Dita Von Teese – parfümkritika

Korunk egyik legelismertebb burleszk táncosnője Dita Von Teese, vagy “pin-up girl” ikon nem csak stílusos, ’40-es éveket idéző stílusáról, erotikus műsorairól, hanem hírhedt volt férjéről (Marilyn Manson) is ismert. Kis hazánkban nem övezi akkora érdeklődés minden lépését, mint Amerikában, de első parfümjének megjelenését nálunk is fokozott várakozás előzte meg. És most megérkezett!

A csodás, ’40-es évek budoárát idéző fekete üveg, és a végzet asszonya promóció marketingje kiválóan működik, szinte már érezzük az erotikától túlfűtött illatot. A Dita Von Teese Eau de Parfum valóban sötét, füstös és szexi, bár nem a kifinomultabb fajtából. A virágos jegyek édeskés csokorként robbannak ki az illatból az első pár percben, majd a jázmin és a rózsa élénk, púderes akkordját a bors és a pacsuli fűszerezi meg. A tömjén izgató, keleties-füstös illata elsőre tolakodóan megüti az ember orrát, majd szépen belesimul a fás jegyekkel megerősített pacsulis alapba.

 

Ha szexi illatról van szó, kötelező elem a pacsuli, valamilyen pikáns fűszer (legtöbbször bors), és vagy bőrös vagy fás alap ámbrával vagy pézsmával. A Dita Von Teese Eau de Parfum hozza ezt a megszokott mintát, én mégis hiányolom belőle Dita egyéniségét, erotikus megjelenését és kifinomult eleganciáját. Kifejezetten a mai kor parfümdivatját követi, nyoma sincs benne a már említett ’40-es évek fülledt érzékiségének.

Még mindig az Agent Provocateur illatait tudom leginkább elképzelni Ditán.

 

Nyereményjáték!

Próbáld ki a Dita Von Teese parfümöt ingyen!

Nem kell mást tenned, mint ezt a bejegyzést “lájkolni” itt vagy a blog facebook oldalán február 22-ig, és tiéd lehet egy exkluzív illatminta!

 



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter