Etat Libre d’Orange

Olyan rég óta készülök arra, hogy bemutassam nektek az Etat Libre d’Orange niche parfümházat, de egyszerűen nem is tudom, hogy hol kezdjem, annyira sokoldalú, egyedi és megismételhetetlen márkáról van szó. Kezdem akkor a közepén:

Az Etat Libre d’Orange (továbbiakban ELDO rövidítve) egy – mi más – francia niche parfümház a szó legszorosabb értelmében, hiszen olyan formabontó és egyedi parfümöket készítenek, melyek cseppet sem hasonlítanak a parfümériák polcain található parfümökhöz. Etienne de Swardt parfümőr Dél-Afrikában született, bejárta a parfümberkekben szokásos ranglétrát, míg úgy nem gondolta, hogy ki kell törnie a hagyományos parfümalkotói körből és tabudöntögetően erotikus, meghökkentő és polgárpukkasztó parfümökkel kell megismertetnie a világot. Ennek megvalósításában egy roppant ügyes team is együtt dolgozott Etienne-nel, kitalálva azt az egységes stílust, mely napjainkban is jellemző minden ELDO parfümre (grafika, parfümnév, üveg forma, címkék).

Az ELDO olyan komolyan veszi független alkotói munkáját és szabadságát, hogy egy 6 pontból álló Függetlenségi Nyilatkozatot fogalmazott meg, mely olvasható a honlapjukon is. A legfontosabb pontok az alkotói szabadságot, a ritka és egyedi alapanyagok felfedezése és használatát, az üveg és az illat összhangját és a kreativitást emelik ki.

2006-ban robbant be a köztudatba, és ebben az évben születtek meg a legismertebb, azaz a klasszikus ELDO parfümök is. Napjainkig több, limitált illatot is kiadtak, melyeket szintén izgalmas sztárok ihlettek (mint például Tilda Swinton színésznő), míg az idén megint gyarapodtunk 3 új illattal.

Érdemes az egyes parfümneveket lefordítani, nagyon játékos és találó nevük van, valamint a parfümökhöz kapcsolódó kép, leírás is kifejezetten szórakoztató és lényegre törő. Egy biztos, semmihez nem hasonlítható parfümélményt nyújtanak egytől egyig! Talán ennek is köszönhető, hogy nem csak az egyedi parfümökre éhes közönség díjazza az ELDO parfümöket, mivel a legrangosabb szakmai díjakat is sorra besöpri, mint pl a FiFi Awards.

Az Etat Libre d’Orange parfümök:

Antiheros

Archives 69

Bendelirious

Bijou Romantique

Charogne

Delicious Closet Queen

Divin’ Enfant

Don’t Get Me Wrong Baby

Rossy De Palma

Eloge du Traitre

Encent et Bubblegum

Fat Electrician

Fils De Dieu

Jasmin Et Cigarette

Je Suis Un Homme

Josephine Baker

Like This – Tilda Swinton

Malaise of The 1970’s

Noel au Balcon

Nombril Immense

Philippine Houseboy

Putain Des Palaces

Rien

Secretions Magnifiques

Sex Pistols

Tom of Finland

Vierges Et Toreros

Vraie Blonde

És hogy hol juthatsz hozzá az ELDO parfümökhöz? Sajnos Magyarországon sehol. , vagy az http://etatlibredorange.com honlapról vagy külföldi netes parfümériáktól lehet rendelni. Én nagyon jó szívvel ajánlom az Escentual.com oldalt, nagyon gyorsak, korrektek, és a legkevesebb postaköltséggel dolgoznak, ráadásul náluk meg lehet rendelni igen baráti áron a teljes(!) ELDO mintacsomagot, melynek az árát le lehet később vásárolni egy nagy üveges ELDO parfümre!



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter