Miller Harris

Anglia kedvenc niche parfümőre, Lyn Harris mesterien ötvözi a természetes anyagokat a klasszikus francia stílussal Miller Harris néven alapított kis parfümbirodalmában, melyben a parfümökön kívül testápolási termékeket (parfümjeivel harmonizáló illattal) és illatgyertyákat is gyárt.

Egyedi, bárhol felismerhető stílusa nemcsak a meseszép üvegeken köszön vissza, hanem izgalmas, cseppet sem egyhangú illataiban is. 2000-től napjainkig 22 parfümöt alkotott, melyek közül a legutolsó (L’Air de Rien) 2012 legjobb 5 niche parfümje között volt.

Lyn Harris illatait gyermekkori élményei és a természet ihlette:

“Az élet egy utazás, és alkotásaim révén egy egész kincstárnyi boldogságot vagyok képes hozzáadni.”

 

Parfümjeit 4 illatkategóriába lehet sorolni: citrusos, virágos, orientális és fás.

Citrusos parfümök

Citron Citron Lyn Harris első parfümje.Vibrálóan friss és aromás illat friss citrusokkal, hús mentával, fanyar bazsalikommal és fás alapokkal. A klasszikus Cologne mintáját követi.

Tangerine Vert a gyermekkor élményeit eleveníti fel édes citrusokkal friss zöld alapokon. Majoranna, geránium fás és pézsmás alapokon. Tökéletes nyári frissítő.

A Le Petit Grain-ben Lyn Harris kedvenc illata, a narancsvirág kerül központi szerepbe, melyet herbáriumok, gyógynövények, fűszernövények és oakmoss vesz körül, természetesen citrusos felhőben.

Virágos parfümök

La Pluie “Trópiusi zuhany és balzsamos klíma története egy messzi szigetről”. Levendula és tangerine friss, tiszta akkordját a fehér virágok valóban balzsamos illata követ, természetesen narancsvirággal az élen. Vetiver és vanília érzéki és intim kettőse az alapokban. Nagyon izgalmas illat.

Cueur de Fleur “csajos illat” a virágok átható erejével és az édes málnás-barackos gyümölcsös akkorddal, valamint a vanília melengető illatával. Szerethető virágbomba.

Terre d’Iris a kötelező íriszes illat. A Terre d’Iris egy mediterrán utazás a kalábriai bergamott, szicíliai citrom, dalmát rozmaring, tuniszi rózsa firenzei írisz és francia gyanta mentén.

Jasmin Vert Grasse emléke, a híres jázminmezők és a pompás nyári virágok illatának esszenciája friss citrusokkal, violalevéllel, szantállal és szénával.

Geranium Bourbon parfümöt egy nyári zápor utáni angol kert illata ihlette. Lineáris illatszerkezetű parfüm, a muskátli kifejezetten fanyar jellegét a rózsa régimódi illata misztikus és gazdag illatfelhőt eredményez, melybe a citrom és fekete ribiszke csak halványan szól bele. Nagyon izgalmas illat.

 

Orientális parfümök

A Fleur Oriental sokak kedvence, talán csábító és rejtélyes illata révén. Valóban izgalmas és összetett illat, kifejezetten erőteljes, köszönhetően az ámbra, vanília és pézsma lehengerlően érzéki jegyeinek, melyek a szegfű kissé kesernyés illatát körbeölelik. Érdekes módon a heliotrope kevésbé intenzív, mint szokott lenni,míg a rózsa istenien erotikus illata bőven kap helyet arra, hogy megmutathassa, mit tud. Igazi vadmacska illat.

L’Air de Rien ( A Semmi szellője) 2012 5 legjobb niche illata között tartják számon (Fifi 2012 Indie). Története is izgalmas: Jane Birkin modell/énekesnő élete és stílusa ihlette illat, melyben a konvenciókkal szakítva a poros könyvtárak “öreg könyv” illatát kívánta megeleveníteni. Midnezt sok-sok neroli, tölgymoha, ámbra és vanília segítségével tette. Semminek nem mondanám, légiesen könnyed mohás-pézsmás illat, puha illatfelhő narancsvirággal és egy cseppnyi vaníliával, melyek inkább csak körülhatárolható, megfogható testet, vázat adnak ennek a légies illatnak. Izgalmas és különleges uniszex illat.

Noix de Tubereuse ütős tubarózsás parfüm, méghozzá a legerőteljesebb fajtából. Kissé old-school jellegű illat, amely szeretne a nagy elődök (Fracas, Joy, Lou Lou) nyomában járni. A kislányosan rózsaszín doboz nagyasszonyos-dámás parfümöt rejt, mely maga sem tudja, melyik arcát mutassa: a legártatlanabb virágos akkorddal nyit (mimóza és viola), melybe azonnal belép a tubarózsa. A tonkabab és vanília krémes jegye valamit tompít a tubarózsa hangos jegyén. Grasse tubarózsa mezői ihlették.

 

Fás parfümök

La Fumée Miller Harris férfiparfümjei isteniek! A La Fumée száraz és érzéki fás parfüm citrusok, füstös jegyek és fűszerek közreműködésével. Hihetetlenül magával ragadó és vonzó illat, nincs az a nő, aki ellen tudna állni ennek a balzsamos-fűszeres, erotikát sugárzó parfümnek.

Terre de Bois zöld és friss jegyek fás alapokkal, és fanyar fűszerekkel férfiaknak. Kitűnő hétköznapi illat, biztonsági játékos a La Fumée mellett. Klasszikus, elegáns és mégis modern illat bármely korosztálynak. Én is szívesen viselném!

Feuilles de Tabac mindent tud, amit egy igazi dohányos-füstös férfi parfümnek kell tudnia: kubai kaszkarilla lehengerlő illata tonkabab balzsamos köntösében, a paprika élénk karakterét a zsálya és a pacsuli igen intenzív illata kíséri. Nagybetűs ILLAT, határozott, komoly férfiaknak.

Figue Amére a kötelező fügés illat. Sós, nagyon zöld és éles illat, melyben a  fenyőbalzsam dominál a cédrussal, melyet a violalevél fanyarkás zöld jellege követ. Zöld, tiszta illatok kedvelőinek ajánlott.

Fleurs de Sel (Sóvirágok?) kifejezetten gyógynövényes-fás illat, melynek földes jellege dominál.

 

Szerencsére Magyarországon is kaphatóak az egyedülálló Miller Harris parfümök, a Madison Perfumerynek köszönhetően!

 

 

 



4 thoughts on “Miller Harris”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter