Hermés kertjei

A Hermés parfümök a legmagasabb eleganciát és luxust képviselik, kevés, de annál izgalmasabb illatokat köszönhetünk a francia luxusmárkának, és a mögötte dolgozó legnevesebb parfümőröknek, mint például Jean-Claude Ellena. A klasszikus értékeket képviselő ház parfümjei maguk is az időtlen divatot és eleganciát közvetítik, éppen ezért nem minden alkalomra, stílushoz és egyéniséghez illenek. Mondhatjuk úgy is, hogy ezekhez az illatokhoz meg kell érni.

A Hermés nagy sikerű sorozata a Jardin (Kert) sorozat, mint egy utazási napló, melyet az orr jegyez le, nemrég bővült egy negyedik taggal. A letisztult, sallangoktól mentes illatokat a világ egy-egy pontján elképzelt vagy éppen meglévő kert ihlette, melyek kifejezetten nyári használatra készültek. Mindegyik illat Jean-Claude Ellena alkotása.

Un Jardin En Mediterranee 2003

A Hermés egyik vezetője, Leila Menchari tunéziai kertjének mediterrán hangulata ihlette ezt az illatot. A friss és szikrázó citrusok mellett a narancsvirág és a leander meseszép akkordja bontakozik ki, melyet a fügelevél, boróka és cédrus fanyarkás-fás jegyei izgalmassá tesznek. Ennek ad méltó alapot a ciprus, mely itt kifejezetten kellemes és könnyed illatot ad, míg a pisztácia kifejezetten játékos felhangot kölcsönöz a kompozíciónak.  Az egyik kedvencem a sorozatból.

 

Un Jardin Sur Le Nil 2005

Az utazás következő állomása a Nílus menti Assouan, mely roppant gazdag gyümölcsökben, harsány virágokban és izgalmas fűszerekben. A Sur Le Nil meglepő módon répát és paradicsomot is tartalmaz az édes és lédús mangó és citrusok mellett, míg a lótusz és a gyékény valódi nílusi-vizes hangulatot varázsol. A máskor erőteljes virágos-krémes jegyek, mint a jácint, bazsarózsa és írisz most a háttérbe húzódnak, teret engedve az izgalmas zöldéges-vizes hatású jegyeknek. Az egyiptomi levegő fűszerektől nehéz illatát a fahéj és a tömjén képviseli szelíd, de biztos módon. Nagyon izgalmas és egyedi illat.

Un Jardin Apres la Mousson 2008

Az indiai monszun után feléledő természet ihlette ezt az illatot, tele India izgalmas ízeivel-illataival. A Parfüm legfőbb összetevője a pikáns gyömbér és a roppant erőteljes fűszerek, melyek itt szelíd arcukat mutatják. A gyömbér uralma mellett a bors karcos jellege érezhető, a kardamom és a koriander friss illata szinte bizsergető érzést nyújt az orr számára. Izgalmas gyömbéres parfüm.

 

Un Jardin Sur Le Toit 2011

A modern, városi tetőkert, mely Párizs szívében, a Hermés székház tetején található az ihletadója az új Sur Le Toit parfümnek. Aromás gyógynövények, virágok és gyümölcsök játéka ez az illat, a fű nyersen friss és zöld aromája, az alma és a körte édeskés jellege, a púderes rózsa, vizes hatású magnólia és a rozmaring elbűvölő keveréke. Tökéletes tavaszi-nyári illat!

 

Szavazz arra, hogy Te melyik In Jardin illatot szereted!—->



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter