Top 10 őszi parfüm(öm) 2013-ban

Amilyen lelkesedéssel várom minden tél végén a tavaszt, annyira lehangol az ősz megérkezése. Egy valami tudja csak feldobni ilyenkor a hangulatom: egy jó illat, egy jó parfüm. Tény és való, hogy a legtöbb parfüm ebben a hűvösebb időben mutatja meg legszebb arcát, és ilyenkor már bátrabban fújhatjuk magunkra az erőteljesebb, fűszeresebb, édesebb illatokat, biztosak lehetünk benne, hogy ilyenkor már nem lesz “túl sok”, mint például kánikulában (no, azért ilyenkor is érdemes figyelni az adagolásra!).

top 10 ősz

Most, a poszt megírása előtt végiglapozgattam az eddigi toplistákat, izgalmas végigkövetni, hogy hogyan változnak parfüm kedvenceim listái és melyek azok a darabok, melyek már több éve kirobbanthatatlanok a listák éléről. Ha nem így lenne, nem is lenne érdekes évszakonként újabb és újabb listákat gyártani. Természetesen azt sem szabad elfelejteni, ahogy változik az életünk, élethelyzetünk, úgy változhat ízlésünk is. Nálam most erősen befolyásolja kislányom születése azt, hogy milyen parfümöt viselek nap mint nap, a fűszeres, “dög” illataimat most hanyagolom ösztönösen, és inkább a lágyabb, virágosabb, púderesebb és meleg-puha illatokhoz vonzódom.

Lássuk akkor az idei ősz nagy kedvenceit a Parfümblog által:

Hermes L’Ambre des Merveilles

No.1, tökély és még ragozhatnám. Imádom, nincs most ennél jobb! Hermes és Jean-Claude Ellena egyszerűen nem tud hibázni. Itt olvashattok róla bővebben, itt pedig arról, hogyan találtunk egymásra 🙂 Itt keressétek!

l'ambre

Lili Bermuda Lily

A nagyszerű Lili Bermuda parfümházról már olvashattatok a blogon, most legkedvesebb szívemnek Lily illatuk, mely egy meseszép, tiszta és finom virágillat. Tökéletes “anya illat”. Itt keressétek!

lily

Juliette Has a Gun Not A Perfume

Hah, nem parfüm és mégis? Sokat gondolkodtam rajta, hogy ez vagy a Paper Passion szerepeljen-e a listán, mivel nagyon hasonló az illatuk…aztán a Not A Perfume győzött. Romano Ricci pimasz kis alkotása nagyon komfortos, ultratartós és isteni illatú. Itt keressétek!

not-a-perfume

Clean Skin

A legújabb Clean illat természetesen hozza azt a tiszta, friss élményt, amit az összes Clean parfüm magáénak tudhat. A Skin egy finom, diszkét pézsmás illat leheletnyi virágos akkorddal. Jó viselni! Itt keressétek!

clean-skin

Hermes Jour d’Hermes

Már nyáron is előszeretettel viseltem, de most ősszel van igazán “kivirágzása” a Hermes legújabb csodájának. Itt olvashattok róla bővebben. Itt keressétek!

jour d'hermes

Prada Candy L’Eau

Prada mindig jöhet, Candy mindig jöhet, most pedig különösen, hogy itt a gyengédebb L’Eau változata. Itt keressétek!

PradaCandy l'eau

Guerlain Shalimar Initial L’Eau

Ha mégis kell valami fűszeresség, keleties érzékiség, akkor máris a Shalimar Initial L’Eau-hoz nyúlok. Nagyon szép a bőrömön. Itt keressétek!

guerlain-shalimar-initial-l-eau

Mona di Orio Les Nombres d’Or Musk

Pézsma, vagy mosúsz, mosúz, kinek hogy tetszik, nekem úgy, ahogy Mona di Orio megálmodta (itt olvashattok róla bővebben)! Itt keressétek!

Musc
Musc

Viktoria Minya Hedonist

Viktória, hazánk első parfümjének megálmodója és megvalósítója nagyon jó kis illattal debütált (részletek itt olvashatóak), most ősszel pedig különösen jólesik viselni a Hedonist parfümöt. Itt keressétek!

Hedonist
Hedonist

Etat Libre d’Orange Nombril Immense

Etat Libre d’Orange (ELDO) mindig okoz meglepetéseket! Most mégis nem a polgárpukkasztó illataikhoz nyúlok szívesen, hanem a költőien szép “Köldökhöz”, azaz a Nombril Immense-hez. Balzsamos, füstös és melengetően puha. Itt keressétek! A többi ELDO illat pedig itthon is kapható!

nombril immense



1 thought on “Top 10 őszi parfüm(öm) 2013-ban”

  • A Hermes L?Ambre des Merveilles az…az..tényleg maga a csoda 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter