Júliának fegyvere van, és nem fél használni! Citizen Queen parfümkritika

A XXI. századi Júlia illatait álmodta meg Nina Ricci unokája, Romano Ricci.

Shekaspeare-i történetbe beleszerelmesedett Romano Ricci megalkotta a modern Júliát, aki bár független és erős, mégis csordultig telt romantikával. A Juliette Has A Gun névre keresztelt független niche parfümház roppant egyedi és formabontó illataival 2006 óta örvendeztet meg minket, és közel 7 “parfümfegyver” közül választhatunk vérmérsékletünk szerint gyönyörű üvegben tálalva.

Mondhatnánk, hogy könnyű a nagymama árnyékából előrukkolni új parfümkreációkkal, de ez cseppet sem igaz Romano parfümházára. Első két illatát, a Miss Charming-t és a Lady Vengeance-t Francis Kurkdjan parfümőrrel közösen alkotta, majd az ezt kövező illatokat már egyedül komponálta. 2010-es illata, a Not A Perfume igen rendhagyó, nem csak a nevét tekintve: egyetlen összetevője egy bizonyos Ambrox. Nem aratott akkora sikert a parfümrajongók körében, talán az új Vengeance Extreme visszatér a jól megszokott JHG vonalhoz.

Valahol a Miss Charming bája és a Lady Vengeance nagyasszonyos eleganciája között robban a Citizen Queen, ami mindent letarol. Modern és lázadó illat, mely egy kissé távolságtartó is, melytől igazán különlegesnek érezhetjük magunkat.

Ízig-vérig aldehides-ciprusos illat, merem állítani, hogy a nagy elődök nyomdokaiba ér! A karcos aldehides felhangot fokozatosan felváltja a bőr meleg-mély illata, amely mellett a rózsa púderes jegye igen jól működik. Az írisz és a szalmavirág csak másodhegedűs a bőr mellett, szinte vetélkednek, melyik vegye át a főszerepet. Érdekes módon a szalmavirág valahogy szárazzá teszi a kompozíciót, nagyon jót tesz a bőrös jegynek ez a párosítás. Mi más lenne az alap, mint az érzéki labdanum és ámbra. Bőr-rózsa-írisz: tökéletes hármas ebben az ízig-vérig nőies és érzéki parfümben.

Szeretem magam lázadónak hinni és érezni azt, hogy bármit megtehetek, a Citizen Queen segítségével tényleg így érzem magam.

 



4 thoughts on “Júliának fegyvere van, és nem fél használni! Citizen Queen parfümkritika”

  • igen, én vagyok:D hosszú évek termése, soktól azóta megváltam, vagy elhasználtam…

    Nem is tudtam, hogy ennyire különleges az üvege:)

  • Tehát akkor Neked is van! Gyanítom, Te vagy a Fragnatica-n “mudpach”, akkor viszont nagyon irigyellek, jó sok parfümöd van! 🙂
    Visszatérve az üvegre: mindenkié más és más! Valami eltérés mindig van rajta. Annyira szeretem nézegetni is!

  • Ugye, milyen jó?:)) Pedig nekem nem is volt első szippantásra szerelem…nem is értem..:) Ezt viszont nem hallottam, hogy 3 napon át védik, nem csoda, hiszen gyönyörű az üveg!

  • A legnagyobb kedvencem! Van is egy gyönyörű ezüst üvegem, amit (azt olvastam) 3 napon át kézzel vésnek!Imádom! :))))

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter