Mona di Orio Les Nombres d’Or Musc – parfümkritika

Olyan fiatalon, még karrierje elején, a siker édes ízét alig kiélvezve tragikusan hunyt el Mona di Orio parfümőr, aki saját neve alatt létrehozott márkájával tarolt a niche parfümkedvelők és a szakma körében. Mona nem mástól, mint  a zseniális Edmond Roudnitska parfümőrtől tanulta el a mesterséget, saját parfümjeiben pedig a múlt klasszikus aromái és a jövő modern technikái ötvöződtek. Gyönyörű, formás és formatervezett parfümös üvegekben valóban mesteri illatok találhatóak, melyek a parfümgyártás gyökereihez nyúlnak vissza.

Mona di Orio parfümőr
Mona di Orio parfümőr

Rám legnagyobb benyomást a Les Nombres d’Or kollekció tette, mely egy-egy klasszikus összetevőt emel ki és értelmez újra. Amikor legutóbb Zólyomi Zsoltnál jártam a Le Parfum Croisette-ben (sajnos túl rég), akkor gyakorlatilag nem tudtam választani a kollekció darabjai közül, hiszen mindegyik illat teljesen elbűvölt (erre jó megoldás az a kis coffret, 8×5 ml parfümgyűjtemény), de talán a legszebb illattá a bőrömön a Musc vált, így most ezt mutatnám be nektek.

201205_MDO_boxes_bottle_roseA Musc az egyik legszebb pézsmás parfüm, amit valaha kipróbáltam. Mindazt eleveníti meg, amitől a pézsma illatáért rajongani lehet: meleg, puha, érzéki és púderes illat, mely éppen megfelelően krémes és aromás ahhoz, hogy gyakorlatilag éjjel-nappal, télen-nyáron hordható, igazi klasszikus illat legyen. Nem túlzás ez a rajongás a részemről, hiszen a pézsma és a heliotrope virág nászát ilyen gyönyörűen még senki nem mutatta meg, a tonkabab olykor túl erőteljes krémessége a Musc púderes akkordjához gyönyörűen hozzásimul. Egy leheletnyi rózsa, mely a púderes, friss jelleget erősíti, és egy kis neroli, mely könnyed, enyhén citrusos aromájával kapcsolódik a kompozícióhoz, mind roppant kellemes összhangú illatot alkotnak. A pézsma tökéletes társa pedig az angyalgyökér, mely megjelenik a Muscban is. Nálam hatalmas kedvenc lett ez az illat!

Musc
Musc

Pézsma rajongók már ismerik Narciso Rodrigues nagyszerű parfümjét, mely szintén a pézsmáról szól, Nasomatto White Musk parfümje, Montale White Musk, és a The Body Shop White Musk parfümje mellett Mona di Orio Les Nombres d’Or Musc parfümje igazi gyöngyszem!

Mona di Orio parfümjeit kipróbálhatjátok Budapesten a Le Parfum Croisette parfümériában!



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter