Badgley Mischka Badgley Mischka – parfümkritika

Szeretek parfümökről olvasgatni, mindegy, hogy milyen formában, interneten, újságban, vagy könyv formában, inspirál, felkelti az érdeklődésem, vagy éppen letöri a lelkesedésem. Luca Turin és Tania Sanchez parfüm kalauzát, a Perfumes The A-Z Guide-t is szeretem néha felcsapni, olykor bosszankodva, olykor megelégedve, de a lényeg, hogy számomra eddig még ismeretlen parfümökre sok esetben hívta fel a figyelmem. Lehet azt mondani, hogy Turin és Sanchez véleménye nem mérvadó (én is ezt gondolom, amikor az általam szeretett parfüm igen negatív véleményt kap), ez a gyűjtemény javarészt az ő ízlésüket tükrözi, ennek ellenére kétség kívül meg kell hagyni, azok a parfümök , amelyek ebben a parfümkalauzban 5 csillagot (azaz a legjobb értékelést kapták), nagy érdeklődésre tarthatnak számot. Így van ez az egyik, nálunk ismeretlen Badgley Mischka amerikai divattervezők első parfümjével, a Badgley Mischka parfümmel is (bővebben itt olvashattok a blogon a BM parfümházról).

Turin – néha idegesítően – előszeretettel “gúnyol” édeskés, gourmand parfümöket Angel-klónnak, a Badgley Mischka parfüm esetén is a Gucci Rush-Angel vonalba helyezi a parfümöt, és itt joggal. Nagyon ütős és szívdöglesztően erotikus parfüm a maga édesen fanyar módján. Turint az elementáris gyümölcsbomba fogta meg, engem pedig a karamellába ágyazott gyümölcsök mögött megbúvó ultra nőies szantál-pézsma és ámbra szentháromság, mely kapott egy adag pacsulit a dög-faktor miatt. Nem szabad megfeledkeznünk a fehér virágokról sem, bár az édes akkordok felülírnak mindent, mégis a jázmin jól megszokott krémes jegye kivehető a kompozícióban, a kissé halovány bazsarózsa mellett. A fejjegyben lévő fahéj enyhe pikáns felhangot kölcsönöz az illatnak, bár az orromnak inkább gyümölcsös-orientális-fás parfümnek tűnik, ahhoz, hogy ne egy Opium utánzat legyen, nagyon jót tesz neki a kasszia zöldes jellege.

Abszolút hódításra termett parfüm, igen jó tartóssággal, és hatásfokkal, ezért óvatosan kell adagolni. Sajnos közel és távol nem lehet hozzájutni a Badgley Mischka parfümökhöz, érdemes amerikai rokonokat, barátokat mozgósítani.



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter