Carner Barcelona – Floral Collection

Aztamindenit! A Carner Barcelona valahogy sosem került fel nálam a kedvenc parfümmárkák közé – nem is értem, hogy miért nem – de legújabb, Floral kollekciójuk után azt hiszem én is beállok a sorba!

Hülyeség ilyen hasonlattal indítani, de valahogy a fejemben a Carner Barcelona a spanyol Byredo! Ugyanaz a letisztultság, ugyanaz a fiatalos, dinamikus illatvilág, modern szemlélet és világnézet, amely az illataiknak is rendkívül jót tesz. A márkát 2010-ben a nagy múltú bőrárukkal foglalkozó spanyol családból származó Sara Carner alapította, és egyből a parfümvilág érdeklődő tekintetének kereszttüzébe került, mondhatni lecsapott rá, aki él és mozog, a legtöbb illata e kevés évek alatt is legendás és nagyon közkedvelt lett (mint például a Tardes). A márka hitvallása, hogy azt a fajta életvitelt, szemléletet, amely a mediterrán emberek sajátja, parfümjeiken keresztül bemutassa a nagyközönségnek. A magas minőségű, niche parfümmárka illatai hangulatokat, élettől ellesett pillanatokat örökítenek meg, és adnak tovább, valóban érezhető, hogy a fiatal csapat, amely a név mögött van, beleadja szívét-lelkét minden egyes parfümbe.

Sara Carner

Nagyon szerencsések vagyunk, hogy Budapesten is kapható a márka minden egyes darabja, a Madison parfümériába megérkezett a márka 3 új illata, amely a Floral Collection, azaz a virágos kollekció nevet viselni.

“A különböző kultúrák, nyelvek, különböző fajok és vallások világában mindannyian megtaláljuk azt a virágot, amely a legjobban fejezi ki a szerelmet. A virágok az életünk legfontosabb pillanatainak részesei, születésnapokon, esküvőkön, évfordulókon, temetéseken vannak jelen … néha csak jó szerencsét kívánunk velük, máskor reményt kívánunk nyerni általuk … és a szerelem mindig ott rejtőzik az inspiráció mögött. Az évszázadok során a virágok önmagukban “nyelvek” lettek. Tudta, hogy a narancsvirág tisztaságot jelent? Vagy hogy egy fehér rózsa ártatlanságot fejez ki? Geránium például igazi barátság és a heliotróp az örök szerelem. A Carner Barcelona legújabb gyűjteménye a virágokról szól. Három különböző szerelmi érzelemről beszél: a szenvedély, a csábítás és az igazi szerelem keresése.”

A három illat három különböző karakter, de mégis egyek abban az értelemben, hogy mindhárman a visszafogottságukkal, egyszerűségükkel és szépségükkel üdítő színfoltjai a mostani parfümpalettának. Nélkülöznek mindennemű manírt, csavart, erőlködés nélküli puritán szépségek a szó legnemesebb értelmében. Nem ürességtől kongó illatok, amelyekben az illatjegyek csak úgy csapódnak egyik végletből a másikba, hanem hibátlanul megkomponált, letisztult illatnyomai a szenvedélyes de nyílt szívű mediterrán érzelmeknek.

Soha még ennyire romantikus és puha nem volt szegfű illata, mint a Sweet William-ben. A lovagregények romantikus hőseiről mintázott illat valóban végtelenül megkapó, maga a megtestesült ártatlanság. Szinte felsírtam, amikor először kipróbáltam, mert évek óta valami hasonló illat bújik meg az orromban innen-onnan, én pedig boldogan lubickolok a felismerésben, hogy bizony, barátom, ez a kis finoman púderes, édeskés tompa illat az én illatom. Semmi flanc, semmi glamúr, csak egyszerűen maga a romantika. Imádom! Összetevők: bors, kardamom, galanga, fahéj, szegfű, rózsa, ylang-ylang, dohányvirág, írisz, vanília, ambrarome, styrax.

A latin szerető szenvedélyes de ugyanakkor gyengéd és végtelenül romantikus is, csakúgy mint a Latin Lover! A kezdeti heves, pezsgő és érzéki nyitás után vadmacskaként doromboló illattá válik, de a szelídebbik fajtából. A puha, elegáns és stílusos fehér virágos akkordok sora az erotikus afrodiziákumként ismert ylang-ylang és pacsuli akkordját kíséri, puhítja. Az ibolya és gyöngyvirág méltóságteljes és szelíd aromája biztosítja azt, hogy a közönségességtől a lehető legmesszebb álljon az illat. Összetevők: bergamott, ylang-ylang, magnólia, ibolya, jázmin, gyöngyvirág, nárcisz, benzoin, pézsma, pacsuli.

Az első ártatlan csókkal kezdődik minden, amikor még a lehető legártatlanabb a kapcsolat, amikor még csak puhatolózik a szerelem, hogy vajon jó helyen jár-e. A Besos (spanyolul csókok) a kezdete mindennek, a csók szimbolizálja magát a szerelmet, amely a szenvedély nyitánya. Nagyon tiszta, finom illat, amelyben bár van mélység, mégis végig üde, friss és ölelnivaló marad. Túladagolt púderes írisz körülvéve édeskés, púderes jegyekkel, melyek összhatása egyszerre tiszta, ártatlan és szenvedélyesen mély. Tudom, hogy sokan vonzódnak, vonzódunk az ilyen jellegű púderes illatokhoz, amely bár látszólag láthatalan, mégis olyan ölelnivaló aurát kölcsönöz, amelynek nehéz ellenállni.

Nem kell ahhoz jósnak lennem, hogy tudjam, az új Carner Barcelona illatok nagyon népszerűek lesznek, csak egy a baj velük: nehéz közülük választani. Én sem tudok, úgyhogy be fogom gyűjteni mind a hármat! <3

Andrea

 

 

 



2 thoughts on “Carner Barcelona – Floral Collection”

  • Kedves Andrea!
    Nem tudod véletlenül mennyibe kerül a parfüm? Eléggé felkeltetted az érdeklődésemet iránta! 🙂
    Köszönöm, üdv
    Zsuzsi

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter