Top 10 tavaszi illat 2011

Végérvényesen itt a tavasz, ezért eljött az ideje, hogy a parfümös blogok szerzői összegyűjtsék legkedvesebb 10 tavaszi illatukat. Most a Parfümblog 10 kedvencéről olvashatsz!

Személy szerint annyira várom a tavaszt, hogy az első márciusi napsugarak hatására nem az az első, hogy a tavaszi ruhák előkerüljenek a szekrényem mélyéről, hanem az, hogy a csupa virágos, lágy illataimat végre használjam. Ilyenkor jól esik csupa virágillatba burkolózni, és mint egy aromaterápia, a kedvemet is feldobja a szürke tél után.

A következő Top 10 tavaszi illat teljesen szubjektív, általam leginkább kedvelt illatok gyűjteménye.

1. Chloe Eau Parfum

Nem titkolom, nagy Chloe rajongó vagyok, bár a szerelem nem első szippantásra jött, de annál inkább intenzívebb lett. Van ilyen. Amikor egy illat akaratod ellenére bekebelez és nem enged, függővé tesz. Nálam a Chloe Eau De Parfum 2008 váltotta ki ezt az érzést. Először csak olvastam róla fórumokon (remek kritikákat), és kíváncsian próbáltam ki egy közeli parfümériában. Természetesen papírcsíkon – pedig tudom, hogy bőrön kell mindent kipróbálni, de már sok volt rajtam – és valami borzalmasan szúrós mosópor illatnak találtam. Nem értettem azt a nagy rajongást, ami tapasztalható volt az illat körül. Pont ezért adtam neki még egy esélyt, és kipróbáltam a bőrömön is…egész nap a csuklómra tapadtam, és szívtam be az isteni illatot. Nyoma sincs karcos, szúrós felhangnak, isteni rózsa és virágfelhő vesz körül, melyet egy nagyon friss, tiszta alapillat hangsúlyoz ki. Számomra nem csak tavaszi illat, az év bármely napján szívesen viselem.

2. Prada Infusion d’Iris

Ha ez az illat van rajtam, garantáltan bezsebelek egy csomó bókot, hogy milyen csinos vagyok, ugyanis kérem, ehhez az illathoz fel kell tisztességesen öltözni! Az elegáns, mégis modern illat mesterműve. Figyelem, a tömény írisz nem mindenkinek tetszik, elég karakteres, ezért vásárlás előtt feltétlenül ki kell próbálni a bőrön!

3. Viktor&Rolf Flowerbomb

Nem is titkolom, nagy Flowerbomb rajongó vagyok! Ízig-vérig orientális illat, virágbombával fűszerezve. A fejillatban kibontakozó tea és bergamot először becsapja az orrunkat, friss illatot ígér, majd berobbannak a szívjegy édes virágai, rózsa, frézia, jázmin és orchidea, melyeknek fűszeres, mély alapot ad a pézsma és a pacsuli. Gyönyörűen működik a bőrön, harmónikus és erőteljes, nem visszafogott illat, és szerencsére roppant tartós! Szerencsére Viktor&Rolf gondoskodott arról, hogy kedvenc illatomat télen-nyáron használhassam, hiszen a Flowerbomb Extreme fűszerességét én télen, míg a La Vie en Rose lágyságát nyáron szeretem élvezni.

4. Flora by Gucci EDT

Egyszerűen: tavaszi virágözön! Tökéletesen bőrre simuló, lágy, nőies és finom  virágos illattá állnak össze az összetevők: a citrusfélék egy kis pikáns fanyarságot adnak az émelyítő virágoknak, a rózsa cseppet sem tolakodó, az osmanthus ragyogóan működik a szantállal és a pacsulival. Legjobban azt szeretem a Flora-ban, hogy szinte második bőrként viselkedik, diszkréten mégis határozottan jelen van az ember bőrén.

5. Kenzo Le monde est Beau

Máig élénken él bennem az az emlék, amikor először szagoltam ezt a parfümöt úgy 12 éve. A Nyugatinál lévő Skálában sétálgattunk, és ott volt kirakva a polcra, én pedig kipróbáltam, és azonnal magával ragadott az illata. Egész nap vissza-visszahúzta az orrom a csuklómra, mivel ilyen illatot még soha nem éreztem előtte. Nagyon összetett illat, tele izgalmas jegyekkel, édes gyümölcsökkel, és csodásan illatos virágokkal. Nagyon egyedi illat, azonnal felismerhető, mint általában minden Kenzo:)

6. Shiseido Zen (2007)

Emlékszem, egy parfümériában az egyik eladó a világ legjobb illataként aposztrofálta…nem túlzott. Nagyon szeretem a bergamottos illatokat, főleg azokat, amelyek fás alapúak, rajtam ezek nagyszerűen működnek. A Zen pont ilyen. Mesterien, ha stílusosan akarom írni zen módra keverednek benne a virágos jegyek a gyümölcsös akkordokkal és a füstösebb, karakteresebb alapjegyekkel. Finom, elegáns, harmonikus illat, és számomra roppant nőies.

7. Prada Tendre

A Prada illatok nekem mindig az eleganciát és sikket jelentik. Valahogy úgy érzem, hogy fel kell nőni ezekhez az illatokhoz, stílusban, és a magunk nőiességének megélésében is. A Prada Tendre nem a hagyományos módon nőies illat, azaz nem az a klasszikus virágos, vagy édesebb illat, amit általában nőiesnek gondolnak. Számomra mindig egy megfoghatatlan illat: egyik oldalról meleg jegyekkel van tele, viszont a másik oldalon a hűvös oldalát mutatja (köszönhetően a fás jegyeknek). Szeretem:)

8. YSL Parisienne

Sok kritika érte ezt az illatot, hogy olyan “kis semmilyen rózsaszín” illat. Tény, hogy nem egy karcos, vagy púderes rózsás illat, de én éppen azt szeretem benne, hogy könnyed viselet, mint egy lágy tavaszi ruha. Nem túlbonyolított, de mindenképp  minőségi romantikus kis illat.

9. Agent Provocateur Eau Emotionelle

Nagyon szeretem az extravagáns Agent Provocateur provokatív parfümjeit. Közöttük kakukktojásnak érzem az Eau Emotionelle-t, mert ez az egyetlen (ezidáig) kissé visszafogottabb illatuk. Pedig az Eau Emotionelle is tele van ütős akkordokkal, mint a fejjegyben lévő (inkább férfiasabb) rozmaring, koriander és rózsabors. Ha előbújik a szívjegy virágözöne a teával, már élvezhetjük is ezt a csodás, nőies illatot.

10. L’Artisan Nuit de Tubereuse

Sokak számára a tubarózsa igazi “mumus” illatjegy, nem szeretik vagy magának a növénynek az illatát, vagy azokat a parfümöket, amiben tubarózsa van. Én kifejezetten szeretem. Éppen ezért tavaszi kedvencem a Nuit de Tubereuse, mely egy olyan illat a méltán világhírű L’Artisan parfümháztól, ahol a tubarózsa játssza a főszerepet. Elődje, az 1978-ban megjelent Tubereuse is nagyon finom, de én első szippantásra a Nuit de Tubereuse-ba szerettem bele egy csöppnyi kis prágai parfümériában.

További top10 téli illatokat az  Illatoskert és az Illatvadász oldalán olvashattok. Természetesen kíváncsian várom a ti kedvenc téli illataitokat is!



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter