Olfactive Studio

Igen friss niche parfümházként mutatkozik be az Olfactive Studio, ahol a fotográfia és a parfüm művészete fonódik egybe. Kifejezetten modern hozzáállásuk roppant szimpatikus, a következő elvek szerint építgetik stúdiójukat: a parfümőr egy művész, akinek nem lehet semmilyen marketing elvárással megkötni a kezét, minőségi alapanyagok mindenekfelett és a művészi intuíció kibontakoztatása annak árán is, hogy az adott illat nem lesz népszerű. Az Olfactive Studio parfümjei olyanok, mint az angyalok, nemtelenek de lelkük van.

Nos, ezek után izgatottan vártam a 3 Olfactive Studio parfüm tesztelését!

Celine Verleue bájos parfümőr hölgy az, aki az Olfactive parfümök illatáért felelős, Franciaországban született, bár üzleti területre készült szerencsére a parfümök felé vezetett az útja, ahol meg sem állt Kenzoig. Már csak azért is szeretem, mert közreműködött a Kenzo Jungle megalkotásában. Neki köszönhetjük az Ozmos.com parfümös oldal megalakulását is. Ihletet számos utazásából nyert, míg hosszú kalandozások után az Olfactive Studio által kiélheti végre parfümőr oldalát. Celine fogja össze a parfümőröket és a fotográfusokat, így születhettek  meg a következő illatok és fotók, melyek a parfümöket ihlették.

Autoportrait 

Mély és bensőséges illat, melyben a balzsamos és füstös tömjén és a fás jegyek dominálnak. Fanyar citrusos kezdés után szinte azonnal a balzsamos, keleties elemi és a benzoin tömjénfüstbe burkolózva bontakozik ki. Ebben a periódusban inkább férfiasnak tűnő illat meseszépen lecsendesül, a pézsma teszi a dolgát a szívjegyben, míg az alapjegy magabiztos fás jegyei eluralják a kompozíciót. Imádom a vetivert és szerencsére itt is szépen jelenik meg, a tölgymoha szerencsére nem túl intenzív, vagy legalábbis nem tud agresszívan kibontakozni. Szépen megkomponált uniszex parfüm.

Fejjegy: bergamott, elemi

Szívjegy: pézsma, tömjén, benzoin

Alapjegy: cédrus, vetiver, tölgymoha

Chambre Noire

Titokzatos és érzéki illat, buja és mocskos erotika határán mozogva, talán a bőrös alapjegynek köszönhetően. Összetett parfüm és összetett illat, izgalmas ismerkedni vele, órák után is képes meglepni egy-egy illatfoszlánnyal, illattalánnyal, mely addig nem kapott kiemelt szerepet. Rózsaborssal nyit, ami felejthető, majd rögtön a füstös-fás jegyek kapnak nagyobb hangsúlyt, megfűszerezve az ibolya púderességével, a jázmin nőies ártatlanságával és a szilva édeskésen zamatos akkordjával. Izgalmas játéka ez az érzékeknek. A bőrös jegy észrevétlenül kúszik be az orrunkba (nem tudok erre jobb szót), intim és erotikus hangulatot kölcsönözve az illatnak, melyet a pacsuli-vanília kettőse csak megerősít. Füstös, érzéki és mély illatok kedvelőinek kötelező darab!

Fejjegy: rózsabors

Szívjegy: jázmin, tömjén, ibolya, szilva, papirusz

Alapjegy: pézsma, szantál, bőr, pacsuli, vanília

Still Life

Számomra most a legkedvesebb Olfactive Studio parfüm, talán azért mert szomjazom a friss, citrusos illatokra…

Ha erre az illatra gondolok, az jut eszembe: Happy (nem a Clinique fajta:). Csupa pozitív életérzés, optimizmus, jókedv árad az üvegből! Természetesen citrusos-aromás illat, melyben a yuzu játszik főszerepet, a mellékszerepeket pedig a galbanum és a csillagánizs kapta. Ez utóbbi még soha így nem volt elnyomva, mint most, de itt nem kár érte, legalább megmarad a friss és sziporkázó jellege az illatnak. Az alapokban természetesen cédrus van a maga tiszta fanyarságával, ámbra és rum, mely csipetnyi pikáns akkordként szerepel csak itt. Szerencsére a fejjegy borsos akkordja gyorsan elillan, így élvezhetjük ezt az energikus parfümöt.

Fejjegy: yuzu, rózsabors, bors

Szívjegy: galbanum, csillagánizs

Alapjegy: cédrus, ámbra, rum



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter