Badgley Mischka

Magyarországon kevésbé hangzik ismerősen a Badgley Mischka név, pedig az Egyesült Államokban 1988-ban alakult divatmárka napjainkban igen “menő” márkának számít. Természetesen a sikert nem adták ingyen Mark Badgley-nek és James Mischka-nak, hiszen végig kellett járniuk a szokásos szakmai lépcsőket ahhoz, hogy 2012-re divatházuk a legnagyobb sztárokat öltöztethessék. Mesés esküvői ruháikkal Kristin Davist is levették a lábáról, az igen csak jó szemekkel megáldott Szex és New York stylistja Charlotte karakterére adott a filmbeli nagy napon BM menyasszonyi ruhát.

A Badgley Mischka név nem csak a divatrajongóknak lehet ismerős: a divatház (jó szokáshoz híven) saját parfümöt adott ki 2006-ban.

A nemes egyszerűséggel Badgley Mischka névre kereszt parfüm egyszerre klasszikus és modern vonalat képvisel ciprusos-virágos jegyeivel, melyet édes és zamatos gyümölcsök ráznak fel. Izgalmas illat, melyben a gourmand, pajkos jegyek mellett az eleganciát sugárzó fehér virágok és a fanyar ciprusos akkord kevésbé hat “nagyasszonyosan”. Luca Turin és Tania Sanchez parfümkritikusok az előkelő és ritka 5 csillaggal jutalmazták a parfümöt.

A második parfümjük (2007) egyenesen a virágoskertből érkezett. A Fleurs de Nuit roppant kifinomult lenyomata a fehér virágoknak, melyet meleg és intim fás-ámbrás köntösbe öltöztettek. Sokan a megosztó (én imádom) Estée Lauder Beyond Paradise-hoz hasonlítják, és valóban rendkívüli a hasonlóság. Paradicsomi, üdítően élénk tavaszi-nyári illat.

2008-ban jelent meg soron következő, és ezidáig utolsó illatuk, a Badgley Mischka Couture, melyet a vörös szőnyeg és a rajongott sztárok, azaz egészen pontosan a dívák ihlettek. Caroline Sabas parfümőrt egy-egy összetevő hozzáadásakor ismert művészek ihlették, mint Elizabeth Taylor szemei a viola képében jelennek meg, Sharon Stone elegánsan hűvös dívás jellegét pedig a gardénia jelképezi. Ha hihetünk a tervező párosnak, akkor egy spricc és elbűvölőek leszünk.

A Badgley Mischka parfümökről később részletesen is olvashatsz a Parfümblogon!

Badgley Mischka első parfümjéről itt olvashatsz bővebben véleményt!



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter