Estée Lauder Beyond Paradise – parfümkritika

Kevés olyan megosztó parfümöt ismerek, mint az Estée Lauder 2003-as kiadású Beyond Paradise illata. A legtöbb parfümös oldalon többen utálják, mint szeretik, akik szeretik, azok viszont imádják:) Kétség kívül izgalmas, nem szokványos illat, melybe vagy beleszeretünk vagy nem.

A Beyond Paradise parfümmel 2004-ben találkoztam egy parfümériában. Céltalanul bolyongtam, nézelődtem, szaglásztam, és akkor megláttam az újdonságok között ezt a színpompás szivárványszínű üveget. Először papíron próbáltam ki, de a virágos jegyek özöne szinte taszítóan hatott rám, a papírcsíkot zsebre vágtam. Aznap nem tudtam elképzelni, hogy mitől lett istenien finom illatú a zsebkendőm, míg rá nem találtam a tesztpapírra. Szinte rátapadt az orrom, nagyon egyedi, izgalmas illatnak találtam, így másnap visszamentem, és kipróbáltam a bőrömön is. Azonnal szerelem lett. Akkor nem tudtam megvenni magamnak, rá pár hónapra Zürichbe utaztam, és a reptéri shopban megvettem.

Luca Turin és Tania Sanchez Perfumes Guide kézikönyvében a kivételes és ritka 5 csillagos értékelést kapta, kiemelve a Beyond Paraise mesés és természetközeli virágos jegyeit, mesterien mixelt friss, fantáziabeli trópusi virágcsokorként aposztrofálva.

A leírása szerint tipikus Estée Lauderes trópusi illat, gyakorlatilag az Édent eleveníti meg. És valóban! A fejjegyben lévő jácint és a narancsvirág erőteljesen, határozottan kirobban az üvegből, pár másodpercig kissé erőszakos módon uralja a légteret, míg a citrusok beérik, és friss akkordjukkal kevésbé agresszív mederbe terelik az illatot. A főszerep így is a virágoké: gardénia, orchidea, lonc és jázmin csodaszép, kellőképp édes, egzotikus és élénk, tipikus “fehér virágos” illat. Pikáns és szokatlan illatát a szilvafa aromájának és az alapjegyben lévő hibiszkusz és ámbra izgató párosának köszönheti. Nem túl nehéz, mégis testes illat, csöppet sem visszafogott kategóriából, melyet valóban nem könnyű viselni annak, aki nem szereti a túl intenzív virágos illatokat.

Tartós, jó hatósugarú parfüm, számomra inkább tavaszi-nyári illat (lehet, hogy a nyári élményeim miatt, melyek ehhez az illathoz kötődnek), sajnos azonban egy negatívumot muszáj megemlítenem: viszonylag hamar megromlik, szétesik az illat szerkezete.

Az illat Madonna kislemezének, a Love Profusionnak reklámozásában is részt vett, a maxi cd-hez Beyond Paradise mintákat adtak, a parfüm reklámjában pedig Madonna száma csendül fel:)

 

Kíváncsian várom a véleményeket erről az illatról is! Ha nincs kedved kifejteni, akkor szavazhatsz is!—>



2 thoughts on “Estée Lauder Beyond Paradise – parfümkritika”

  • Dettó! Tényleg érdemes újra kipróbálni. Mostanában amúgy is rám tört a nosztalgiázás, régen szeretett parfümjeim után vágyakozom..remélem, az is kielégít, ha csak kipróbálom valahol:D

  • Már nagyon régen szagoltam,akkor elrettentett a nagymama illatával.Ezek után újra fogok próbálkozni vele,mert hány parfümmel jártam már így…Első illatolásra fúúj,5 év múlva szerelem.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter