By Kilian – parfüm mint művészet

Egy niche parfümkollekció a szerelemről és a szenvedélyről.


Kilian Hennessy, a LVMH csoport megalkotójának unokája az üzleti életből nyargalt át a parfümök világába, ahol a legnagyobb nevű parfümőröktől tanulta el a parfümkészítés fortélyait. 2007-től By Kilian néven létrehozta kis niche parfümházát, mely napjainkban egyre népszerűbb, köszönhető ez a márka facebook oldalának is, ahol a rajongóknak ingyen illatminta kollekciót küld a legjobb illataiból.Kilian hitvallása, hogy a parfüm művészet.  “A parfüm kell, hogy legyen az alapvető a túlzásban.” mondja a parfümőr, mellyel én egyetértek:)

A parfümök egységesen, letisztult fekete üvegben kerülnek forgalomba.

A mintáknak köszönhetően ismerhettem meg a By Kilian L’oeuvre Noire kollekciót, és mondhatni, szerelembe estem! A gyönyörű és stílusos bársonytokban 10 illatminta egy viharos szerelmi kapcsolat fázisait meséli el.

A Prelude to Love a zöld és friss illatok szerelmeseinek szól, melyben a citrusok, írisz, neroli, narancsvirág és gyömbér kap főszerepet. Vidám és friss illat, szertelen illatfelhő.

Love, melybe azonnal szerelembe estem. Édes, de nem émelyítő formában. A vanília köré álmodott virágok (neroli, írisz, jázmin, rózsa) finoman és visszafogottan illatoznak, az illat abszolút vanília és a pézsma nászáról szól. Valóban a feltétel nélküli és fülig szerelmes időszak jut eszembe róla.

Beyond Love a tubarózsa parfümje. Istenien krémes és nőies, tubarózsa rajongók értékelni fogják a krémes kókusz akkordját, melyet egy cseppnyi zöld jegy állít meg abban, hogy átcsapjon naptejes illattá.

A Love and Tears szenvedélyes és izgalmas illat: a mediterrán jázmin mellett a fanyarabb petit grain és a ciprusok fanyarkás jegyei nagyon jól működnek, a narancsvirág, labdanum és ylang-ylang meglepően harmonikus illattá állnak össze a többi összetevővel.

Az A Taste of Heaven-t az abszint inspirálta: bár nem a menyország jut eszembe róla (talán azért, mert nem próbáltam még az abszintot…:), orientális-fougere jegyei igen jól állhatnak egy bohém, életvidám és optimista férfin.

Straight to Heaven a karibi szigetek hangulatát idézi méghozzá a rum melengető jegyével, melyet pacsuli, mogyoró és cédrus ölel körbe. Nagyon karakteres, férfias illat.

A legnagyobb sikert talán a Back to Black érte el, nem véletlenül. Hihetetlenül összetett és valóban sötét illat. A dohány és a méz párosítása igen meglepő, de működik. Az édes (vanília, málna, mandula) jegyek és a vad fűszerek (pacsuli, oak, kardamom, koriander) afrodiziákumként izgatják (nem csak) az orrot. Uniszex illat révén egyaránt jól működik nőkön és férfiakon is.

Liaisons Dangereuses nem csak nevében izgalmas: az édeskés damaszkuszi szilva fahéjas és szantálos köntösben érzéki és misztikus illat. Többen a Hermes Mediterrán kertjéhez hasonlítják.

Cruel Intentions az oud illatok rajongóinak kötelező darab. Bevallom, nagyon szeretem az oud illatát bármilyen formában, csak magamon nem tudom elviselni. A Cruel Intentions az egyik kivétel. Balzsamos és intim illat, melyben a fás jegyek a legerőteljesebbek egy kis kókusz, rózsa és bergamott felvezetésével.

Sweet Redemption igazi orientális illat mirhával, tömjénnel. Az opoponax és benzoin a narancsvirágot emeli ki édes vaníliás körítéssel.

Nagyon megkapó és fantáziával teli Kilian kollekciója, amellett, hogy szemtelenül jóképű az úr, még tud is valamit. Ezt a niche parfümházat (is) érdemes kipróbálni, nem a megszokott illatokkal fogsz találkozni.

Ha szeretnétek Ti is kipróbálni a By Kilian kollekciót, még ezen a héten jelentkezhettek a By Kilian facebook oldalán lévő Kilian Clubba, és pár hét múlva kaptok ilyen illatminta csomagot (ingyen:)!

Szerencsére már Magyarországon is kaphatóak a by Kilian parfümök a Madison Perfumerynek köszönhetően.



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter