Top 10 téli parfüm(öm) 2012

 Az idei téli szezon számomra merőben más volt, mint az előzőek. Kicsit csínján kellett bánnom a megszokott, erőteljes illataimmal, melyeket előszeretettel viselek télen (lásd top10 tél 2010 és top 10 tél 2011), ráaádul amellett, hogy az ember ízlése évről évre alakul, változik, nehéz ellenállni a számtalan újdonságnak, melyek simán letaszíthatnak addig kedvenc illatokat a toplistáról. Ha Top 20 lenne a válogatás, akkor sem lenne elég, így nagyon nehéz dolgom volt meghúzni a határt 10 darab parfümnél, így ez a lista az idei “állapotomat” tükrözi. Böngésszétek élvezettel!

Hermes Kelly Caleche

Örök kedvenc, ha ezt az illatot viselem, mindig sikkesnek és egyben nagyon modern nőnek érzem magam…ki nem szeretne az lenni! 🙂

Wallpaper Weidl Paper Passion

Tavalyi év nagy kedvence volt számomra, gyengéd, diszkrét, mégis ultratartós és érezhető tiszta illat.

Lorenzo Villoresi Iperborea

Szerintem már ti is rájöttetek, hogy nagyon szeretem a tiszta, “tisztaság” illatokat, melyekben a púderes akkordok dominálnak. Az idei téli szezonban a legtöbbször az Iperboreához nyúltam, annyira kellemes viselet. A környezet is díjazza!

Chanel No.5 Eau Premiere

Az örök jolly joker. Ha nem tudom, mit viseljek, ez az illat mindig jókor jön, mindig nőiesnek érzem magam tőle. Örök darab!

Robert Piguet Fracas

Hm, a nagyágyú. Piszok dög illat, lehengerlő és uralkodó. Jó néha “nőstényördögnek” lenni! 😉

Nanadebarry Classic Pink

A legendás Nanadebarry, szerencsére hozzájutottam egy üveghez (innen is puszi a hozzásegítőjének!), nagyon jó kis illat, szeretem, és külön pont, hogy állítólag Madonna is…részletes vélemény hamarosan!

Hors La Monde Shiloh X

Oh, a Shiloh sorozat mindhárom darabját imádom, mégis talán a Shiloh X felé nyúlok többször. Igazi francia sikk és elegancia.

Prada Infusion d’Iris

Ebben az illatban soha nem csalódom. Elegáns, letisztult írisz illat a maga földes, zöld jegyeivel.

Mona di Orio Musk

Szerelem első szippantásra. Csodás illat, valami mesésen bontakozik ki a bőrömön, és nagyon diszkréten bontogatja szárnyait.

Naomi Goodsir Cuir Velours

A tavalyi év nagy szerelme. Nagyon jó érzés viselni, főleg nekem, aki rajong a jó kis bőrös illatokért.

 

Hogy az urak se maradjanak ki, itt egy kis válogatás azokból a parfümökből, amelyet idén télen szívesen éreznék a férfiakon.

Dsquared He Wood Silver Wind Wood

Pasiillat kis csavarral. Tetszik, hogy nem az a tucatillat.

Carolina Herrera CH Men Sport

Bár nem lett slágerillat, én mégis szeretem a CH sorozatot, mind a női mind a férfi változatot.

Jean Paul Gaultier Le Male

Hm, csakis bevállalós pasiknak, de ha egyszer bevállalják, a siker nem marad el! 😉

Dior Homme Intense

Hah, klasszikus. Minden férfinek egyszer ki kell próbálnia.

Parfums de Marly Herod

Csak nem bírtam ki, hogy ne bővítsem a kedvenceim listáit, amelyeket szeretek ezen a télen viselni. Ugyanis a Herod bár nem klasszikus férfi-női parfüm (inkább uraknak ajánlanám), lenyűgözően jó dohányos-vaníliás illat. Szívesen viselném!

M.Micallef Jewel for Him

Az uram használja, egy igazi klasszikus férfi illat a maga elegáns és határozott illatával. Igazi M.Micallef sikk!


Honore des Pres Chaman’s Party

A Honore des Pres parfümháztól csakis valamilyen vidám, modern, és furfangos illatot várhatunk, a Chaman’s Party pedig az. Bevállalós, vagány pasiknak.

Acqua di Parma Essenza di Colonia

A nagy klasszikus, melyet nyugodtan lehet viselni télen-nyáron. Nem hiszem el, hogy létezik ennyire finom, diszkrét illat…nemhiába olyan népszerű!

Diptyque Volutes edp

A Diptyque régi illatának erőteljesebb változata tökéletes választás hűvösebb időkben is, nem csak urak számára. Dohányos illatok kedvelői: előre!

Naomi Goodsir Bois d’Ascese

Nagyon jó kis száraz fás illat, kellően erőteljes és energikus. Ilyen egy jó mai modern pasiillat.

Ha további toplistákra vagytok kíváncsiak, megnézhetitek a többi top 5, top 10 Parfümblog válogatást, és szeretettel ajánlom Illatvadász és Illatoskert blogok top 10 téli válogatásait!

 



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter