Clean: tisztaságillat a piperepolcon

Randi Shinder 2003-ban álmodta meg a Clean-t, amely egyet jelent a tiszta, szappanos és friss illatú parfümökkel.

A Clean parfümök egytől egyig friss tisztaságillatot és érzést nyújtanak, mintegy zuhanyzás utáni felfrissülést.

A 2003-as nyitást követően közel 18 Clean illat jelent meg, túlnyomó részt nőknek tervezett darabokkal. A letisztult, egységes üvegek mind külön karakterű illatot tartalmaznak, mégis közös jegyük a friss vagy szappanos jelleg, mely erre a márkára jellemző. Sajnos itthon nem kaphatóak, pár külföldi parfümös oldalon (pl Sephora) hozzájuthatunk nem vészes árakon.

Nem volt szerencsém (ezidáig) az összes Clean illatot kipróbálni, ha valaki az alább felsoroltakon kívül használ(t) mást is, várjuk illatismertetőjét és véleményét!:)

 

 

 

Clean Provence

Az egyik személyes kedvencem, a Provence levegős, könnyed és lágy illat. Az erős citrusos kezdés után a geranium halványan előtör, a rózsa púderessége a háttérben szépen de biztosan jelen van, amit a viola visszafogott illata kísér. A lime+citrom akkord mellett a gyapotvirág domináns, amitől az illat nem válik karcosan citrusossá. Nagyon bájos illat, engem bármikor feldob!

 

 

 

Clean Shower Fresh

Hegyi levegő és erdei zuhany, nekem ez jut eszembe, ha megérzem a Shower Fresh illatát. Édeskés, tiszta, nem igazán a friss jelleg dominál benne, hanem egy kis pikáns édeskés, fás jelleg. Elő-elő akar törni a gyöngyvirág karcossága és a narancsvirág erőteljesebb illata, de szerencsére egyensúlyban maradnak a citrusokkal. Úgy érzem, a fás jegy kicsit kakukktojás az illatban, nélküle lágyabb lenne a kompozíció. Az illat leszáradása után fél órával az erdei levegős jelleg marad meg kis édeskés felhanggal. Hordható és vagány kis illat, melegebb időben kifejezetten jólesik viselni.

 

 

Clean Outdoor Shower Fresh

Víz, víz, víz! Mintha egy brazil őserdei zuhatagban mártóznánk meg, úgy frissít fel az Outdoor Shower Fresh. A vízililiom édes tiszta illata azonnal az uralma alá veszi a többi jegyet, egy kis fanyarságot a violalevélnek köszönhetünk. A bergamott és a szantál diszkréten a háttérből illatozik. Számomra ennek a Clean illatnak van a leginkább szappanos jellege, bár nem a klasszikus púderes értelemben. Ez az illat tényleg egy frissítő zuhany élményét adja.

 

 

Clean Warm Cotton

Farmer, fehér póló és Warm Cotton: kész is egy laza hétköznapi szett! Gyakorlatilag a frissen mosott törölköző illata jut eszembe róla, de nem rossz értelemben. Valami isteni beburkolózni ezzel az illattal. Akác a köbön púderrel, mellette a jázmin simogatóan édes, és melegséget az ámbra és a pézsma visszafogott illata adja.

 

 

 

 

Clean Clean Fragrance

A citrusok forradalma: a fejillat narancs-citrom-bergamott hármasa a virágok krémes-púderes illatát nyomja le. A geranium és a passióvirág tör ki ebből az elnyomásból, de a citrusok friss akkordja folyamatosan jelen van, annak ellenére, hogy igen sok virágos jegyet sikerült ebbe az illatba belepréselni. Természetesen jelen van a rózsa és a levendula is, mint a púderes jegyek képviselői, de a Clean Fragrance-ban most nem kapnak főszerepet. Számomra a tiszta otthon illatát jelenti.

 

 

 

A következő Clean illatok kaphatóak még:

Clean Baby Girl

Clean Lather

Clean Man

Clean Simply Soap

Clean Summer Eau Fraiche

Clean Sweet Layer

Clean Ultimate

Cotton T-Shirt (vadiúj)

Fresh Laundry

Summer Escape (vadiúj)

Summer Linen

Wellness by Clean Harmony

Wellness by Clean Purity



3 thoughts on “Clean: tisztaságillat a piperepolcon”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter