Top 10 tavaszi parfüm(öm) 2013

Az idén kissé megkésve tudtam elmerülni a tavaszi parfümjeimben, köszönhetően az elhúzódó télnek, mégis a legnagyobb hóviharban is előszeretettel nyúltam olykor a könnyedebb, kifejezetten virágos, a tavaszt idéző parfümjeimhez. Tavasszal imádok virágos illatokba burkolózni, ilyenkor is még jöhetnek a jól megszokott púderes parfümök is, és valahogy a nagy klasszikusok is ilyenkor bontakoznak ki szépen a bőrömön.

Burberry Body Tender

Az idei tavaszi illatok közül szívemnek az egyik legkedvesebb, pont annyira rózsás-púderes, ahogy én szeretem, pont annyira virágos, ahogy nekem jó, és pont annyira rafináltan nőcis, ahogy nekem jól áll. Érdemes kipróbálni!

L’Artisan Parfumeur Drole de Rose

Végtelenül bájos rózsaillat különleges fűszerezéssel (mandula, bőr, méz), melyek a virágos akkordokat (rózsa, írisz, neroli) emelik ki. Könnyed, légies és nagyon L’Artisan.

Guerlain Shalimar Parfum Initial L’Eau

Jaj, úgy élvezem én a Shalimar Initial L’Eau illatát! A Shalimar tökéletes hideg, téli napokon, az Initial L’Eau pedig a melengető tavaszi napokon nyújt isteni illatélményt. Olyan sikkesnek érzi magát az ember (lánya) tőle!

Prada L’Eau Ambree

Nem új illat, én mégis beruháztam egy óriási 100 ml-s üvegbe, mert ez az az illat (a Prada Tendre mellett), mely gyakorlatilag bármikor jöhet, ha esik, ha fúj, ha süt a nap. Igazi klasszikus, mely nem fojt meg, egyszerre elegáns és modern. Bárkinek szívből ajánlom!

Top 10 tavaszi parfüm(öm) 2013-ban
Top 10 tavaszi parfüm(öm) 2013-ban

Ramon Monegal Impossible Iris

Már egy előző posztban ódálat zengtem erről az illatról, csak magamat ismételve azt tudom mondani, hogy mesés íriszes parfüm!

Ann Gerard Perle de Mousse

Ann Gerard 3 illata nagyon megfogott, közülük a Perle de Mousse kifejezetten nagy kedvencem lett, maga a ciprusos tavasztündér.

Creed Fleurs de Gardenia

Imádom a gardéniát, egyszer kaptam ajándékba egy élő kis gardénia növényt, mely virágzott, mesés illatot varázsolva a konyhába, sajnos nem sikerült sokáig életben tartanom, de tudom, hogy a gardénia illata önmagában is milyen gyönyörűen telt és nőies. A Creed parfümház új illata, a Fleurs de Gardenia gyönyörűen kiemeli a gardénia e tulajdonságát, igazán mesés virágos tavaszi illatot varázsolva elénk.

Thierry Mugler Alien

Mindig ámulatba ejt ez az illat, tiszta (azaz tömény) jázmin fás és pézsmás jegyekkel kiegészítve. Csak igen kis adagokban élvezhető, mivel rendkívül erőteljes illat.

Escada Especially Escada Delicate Notes

Bár nem vagyok Escada rajongó, ez az Especially változat nagyon bejön, izgalmas és zamatos virágos illata van. Vidám, laza tavaszi hétköznapokra.

Chanel No.19 Poudre

A klasszikus újratöltve. Bár nem lett eget rengető világszenzáció 2011-ben a No.19 Poudre, mégis van helye a zöld-fás klasszikus illatok között, ahol az írisz törékeny illata kap főszerepet.

+ 1:

Comme des Garcons Amazingreen

Kérem szépen, ilyen egy igazi friss, zamatos, aromás zöld illat. Minden van benne, ami dzsungel, esőerdő, zuhatag és amazon:)

Ha szeretnéd az előző toplistákat megnézni, itt találhatod meg őket:

Top 10 tél 2012

Top 10 ősz 2012

Top 10 nyár 2012

Top 10 tavasz 2012

Top 10 tél 2011

Top 10 ősz 2011

Top 10 nyár 1011

Top 10 tavasz 2011

Top 10 tél 2010

Top 10 ősz 2010

Top 10 nyár 2010

 



1 thought on “Top 10 tavaszi parfüm(öm) 2013”

  • Az én 2013 tavaszi listám:
    Micallef Ananda
    Blv Omnia Amethyste
    By Terry Réve Opulent
    L’Artisan Ananas Fizz
    Tocca Giulietta
    Montale Crystal Flowers
    Goutal Petite Chérie

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter