Top 10 őszi illat 2010

Itt az ősz, aminek nem mindenki örül (személy szerint én sem), bár kétségkívül a hidegebb idő nagy előnye, hogy előkerülhetnek a szekrényből a testesebb, fűszeresebb, dögösebb illatok is, amelyeket nyáron a többiekre való tekintettel nem fújhatunk magunkra! A következő 10 illat az én személyes őszi kedvencem. Miért őszi? Mert én télre tartogatom az orientális, fűszeresebb nagyágyúkat, tavaszra pedig a lágyabb virágos illatokat. Ősszel használom azokat a rafinált illatokat, amelyeknek az összetevői picit hűvösebb időben bontakoznak ki a legjobban. Ha kíváncsi vagy más parfümbloggerek őszi top 10 parfümjére, az Illatoskerten és az Illatvadász oldalán megnézheted! Küldj te is kommentet a kedvenc őszi illataidról!

 

1. Viktor & Rolf Flowerbomb

Szerintem már kiderült az előző posztokból, hogy nagy-nagy kedvencem ez a virágbomba. Szerintem ősszel mutatja meg igazi arcát, ezért most jött el az ideje, hogy a dobogó első fokára kerüljön. Itt írtam róla bővebben. Ha teheted,szerezz be egy üveggel!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. Prada Infusion d’Iris

Ha ez az illat van rajtam, garantáltan bezsebelek egy csomó bókot, hogy milyen csinos vagyok, ugyanis kérem, ehhez az illathoz fel kell tisztességesen öltözni! Az elegáns, mégis modern illat mesterműve. Figyelem, a tömény írisz nem mindenkinek tetszik, elég karakteres, ezért vásárlás előtt feltétlenül ki kell próbálni a bőrön!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3. Chanel Coco Mademoiselle edp

Lehet, hogy közhelyes, de a Coco Mademoiselle az egyik legjobb illat, nekem “örök kedvenc”. Mindent tud, amit egy jó parfümnek tudnia kell: izgalmas összetevők, finom összhang, tartós hatás. Személy szerint én az eau de parfum változatát szeretem jobban. A legtöbbször ezt az illatot dicsérik meg rajtam, arról nem is beszélve, hogy a férfiaknak nagyon tetszik:) Itt olvashatsz róla a blogon több infót.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4. Chloe Eau de Parfum

Újabb nagy-nagy kedvenc (és nem csak nekem). Pedig nem volt szerelem első szippantásra, sőt, a tömény rósza először nekem túl mosóporos jellegűnek tűnt, de nem adtam fel, és egy bőrpróba után teljesen beleszerettem. Azóta több ismerősömet is megtérítettem, és Chloe edp rajongóvá tettem:) Itt olvashatod el a Chloe felfedezésének történetét.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5. D&G Anthology 10 La Roue de la Fortune

Sajnos nem sokan kedvelik Dolce&Gabbana parfümsorozatát, amit a tartot kártya ihletett és érdekes módon a sorozat 6 darabját a tervezőpáros férfiaknak és nőknek is ajánlja egyaránt (amivel nem értek egyet…). A sorozatból szerintem a legjobb a Szerencse kereke, azaz a La Rue de la Fortune. Meglepően szexis és izgalmas illat bontakozik ki a bőröm, el sem tudnám képzelni férfiakon és ami nekem fontos: nagyon tartós. 100 ml-s üvegben kapható csak, tehát bővel lehet locsolni belőle:) Próbáljátok ki a bőrötökön,  most ősszel van igazán szezonja.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6. Shiseido Zen (2007)

A japán márka igazi nagyágyúja, rengeteg rajongója van szerte a világon, amin nem csodálkozom, hiszen a Zen egy különleges darab. Virágos-fás-fűszeres illat, ráadásul imádom a fejillatban kibontakozó narancs-grapefruit-bergamot triót (ha jobban megnézem, sok olyan parfüm a kedvencem, amiben ezek szerepelnek).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

7. Marc Jacobs Lola

Megosztó illat, annak ellenére, hogy tavaly bezsebelte a legjobb női illatnak járó FIFI díjat. Én rögtön beleszerettem, már az üvege is mesés, az illat maga pedig virágosan krémes, egy kis pikáns fűszerezéssel. Rajtam ezek a jegyek jól működnek, ezért hűvösebb időben kifejezetten csábító illatnak érzem. Itt olvashatsz a díjakról bővebben.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

8. Chanel No.5 Eau Premiere

Magam is meglepődtem, hogy ez az illat egyszer a kedvencem lesz! Viki barátnőm hívta fel a figyelmem rá, miután ő is kipróbálta. Kaptam egy mintát, kipróbáltam, és annyira imádtam a bőrömön! Nyilván van hasonlóság a klasszikus No.5 és e között, de az Eau Premiere sokkal lágyabb, hordhatóbb változat. Azért hozzátenném, hogy nem egy sportos, laza szereléshez tervezett illat, én alkalmakra vagy elegánsabb viseletre ajánlanám. Bővebben itt olvashatsz róla véleményt a blogon.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

9. Gucci by Gucci Eau de Parfum

Az egyik legkülönlegesebb ciprusos-virágos illat. Egyesek túl “dohos” illatnak tartják, szerintem pedig roppant elegáns és nőies illat, érdekes párosítása a méznek és a tiare virágnak. Mindenképp ki kell próbálni a bőrön vásárlás előtt!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

10. Nina Ricci Ricci Ricci

A lista utolsó szereplője kicsit kakukktojás: Ricci Ricci egy édes ciprusos illat, igazi kedélyfokozó, ezért is került fel az őszi listára. Nem lett akkora siker, mint a Ricci ház almácskája, a Nina, de a mesés üvege mellett az illata is finom. Ideális akkor amikor a szürke és egyhangú napokat szeretnénk valamivel feldobni!

 

 

 



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter