Etro

Kigondolni egy új parfümöt az értelem művészete, készítése a vegytan csodája, a stílus pedig az, hogyan választjuk ki azt: becsukott szemmel, csuklóra cseppentett parfümöt az orrcimpához emelve. Az Etro varázslatos parfümjei e képpen születnek 1989 óta, és 24 mesés aromát alkottak azóta. Az Etro parfümök egy érzést, élményt, színt elevenítenek meg, letisztult, már-már puritán illataikkal. Felfedezésük izgalmas és egyedülálló játék.

Az Etro Olaszország egyik legnevesebb divatmárkája, stílusuk az etno és az olasz életérzés ötvözete. Ismertetőjele az úgynevezett paisley minta, mely a Keletet szimbolizálja (skót motívumként ismert, mely eredetileg indiai kasmírkendőkön volt felismerhető).

A cég mai napig az Etro család kezében van (ritka), kis családi vállalkozásból nőtte ki magát: 1968-ban Gemmo Etro megalapította műhelyét, ahol magas minőségű, eredeti mintákkal és designnal bíró ruhákat tervezett. 1981-ben debütált a mára már ikonikussá vált paisley minta.

 

Parfümjeik egységes, gyönyörűen metszett üvegben kaphatóak, egy kivételévek eau de toilette töménységben.Kevés kivételt eltekintve az Etro parfümök uniszex, azaz bármely által hordható illatok.

Etro parfümök

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ambra kötelező elem a niche parfümházaknál definiálni egy saját ámbrás illatot. Az Etro Ambra, mint minden Etro illat végtelenül lágy, letisztult illat, középpontban a pacsulis-ámbrás akkorddal, melyhez klasszikus rózsát illesztettek vaníliás-pézsmás meleg ágyban. Szép, elegáns.

Anice fűszeres ánizsbomba ánizzsal, bergamottal, rózsafával, jázminnal, köménnyel.

Raving testpermet gazdagon fűszerezve.

Relent testpermet frissítő citrusokkal és édes virágokkal.

Resolt testpermet egzotikus virágokkal és citrusokkal megbolondítva.

Dianthus a szenvedélyes szegfű illata, mely egyszerre energikus, ragyogó, érzékeket felélesztő. Fás alapokon gyömbéres-borsos fűszerezésű szegfű.

Etra Etro az egyik legkedveltebb Etro parfüm. Pikáns, fűszeres és édes illat, mely ultranőies és klasszikus egyszerre. Lehengerlően csábos és nagyvilági illat.

Gomma bőrös férfiilat.

Heliotrope az, ami a neve: mediterrán citrusok, heliotrope és istenien krémes tiszta mandula. Tolu és peru balzsammal krémesített alapokban természetesen helyet kapott a vanília és a tonkabab. Különleges, izgalmas illat mandulaimádóknak.

Lemon Sorbet neve mindent elmond. Legszívesebben kiinnánk az üvegből nyáron. Frissítő citromos koktél levendulával és rozmaringgal a legfinomabb fajtából.

Magot egy fegyver a nőknek, mellyel a férfiakat le tudják venni a lábukról. A keleti hangulatot árasztó orientális illat a szegfűszeg és levendula izgalmas párosából indul citrusos-púderes kezdéssel, melyet a pacsuli és a cédrus erotikus illata alapoz meg.

Messe de Minuit misztikus mirhás illat keleties fűszerekkel.

Musk klasszikus pézsmás illat az elegancia és az egyensúly szimbóluma.

New Tradition klasszikus férfiillat (bár uniszex?) friss levendulával és mély illatú vetiverrel, melyet a citrusok épp csak felvezetnek, máris átadják helyüket a szegfűszeg és a púderes jegyekért felelős rózsa-írisz párosnak.

Paisley Legújabb illatuk bővebb kritikája, mely stílusosan az ikonikus mintáról lett elnevezve, itt olvasható a blogon!

Palais Jamais relaxáló és meditatív illat, melyet Marokkó ihletett.

Patchouly a távol-kelet misztikus illatát varázsolja elénk. Gyönyörűen komponált pacsuli, kellő erotikus felhanggal, és ciprusos alapokkal, melynek kifejezetten jót tesz a szantálfa puha, érzéki jegye. Mesés uniszex illat hódításra.

Pegaso 2010-ben a legjobb niche férfi parfüm kategóriában díjat nyert, ennek ellenére csodálatos bazsalikomos citrusos illatként bontakozik ki a női bőrön is. A neroli zamatos jegye gyönyörűen bontakozik ki a citrusos környezetben, és a kifejezetten gyenge borsos szívjegy ellenére puhán, lustán fekszik el a bőrön. Mediterrán jellegű puha csoda.

Royal Pavillon a télikert gazdag illatát idéző luxusillat.

Sandalo meleg és fűszeres szantálfa, kellemes rózsás felvezetéssel, ciprusos alapokkal, mely nem engedi a szantált túl fűszeressé válni a a pacsuli mellett. Nagyon letisztult, elegáns uniszex illat

Shaal-Nur  Seherezádé  egzotikus világa elevenedik meg ebben az illatban. Egyszerre lehengerlően fűszeres és erotikusan intim illatú. Az Etrohoz képest rendkívül gazdagon fűszerezett, gazdagon rétegezett illat, ahol a legerőteljesebb fűszerek adják egymásnak a kilincset. Ennek ellenére tökéletes marad az összhang, és egy gazdag-meleg illattá alakul a végén.

Vetiver tradicionális férfi illat vetiverrel.

Vicolo Fiori az egyetlen “csajos” virágos-gyümölcsös parfüm az Etro palettájáról. rendkívül bájos púderes-szappanos illat, melynek pikáns, már-már vizes jegyét a lótusznak és a vízi liliomnak köszönhetjük. a gyümölcsöket az édes tangerine, barack, és dinnye képviseli. Romantikus, ragyogó illat fiatal nőknek.

 

Az Etro parfümöket Magyarországon is megtalálhatóak a Le Parfum parfümériában.

 

 

 

 

 



4 thoughts on “Etro”

  • Valóban erőteljes lehet benne a tölgymoha, ha nem szereted, akkor inkább ne válaszd ezt.
    A Paisley-n nem gondolkodtál? Nagyon szép illat, szerintem igazán nőcis.

  • Szia!

    Én is a Royal Pavillonra voksoltam legelőször a leírások alapján.
    A nőiesebb, különleges, elegáns illatok híve vagyok,de kerülöm a fullasztó, nagyon nehéz illatokat,a füstösebbek, mint a Palais kihúzva.
    A RP-nal kapcsolatban annyi csak a félelmem, hogy túl zöld,de lehet adok neki egy esélyt így tesztelés nélkül is.
    Valami megfogott benne és nem hagy nyugodni!:)

    Köszönöm szépen a választ!
    Nagyon tetszik a blogod!

  • Szia!

    Ha nekem kellene választani, akkor ebben a sorrendben tenném:
    Royal Paillon
    Magot
    Palais J
    Dianthus

    Attól függ, milyen jellegű illatot szeretnél. Nőiesebb, füstösebb, vagy inkább az elegánsabb, karcosabb típust.

  • Sziasztok!
    Érdekelne a véleményetek a Royal Pavillon, Magot, Palais Jamais és a Dianthus parfümökről. Nem tudom melyiket válasszam, külföldi véleményeket már olvastam,de nem tudok dönteni. Félek kicsit, hogy túl intenzív, fűszeres, fullasztó illatok,de csábítanak. Érdekes dolgokat olvastam, volt aki wc-frissítőhöz hasonlította a Palais Jamaist, volt aki szerint pedig túlzottan férfiasak. Netről rendelném, ezért csak a leírásokra tudok hagyatkozni.
    Segítsetek,köszönöm!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter