Parfümériák: Le Parfum Croisette

Van egy mesés parfüméria Budapesten a Fashion Streeten, amely amellett, hogy a legkiválóbb minőségű parfümöket kínálja, egy hatalmas plusszal is rendelkezik: Zólyomi Zsolt, kis országunk egyetlen parfümőre ízlését, keze munkáját dicséri az immár 2008 óta működő niche parfümöket kínáló Le Parfum Croisette. Zólyomi Zsolt amellett, hogy szenvedélyesen és valóban hozzáértően beszél, mesél egy-egy parfümről, lehetőséget ad arra, hogy a még bizonytalan vásárlók személyes parfümtanácsadást kérjenek, mely alapján megtalálhatják azt a parfümöt, amely a bőrük kémiájával a lehető legszebben harmonizál.

A francia Fragrance Academy diplomáját megszerezve Zsolt nemzetközi parfümprojekteben is részt vesz, jelenleg saját parfümmárkáján dolgozik, valamint enteriőr és esküvő illatosítással foglalkozik. Azok számára, akik szeretnének mélyebben elmerülni a parfümök világába, a Le Parfum Parfüm Iskola kínál megfelelő alternatívát.

 A Le Parfum kínálata Zsolt személyes ízlését tükrözi, a legszebb niche világmárkák találhatóak meg a parfüméria polcain. A zseniális Juliette Has a Gun parfümök teljes tárháza megtalálható, közöttük a népszerű Not A Perfume, mely egyszerre formabontó és pimasz, valamint a legújabb Mad Madame is, amelybe első szippantásra szerelembe estem.

Már megérkeztek Magyarországra az Olfactive Studio parfümjei, melyekről itt olvashattatok bővebben. Nyár óta egy újabb, istenien krémes tejes és hűs illattal, a Lumiére Blanche parfümmel gazdagodott a kínálat. Szerencsére az olasz sikk megtestesítőjeként az Etro parfümház is képviselteti magát a Le Parfum polcain, közöttük a legújabb illatokkal, mint a kedvenc Paisley és a hamarosan megjelenő Greene Street. Ha még nem estetek szerelembe Olivia Giacobetti 100%-ig természetes Honoré des Prés parfümjeivel, akkor mindenképp próbáljátok ki az általam eddig próbált legőrültebb és egyben legharmonikusabb illatokat, mint a tubarózsás Vamp a N.Y vagy a répaillatú Love Les Carottes. A legnépszerűbb niche parfümmárka teljes kínálata között nincs az az ember, aki nem találna magának megfelelő illatot, a L’Artisan Parfumeur parfümjeivel egy a baj: választani nehéz a sok jó közül!

Az Atelier Cologne az eredeti kölnivíz mára már kissé megkopott hírnevét próbálja visszahozni, nagy sikerrel. Illataik egyszerre könnyedek, mesésen aromásak, és a mai orrnak megfelelően intenzívek. A The Different Company napjaink egyik legjobb “orrának”, Jean Claude Ellenának és hasonlóan tehetséges lányának független márkája. Hasonlóan népszerű az immár FiFi díjjal is jutalmazott Odin, melynek legújabb illata, a 06 Amanu már kapható!

Ízig-vérig angol és igen nagy múltra visszatekintő márka a Penhaligon’s, mely kizárólag a Le Parfum kínálatában kapható Magyarországon. 135 éve a brit uralkodó ház hivatalos parfümháza, sok illatból egyenesen a múlt köszön vissza, mindemellett még ma is gyönyörű és időtálló illatokat kreálnak. A Puredistance egyszerre ellenállhatatlan parfümöt és csodásan metszett Swarovski üveget kínál. Erotikus megjelenésű Emeshel parfümök teljes tárháza is megtalálható, a nagy sikerű El Rajul férfi, illetve a Nubia női parfüm 5 változata az érzékek birodalmába vezet.

Bűbájos cukorkavilág francia sikkel és játékossággal, ezt kínálja a Reminiscense ékszercég egyedi parfümkínálata. A dallamok által ihletett “édességek” a gourmand parfümök szerelmeseinek kihagyhatatlanok, míg a Rem sorozat a valódi tenger illatát idézi. Frapin parfümház az 1270-es évektől konyakgyártásban jeleskedett, és egy zseniális csavarral a parfümök nyelvére is lefordítják mindazt, amit a konyakkészítés során megtapasztalható. Végül nem maradhatnak ki a sorból Annick Goutal francia modellből lett parfümőr zseniális parfümjei, említve csak a Nimfeo Mio vagy az Eau d’Hadrien alkotásokat.

A parfümök mellett enteriőr illatosítók közül is válogathatunk: illatgyertyák, füstölgők, fehérnemű illatosítók, ámbragolyók, illatosítók és illatkoncentrátumok formájában. Akinek még ez sem elég, az ruháit is illatosíthatja a legjobb illatokkal, hiszen a The Laundress luxusmosószerei non-toxikus, allergén mentes összetevőibe olyan luxusparfümöket csempésztek, mint például a Le Labo Rose 31.

A Le Parfum Croisette parfüméria megtestesíti a luxusparfümériát minden jó értelemben, hiszen magas fokú és kedves kiszolgálás és kínálat mellett valóban kiváló minőségű parfümöket és egyéb illatos kiegészítőket ismerhetünk meg – talán elárulhatom, hogy bővülhet a kínálat illatos sókkal is (mennyeiek:) – ahol mindenkit szeretettel fogadnak és várnak. Térjetek be egyszer, és legyen hasonlóan nagyon jó élményetek, mint nekem!
Le Parfum Croisette
Hotel Le Meridien – Fashion Street
Budapest Deák Ferenc utca 18.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter