Histories de Parfums

A Histories de Parfums egy roppant egyedi és kifinomult parfümöket “gyártó” niche parfümház. 2000-ben alapította Gérald Ghislain parfümőr, és ezidáig 19 parfümöt adott ki. Koncepciója: A Histories de Parfums egy illatos könyvtár, mely híres karakterekről, összetevőkről és mitikus évekről szól.

 

A legmagasabb minőségben, a legjobb alapanyagokkal dolgozó Ghislain parfümjeivel történeteket akar felidézni (akár egy könyv) az illaton keresztül. És sikerül is neki! Franciaországban és Marokkóban nevelkedett parfümőr szakácsként is művelte orrát, kifejezetten érezhető a mediterrán hatás parfümjeiben.

Kifejezetten “orrbarát”, hordható illatok, melyek kifinomult és roppant elegáns illatfelhőt kölcsönöznek. Valóban “beszédes” parfümök, szinte élvezet hallgatni szimfóniájukat, játékos átalakulásukat a bőrön. A Histories de Parfums parfümház valóban azt nyújtja, amit egy jó niche (vagy indie) cégnek kell: sehol nem tapasztalt illatélményt, mely egyúttal a hordható ( hétköznapokban is).

 

 

Az illatok könyvtárában 19, kollekciókra osztható parfüm van:

Az első köteteket olyan ismert emberek ihlették, akik befolyásolták generációjukat.

1804 George Sand ihlette illat egy ámbrás virágcsokor, fűszerekkel feltüzelve és édes gyümölcsökkel színesítve. Friss, izgalmas, ragyogó illat, szinte trópusi jelleggel.

1826 Eugénia francia császárné történetét meséli el. Súlyos, fenséges mégis megnyerő illat, mely egyszerre fényűző és intim. Érzéki ámbra fehér virágok és pacsuli köntösében.

1873 Colette, a francia írónő sokrétű személyiségét és életét szimbolizálja roppant élvezetes módon. Gourmand és citrusos illat a fehér virágok  érzéki illatával kiegészítve. Hatalmas kedvenc!

1876 a híres/hírhedt Mata Hari története parfümbe ágyazva. A fűszeres rózsa  illata az írisz és a fás jegyek intim karakterével igazi misztikus hangulatot varázsol.

1725 a csábító Casanova illata. Fougere ámbrás parfümben a fás és a citrusos összetevők bontakoznak ki az elegáns levendula mellett.

1740 de Sade márki izgalmas életének “parfümkönyve” fűszerezett fás jegyek, bőr és pacsuli kirobbanóan élénk illata.

1828 a nagy mesélő, Jules Verne által ihletett parfüm, mely aromás-friss jegyekben gazdag, akár a tenger friss illata.

 

A második sorozat olyan illatokat takar, melyek a jól ismert növényi alapjegyeket igen személyes és egyedi köntösbe öltöznek fel.

A Noir Patchouli klasszikus ciprusos-bőrös parfüm, mely a Chanel Cuir de Russie óta minden parfümháznak kötelező elem a kollekcióban. Ez az a ciprusos-bőrös parfüm, mely azoknak is tetszene, akik a ciprusos jegyek nehezebb illatától ódzkodnak. Mesterien megkomponált, szép illat, mely a Kelet hangulatát idézi töménytelen pacsulival, fűszerekkel és fás jegyekkel.

Blanc Violette virágos-púderes ártatlan kis illat, végtelenül diszkrét és gyengéd, köszönhetően a szantálos-vaníliás alapnak, mely gyengéden támogatja az írisz és a viola krémesen púderes akkordját.

Vert Pivoine klasszikus virágos illat. Bazsarózsa-rózsa-gardénia hármasának elegáns és stílusos megelevenítője, lágy és puha illata romantikára termett.

 

Kultikus, egyedülálló  illatok, kultikus összetevőkkel:

Ambre 114 orientális fűszerbomba zöldes ámbrával 114 összetevő által összerakva. Meleg, egzotikus, és roppant szexi illat, köszönhető a krémes vanília-tonkabab párosnak és a szantálnak.

1969 a bűvös évszám, az erotika éve. A Histories de Parfums 1969 változata kifejezetten hordható, uniszex illat, mely épp annyira erotikus és érzéki, amennyire kell. Orientális-gourmand jegyei az édes és fűszeres határát súrolják: barack, csokoládé, kávé, rózsa és pacsuli. Izgalmas illat.

1889 Moulin Rouge. Nem kell különösebb magyarázat a névhez, az üvegben lévő parfüm hűen tükrözi a koncepciót, melyről elnevezték: fülledt, pipadohánytól és púdertől elnehezült levegő, megelevenedő párizsi mulató. Vibráló, élettel teli illat, melyben benne van a keserédes párizsi éjszaka esszenciája. Fahéjas szilva, üröm és a rózsa-írisz púderes akkordja édeskés alapokon.

(nem mellesleg Gérald Ghislain igen jóképű, ezért is szeretjük:)

 

A Tubereuses trilógia maga a csoda, tubarózsa rajongóknak muszáj kipróbálni:

A Tubereuse 1 Capricieuse orientális gourmand és púderes illat, mely a tubarózsa-bőr akkord köré épült. Friss citrusok és a fanyar sáfrány kakaós-fűszeres ágyáson, melyben a bőrös tubarózsa nyugszik. Erőteljes és izgalmas parfüm.

Tubereuse 2 Virginale az, aminek mondja magát: olyan tubarózsás illat, melyet szüzek is viselhetnek:) A lefojtott tubarózsa romantikus fűszeres gyümölcsös cseresznye-tiare-mandarin tengely körül bontakozik ki. Édes kis illat, csipetnyi kacérsággal és nagy adag önbizalommal.

A Tubereuse 3 Animale a legbrutálisabb tubarózsás illat, legalább is a HdP kollekciójában. Vadul bontakozik ki a bőrön, lehengerlően ejti rabul a gyanútlan orrokat olyan hihetetlen aromákkal, mint a fű, széna, dohány, labdanum és szalmagyopár (immortelle).

 

A Histories de Parfums parfümöket a www.historiesdeparfums.com oldalon lehet beszerezni (többek között), sőt illatmin programjukban a 6 darabos illatminta csomagot le lehet vásárolni egy nagy üveges parfümnél.

 

 



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter