Top 10 tavaszi parfüm 2012

Beköszöntött egy új évszak és vele együtt a  megszokott Top 10 válogatás is! Idén tavasszal könnyű dolgom volt, csak az okozott nehézséget, hogy olyan sok van, amit szerettem volna, hogy beleférjen a Top 10 listámba, hogy így sajnos több parfüm kimaradt, a szabály az szabály…:)

Az idei tavasz nálam más, mint az eddigiek. Egyrészt alig vártam, hogy a könnyed illatok a nyiladozó, bimbózó tavaszt elevenítsék fel, ilyenkor tiszta, friss parfümök után nyúltam, másrészt élveztem azt is, hogy az erőteljes virágos összetevők szinte kacérkodnak az orrommal (remélem, másokéval is;), és a nehéz kabátoktól megszabadulva én is úgy éreztem, hogy újjászületek.

A következő válogatás nem kizárólag idén megjelent, friss illatokat tartalmaz, hanem azokat a parfümöket, melyeket most, 2012 tavaszán a legszívesebben használok.

L’Artisan Parfumeur La Chasse Aux Papillion

A legendás Pillangóhajsza az egyik legszebb tavaszi parfüm számomra. Tökéletes egyensúlyban vannak benne a virágos összetevők, melyek kellőképp rafináltak és klasszikusak egyszerre. Ha hétvégi programra megyünk a Kedvessel, ezt viselem a legszívesebben:)

Chloé L’Eau Chloé

Ha valaki már rég követi a blogot, észrevehette, hogy nagyon szeretem a Chloé Eau Parfum illatát, ezért nagyon vártam az új “tavaszi” Chloé L’Eau-t és nem kellett csalódnom. Friss, rózsás illat, mely feldobja a napomat.

Hermés Un Jardin En Mediterranee

Bevallom, nem volt szerelem első szaglásra, pár év kellett, mire felfedeztem, micsoda különleges kis illat ez a mediterrán kert. Imádom, mert olyan franciás!

Etro Paisley

Nagy rajongója vagyok az Etro parfümöknek – ha egyszer nyerek a lottón, biztosan az egész sorozatot beszerzem…ebből is – sokakkal ellentétben engem nagyon megfogott az új illatuk. A Paisley számomra megfoghatatlan emlékeket ébresztett fel, jó elmerülni ebben a lila illatban.

Jean Patou Un Amour de Patou

Egyik szemem sír, a másik meg még jobban szomorú…ezt az imádni való illatot nem tudom már beszerezni sehol, egy kis mintát őrizgetek egy illatosított szappannal egyetemben, pedig legszívesebben nyakig beburkolóznék ebbe a pihe-puha illatba. Örök hála annak, aki tud lelőhelyet!

Acqua di Parma Gelsomino Nobile

Nálam az abszolút No.1. Ha elegáns, nőies, szép, kifinomult, magabiztos és nőcis szeretnék lenni, akkor csak ehhez nyúlok. Tökéletes virágos illat!

Miller Harris Fleur Oriental

Sokáig kellett barátkoznom ezzel az illattal, mire felfedeztem benne, hogy milyen összetett, mélyről jövő szépség rejtőzik benne. Nem kifejezetten tavaszi illat, de én nagyon dögösnek találom enyhe időben is.

Clean Provence

A tisztaságillatú Clean egyik legjobban sikerült darabja a tavaszi hétköznapok tökéletes illata. Farmer, póló, bicaj, természet és Clean Provence.

Histories de Perfums Tubereuse 2 Virginale

Nekem, mint tubarózsa rajongónak ez az illat úgy kell, mint egy falat kenyér. A Histories mindhárom tubarózsás illata isteni, de számomra ez a “szűzies” (egyik tubarózsás illat sem az:) parfüm a bőrös alapjával magasra tette a mércét.

Badgley Mischka Fleurs de Nuit

Sokkal ellentétben én nagyon szeretem az Estée Lauder által kreált Beyond Paradise parfümöt, éppen ezért szereztem be az itthon még(!) ismeretlen Badgley Mischka Fleurs de Nuit parfümjét, mely kísértetiesen hasonlít a Beyond Paradise-hoz, mégis egy kicsit más. Nagyon élénk, trópusokat idézően virágos, ha ezt viselem, mindent olyan szépnek látok magam körül.

Ha ez a válogatás nem volt elég, akkor olvasd el a tavalyi listát, valamint parfümös blogtársaim saját válogatását is: Illatoskert, Illatvadász, Nasobravo! Végül a legjobban a Ti tavaszi Top 10 listátokra vagyok kíváncsi!



9 thoughts on “Top 10 tavaszi parfüm 2012”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter