Prada őrület

Én hiszek abban, hogy az emberek 7 évente tetőtől talpig kicserélődnek, kívül-belül, így az ízlésük is meglepő fordulatokat vesz. Magamon is tapasztalom, ha nem is 7 évente, az ízlésbeli változásokat (és itt most nem csak arra gondolok, hogy eddig utáltam a csípőset, most meg chilit eszem chilivel:). Pár éve tömény orientális illatfelhő vett körül, aztán jöttek az édes-karamellás illatok, ma meg már ott tartok, hogy a púderes-rózsás illatokért rajongok. Így esett meg, hogy az eddig mumusként tekintett Prada illatok egyik legnagyobb rajongója lettem. Kifinomult, elegáns és nőies illatoknak tartom ma már, pedig előtte szúrós-öreges illatként tituláltam. Az őszi top 10 posztban már olvashattatok nagy kedvencemről, az Infusion d’Irisről, ami szintén egy Prada gyöngyszem.

Másik kedvencem a L’Eau Ambree: puha, modern ámbrás illat, rózsával, citrusokkal, vaníliával (rajtam egyáltalán nem jön elő az édes jellege), pacsulival és opoponax-szal. Gyakorlatilag az összes, általam kedvelt illatjegyet tartalmazza.

Következő remekmű Pradatól a Prada Amber Tendre, a Prada Amber lágyított változata. Megtévesztő a  rózsaszín külső: cseppet sem hasonló a megszokott “rózsaszín” illatokhoz! Gyönyörű fás illat, citrusokkal (éljen, van benne bergamot!), erőteljes fűszerekkel (kardamom) pacsulival, fás jegyekkel (szantál, vetiver, cédrus). Az összhatás egy roppant elegáns, nőies, klasszikus illat lesz. A Prada Amber, a Prada első parfümje, a modern, ámbrás illatok egyik legjobbika, az egész illat az ámbra köré épül: a fanyar és friss jegyek az édes, fűszeres jegyekkel egy erőteljes, határozott, karakteres illatot eredményeznek. Méz, zöld jegyek, citrusok, édes gyümölcsök, vanília, pacsuli és pézsma mind megférnek ebben a remek parfümben. Az Infusoin sorozat másik darabja, a Infusion de Tubereuse nevéhez híven a tubarózsa rajongóinak szánt parfüm. Nincs túlbonyolítva: vérnarancs, tubarózsa és petitgrain a három összetevő, ahol a tubarózsa kap főszerepet.

Csodás illatok, mesés üvegek, kell ennél több? Igen! Több Prada parfüm!



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter