Prada Candy Gloss – parfümújdonság

Kimondottan szeretem a Prada divatház parfümjeit, gyakorlatilag mindegyiket használtam/használom. És hogy miért ez a rajongás? Nos, mert úgy érzem, a Prada nem kullog a divat után, hanem teremti azt. Magasról tesz arra, hogy mi a trend, bátran szembemegy vele, kivétel ez alól a Candy, na az pont, hogy a trenddel halad, bár nem kifejezetten kullog, hanem az elsők között alapozta meg a cukorkás, pralinés divatot. A Prada (Amber) egy brutálisan lehengerlő asszonyillat 2004-ből, amely csak és kizárólag határozott, nőies nőkön tud igazán kibontakozni. A kishúga, a Prada Tendre a Coco Mademoiselle vonalat képviseli, míg a L’Eau Ambre egy könnyed de annál kifinomultabb és letisztultabb ámbra. Aztán jött a mindent elsöprő Infusion d’Iris, a maga nemében egyedülálló íriszes, ultra klasszikus és elegáns, mindemellett nagyon is modern íriszes illat, amely kitörölhetetlenül nyomot hagyott a parfümtörténelemben. Tökéletes iskolapéldája a letisztult kifinomultságnak, de úgy, hogy van benne “kakaó”, erő és sillage, imádom viselni.


És akkor jött a Candy, a maga elragadóan bájos módjával 2011-ben, megmutatva azt, hogy a túladagolt pézsma és a karamell akkordja egyszerre tud kifinomult és csajos lenni, Hogy egy illat amellett, hogy végtelenül édes és szirupos, még lehet sikkes is, nem muzsáj kislányos feelingbe hajlania vagy éppen közönségesnek lennie. Persze, hogy a siker még több Candy-t szült, sorra jöttek a flankerek/változatok, melyek közül kedvünkre válogathattunk. Így született meg a Candy L’Eau (az én kedvencem), a Candy Florale, és a Candy Kiss (párhuzamosan a L’Eau Kiss és Florale Kiss mellett). Az idei tavasz-nyár sem múlhat el Candy nélkül: már kapható az új Candy Gloss, amely a Candy Kiss-hez hasonlítható leginkább.

“A Prada Candy Gloss illatot annak reményében álmodták meg, hogy a Prada nő egyszerre rendkívül nőies, mégis finom személyiségét – amelynek egyik meghatározó jegye a kifinomult kényeztetés utáni vágy – illatrétegekkel fejezzék ki: gazdag illatvilág, vadonatúj kifejezésmód.

A Candy által képviselt „a több jobb” elgondoláshoz híven a többrétegű illat „gourmet” utazásra invitál bennünket, kirobbanó ízek és zamatok világába, ahol az ízek és illatok rétegesen egymáshoz simulnak és szemérmetlenül kényeztető élménnyel ajándékoznak meg.”

Gloss – fényes…vajon, miért ezt a fantázianevet kapta az új Candy? Az opálos, pasztell rózsaszín színben játszó üveg abszolút hűen tükrözi le a benne rejlő juice-t. A Candy-ben már megismert, jellegzetes édes-pézsmás akkord puhább, púderesebb és még édesebb jellegbe bújt, köszönhetően a vanília és a mandula édes-krémes akkordjának, s ezt frissíti fel a finoman gyümölcsös, áttetszően púderes de mégis krémesen édes cseresznye jegye a rózsa és a narancsvirág frissességével, valamint a valamint a helitróp mézédes akkordjával. Az alapokban rejlik a gyantás, pikánsan füstös pézsma, sok-sok vaníliával és mandulával. Az egész édes illatfelhőt feldobja a cassis fanyarsága, frissessége (egyik kedvenc összetevőm, rájöttem…).

“Az illat Daniela Andrier nevéhez fűződik, aki Miuccia Prada kreatív irányításával alkotta meg az illatot. A Prada Candy Gloss illatjegyek többrétegű halmozásának elvén alapul, amelynek során minden egyes jegy ragyogóbbá és nőiesebbé varázsolja az illatélményt.

A kiinduló pont, amely egyben a parfüm alapját képezi az édeskés alapjegy: ínycsiklandó vaníliás mandula érzéki pézsmával megbolondítva, amelyet újabb ragyogó és édes textúra fed, pasztell pink, cukrozott mandala drazséhoz hasonló illathatást eredményezve.

Ezt az akkordot gubóként fogja körbe a ragyogó cseresznye, a fejjegy, melynek pikáns íze és édes zamata friss sorbetként hat. A szívjegy narancsvirág: frissessége még könnyedebbé varázsolja az illatkompozíciót.”

Bevallom, első, kurta papírpróbán kifejezetten nem tetszett a Candy Gloss, egy egyszerű édes tucatillatnak gondoltam, eredetiség nélkül. De elkezdtem használni, és tadaam, mint ahogy lenni szokott, a bőröm kémiája, és az a tény, hogy együtt éltem az illattal napokig meghozta gyümölcsét: kifejezetten elkezdtem élvezni a viselését. És ha még hozzáteszem, hogy milyen sokan megdicsérték rajtam….Lehet, hogy nem az évszázad, sőt nem is az év illata, de ha valaki egy bájos, könnyen hordható púderes-édes illatot keres nyárra, akkor mindenképpen tegyen próbát a Prada Candy Gloss-szal!

Összetevők: cassis, cseresznye, rózsa, narancsvirág, barack, pézsma, vanília, mandula, benzoin, heliotróp

Sillage: 3 – edt töménység, kifejezetten arra tervezve, hogy az ember locsolja vele magát

Tartósság: 3 – pár órát bír, de az a pár óra intenzív, mások is érzik (de nem kímélem, minimum 5-öt fújok)

Elegancia: 3/4 – Bájos és játékos, a Candy fiatalos eleganciáját hozza

Szexifaktor: 3/4 –ezt szeretni fogják a pasik, de nem kifejezetten femme fatale illat

Korosztály: fiatalos karakterű illat, gyakorlatilag 14-től fölfelé úgy 50-nél képzelem el a lélektani határt.

Árkategória/árérték: 30 ml 18.000 Ft, 50 ml 24.500 Ft körül várható, mint a szokásos mainstream közép-árkategóriás parfümök

Imádom/tetszik/nem tetszik: – nem volt szerelem első szaglásra, de minél többször viselem, annál jobban szeretem, örülök, hogy van, el fogom használni nyáron 😉

Már kapható a nagyobb parfümériákban!

Andrea



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter