James Bond 007 – parfümkritika

2012 őszén (szinte) mindenki James Bond lázban ég, hiszen most került mozikba a szívdöglesztő titkos ügynök legújabb kalandja Skyfall címen. Bevallom, én kevésbé vagyok rajongó, anno Pierce Brosnan ügynökösködését jobban szerettem,  bár Sean Connery-nél sármosabb ügynököt el sem tudnék képzelni. 🙂 A James Bond láz most a parfümipart is elérte, és idén ősszel megjelent az első, hivatalos James Bond 007 parfüm (előtte az Avon égisze alatt adtak ki JB nevő parfümöket), olyannyira belehúzva, hogy egyből két variációban  került a parfümériák polcaira, melynek apropója, hogy 50 éve született meg az első James Bond film.

A JB 007 első parfümje – valljuk be – nem mert semmit a véletlenre bízni, éppen ezért ihletet az egyik legnépszerűbb mai férfiparfümtől nyerte, Paco Rabbane 1 Millionjától. Erőteljes fűszerezésű, bár itt a fahéj helyett a kardamom és a levendula aromája a meghatározó az ütős szantálfa mellett. Az édeskés-fűszeres 1 Million hasonlat a parfüm kifújása utáni első percekben szembeötlő, majd a 1 Millionra jellemző fűszerbomba itt kevésbé jelenik meg, helyette a fás alapokon nyugvó muskátli erőteljes jegye, valamint az alma fanyarkás frissessége dominál. Számomra James Bond egy markánsan férfias jelenség, az orromnak a James Bond 007 inkább trendi és szépfiús. Nem rossz illat, csak a brandhez én kevésbé tudom kapcsolni. Érdemes azért egyszer kipróbálni, hátha más megérzi benne azt a titokzatosságot, ami a 007-es ügynököt körüllengi.

Már kapható minden nagyobb parfümériábna, online parfümériában!

30, 50, 75 és 125 ml-es kiszerelésben, edt töménységben kapható, kb 5.600 ft-tól indul.



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter