőség, na! 🙂 A Renier parfümök igazi különlegességek egyenesen Prágából, ha szeretnétek kipróbálni őket, látogassatok el a www.renierperfumes.com oldalra, ahol lehetőségetek van mintát is rendelni! Hamarosan folytatódik a poszt, melyben interjút olvashattok Renier Mendezzel, a Renier Perfumes alapítójával.

Andrea



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter