Húsvét és Pillangóhajsza

Az úgy volt, hogy gyönyörűen elterveztem, idén Húsvétkor kezemben tartom az irányítást, és megszüntetem a locsolókölnik kakofóniáját a hajamon. Kigondoltam, Húsvét hétfőn milyen illatban szeretnék pompázni. Lévén tavasz – annak ellenére, hogy vasárnap Veszprémben havazott – valami ízig-vérig tavaszi, könnyed és bohém illatra vágytam. Így esett a választás a L’Artisan Le Chasse aux Papillonra (Pillangóhajsza vagy Pillangóvadászat).

Meseszép virágos illat, a szó klasszikus értelmében. Hivatalosan alig néhány fehér virág található benne: a tubarózsa itt szokatlanul szelíd, krémesebb illattal jelentkezik visszafogottan, egy leheletnyi izgalmas akkordot adva a kompozícióhoz. A narancsvirág – meglepetésemre – szintén gyengéden, mégis határozottan van jelen, számomra tökéletes arányban a jázminnal, mely most a háttérből a megszokott nőies jelleget sugározza. Ami izgalmassá teszi ezt a varázslatos virágos parfümöt, a hársvirág, mely olyan édesen romantikus, hogy egycsapásra szerelemre estem ebbe az illatba. A hársfát Európában nagy hagyományok övezik, ráadásul a német kultúrában a hárs a szerelem fája, nem meglepő így, hogy a legromantikusabb parfümök összetevője között megtalálhatjuk a hársfa virágát, mint például YSL Paris, Tauer Zeta, Demeter Linden, Lacoste Woman, Bond No.9 Central Park West, Arden 5th Avenue.

A niche L’Artisan Parfumeur parfümház egyik legkedveltebb illatát 1999-ben Anne Flipo alkotta. Extrém, intenzívebb változata a La Chasse aux Papillons Extreme.

Sajnos, bármilyen szépen elterveztem a húsvéti locsolkodást, nem alakult a számításaim szerint. Röpke 1 óra alatt a Pillangóhajsza romantikus illatát elnyomta 2-3 fajta locsolókölni és jó néhány spricc Lanvin Eclat kábító illatfelhője. És mindez természetesen hajon:)Viszont örülhetek, hogy az idén a szódásszifont megúsztam!

Ti milyen illatban pompáztok Húsvét hétfőn?

 

 

 



9 thoughts on “Húsvét és Pillangóhajsza”

  • Teljesen egyetértek hikatival! Szuper tartós, a bőrön is és a ruhán is—a sálaimon még napok után is érzem:) Nekem is jobban tetszik a sima Papillon, mint az extrém változat. Csodás és egyedi virágos illat:)

  • Szia!
    Nekem is van Pillangóhajszám, szerintem nagyon tartós. Mielőtt megrendeltem, felhívtam a Nerolit, és tanácsot kértem egy kedves hölgytől, hogy melyiket válasszam. Én is az extrémben gondolkodtam, viszont azt nem ismertem. Azt mondta a hölgy, hogy nem csak abban különbözik a kettő, hogy erősebb az extrém, hanem az összetevők arányában is. És szerinte a hársfavirág sokkal dominánsabb a sima változatban. Mivel én pont a hársfavirág miatt estem szerelembe, ezért aztán a simát rendeltem meg. Nem bántam meg, ilyenkor tavasszal nagyon szeretem.
    Üdv. Kati

  • Öööö, én nem 🙂
    Egy gyors kérdés: A Pillangóhajsza tartós? Vagy ezt inkább csak az extreme változattól lehet elvárni? Egyébként gyönyörűséges, gratula hozzá!

  • Ezek landoltak rajtam:
    Antonio Banderas egyik férfi kreációja, a nevét nem tudom
    kb. 120 ft-os nyuszis locsolóLÉ
    D&G Rose the One
    1 pohár víz

  • Sziasztok!Szomszéd bácsi avas,30 éves locsolókölnije……….Borzalmasan bűzlök……és még büszkén kérdezi minden évben,hogy na….hova szeretnéd?Hova fújjam?De mire válaszolhatnék,addigra már fújja a hajamra,ruhámra.A mérhetetlen tisztelet és jóneveltségem miatt tűrök el sok mindent ilyenkor.Mihelyt lesz módom,megyek a fürdőkádba.Már többször célozgattam a szódásszifonra,de nagyon büszke arra,hogy évtizedek óta ezzel locsolkodik az öreg.Hogy ezzel engemet milyen boldoggá tesz,nem is sejti.Borzalmas…

  • 🙂
    Próbáltam én a kezükbe nyomni..az első locsolónál még működött is, utána győzött a lesből támadó locsolókölni:D

  • Én realista módon semmilyen illatot nem terveztem mára, kíváncsi voltam, milyen kakofónia fog megtalálni a különböző illatokból. Nos… Majd este megmosom a hajam.

    Persze ettől még a La Chasse kiváló választás mára. Talán megoldás lehetne, ha minden locsolkodónak a kezébe nyomnád, hogy csak ezzel locsolhatnak.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter