Szerelem a levegőben – 10 szerelmes parfüm

Idegen ünnep ide, szerelmesek napja oda, csak nem mehetünk el a Valentin vagy Bálint nap mellett szó nélkül. A szerelem örök, mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy a parfümőröket is számtalanszor megihlette egy-egy parfüm készítése kapcsán.

Nem volt könnyű válogatni a “szerelem ihlette” parfümök közül, a következő 10 illatot fogjátok fel kedvcsinálónak és hangulatfokozónak.

Kenzo Amour

Szerintem nem kell senkinek bemutatni ezt a melengetően puha, krémes illatot, melyben a vanília és a frangipáni a rizs különleges illatát emeli ki. Télen isteni!

By Kilian Love

A by Kilian niche márkáról már olvashattatok itt a blogon, személyes kedvencem a Love. Ezzel az illattal valóban szerelembe lehet esni, és valóban elhiszem, hogy az édes szerelem ihlette. Természetesen ez is erőteljesen vaníliás akkordot kapott, meleg és érzéki pézsmával.

Annick Goutal Grand Amour

Annick Goutal illatai a niche kategória legelismertebb darabjai (bővebben az illatházról hamarosan a blogon!). A Grand Amour (Nagy Szerelem) parfümöt Goutal magának tervezte, beletéve mindazt az érzést, melyet a szerelem kapcsán érzett. Izgalmas virágos parfüm bőrös “ágyáson”, mirhával fűszerezve.

Clarins Par Amour Toujours

Ez egy végtelenül cuki illat, nem tudok rá mást mondani. Klasszikus puha, rózsás-púderes parfüm, bármely alkalomra.

Jean Patou Un Amour de Patou

Az Un Amour De Patou maga a megtestesült romantika, de nem a szirupos változatokból. Aldehides-virágos jegyei ártatlan és kortalan illatot kölcsönöznek viselőjének. Ezt muszáj kipróbálni!

Il Profumo Amour

Az olasz Il Profumo niche parfümház lágy és elillanó képet fest a szerelemről az Amour parfümjével, melyben a púderes és krémes jegyek dominálnak. Írisz és gyöngyvirágrajongók próbálják ki.

Lancome Tresor In Love

A nagy klasszikus “új”, modern köntösben, mely ugyanúgy időtálló és divatkövető egyben, hiszen a mai édeskés, virágos-gyümölcsös jegyek mellett egy cseppnyi izgalmas fűszert is kapott az illat.

Elizabeth Arden True Love

Elizabeth Arden ma már kevésbé ismert parfümjét egy igen elismert parfümőr, Sophia Grojsman tervezte. A ’90-es évekre jellemző illatösszetevők gazdagsága, valamint az elegánsan karcos-zöld jegyek mellett természetesen a vanília és a rózsa is főszerepet kapott a kompozícióban.

Oscar de la Renta Live in Love

Provokatív és csábos illat egyszerre de la Renta új illata, melyben a főszerepet a fás jegyek mellett a legizgalmasabb virágok kapták, mint a  jácint, orchidea, gyöngyvirág, narancsvirág és rózsa.

Van Cleef & Arpels First Love

A klasszikus First sokadik változataként jelent meg a First Love, mely természetesen vaníliás-rózsás akkordok mellett meleg ámbra és fűszeres ylang-ylang, osmanthus illatot kapott. Érzékien fűszeres illat.

LUSH Love

Bolondos, játékos és pikáns parfüm a Lush Love, fűszeres-almás illatával, melyet a friss citrusok ráznak fel. Ennivaló!

 



7 thoughts on “Szerelem a levegőben – 10 szerelmes parfüm”

  • Ja,és majdnem megfeledkeztem róla kaptam a Kilian-tól Ambre Oud-ot,éééés jóóó!Ez az oud nem olyan brutális férfias,mint a többi(kivéve a Rose Oud,de az nem tetszik,hiába nem férfias),hanem kellemes,finom,nőies.

  • Igen,igen,az az autóillatosító szerű művanília.Meg a Paris Hilton illatok.Én sem ezt a fajtát szeretem.

  • van egyfajta szintetikus vaníliás illat (elsősorban illatosítók), amitől rosszul vagyok, de pl egy jó minőségű vanília illóolaj isteni, értéki illatfelhőbe vonja a lakást:)

  • Szia,én nem megkerülni akarom,sőt,csak itt az Isten háta mögött lehetőségem sincs ismerkedni velük.:((
    Igen,nekem a vanília a legszexisebb illat,és úgy tapasztalom-olvasom,hogy a férfiak is ezt szeretik a legjobban a nőkön.Persze,ha valami mást szeretnének a pasik,én akkor is a vaníliához ragaszkodnék.Egyszer már elmúlt ez a nagy “vanilla-love”,de most újra szeretem <3

  • Drága Dolcetta! Itt nem kell azért rosszul érezed magad, mert a niche parfümök körében nem vagy járatos, ez nem az a blog:) Csak az is egy szegmense a parfümöknek, melyeket nem lehet megkerülni (hasonló, mint a filmeknél a hollywoodi produkció-művészfilmek oppozíció)

    Hűha, látom a bújós-meleg vaníliás parfümök jutnak neked is eszedbe, ha szerelemről van szó:)

  • Az én válogatásom:
    T Mugler:Angel
    Chanel:Coco Mademoiselle
    W Westwood:Boudoir
    D&G:The One
    Lancom:Hypnose
    J Simpson:Fancy
    A niche parfümökben járatlan vagyok,és attól félek,az is leszek.A Kilián-mintácskáimon kívül mást még nem illatoltam.Azok közül esetleg a Love-ot tudnám a végére besorolni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter