Dunhill Black – parfümkritika

Drága Uraim, tudom, hogy méltatlanul hanyagolom a férfiillatokról szóló posztok megjelenését a Parfümblog oldalán, igyekszem behozni lemaradásom, így következzék egy kifejezetten férfias poszt, csak nektek!

Alfred Dunhill a britek kifejezetten férfiakat megcélzó design márkájának alapítója tudta mi kell egy férfinek: felismerte, hogy az autómobilok elterjedésével az uraknak megnő az igénye arra, hogy egyéb kiegészítőkkel turbózzák fel a csodajárgányt, valamint megfelelő autós öltözék és autós kiegészítők nélkül nincs is elegáns autózás, így már az 1900-as évek elején édesapja cégét átvéve elegáns, stílusos kiegészítők gyártásába fogott. Nem sokkal később dohányboltot nyitott, mellyel megalapozta jó hírnevét. Manapság már exkluzív és luxust idéző férfiaknak készített ruházati kiegészítőkkel van jelen a piacon, ennek részeként bizony már igen korán megjelentette első parfümjét (1934), melynek folytatására egészen a 2000-es évekig kellett várni, hiszen ekkor kezdtek megjelenni az új és modern Dunhill férfiparfümök (szigorúan csak uraknak, kivéve egy parfümöt!).

dunhill black

A Dunhill Black 2008-as megjelenésével az elegánsan férfias, mély és erőteljes illatot hivatott képviselni a maga fás-aromás jegyeivel. A Dunhill márkához hűen nem a harsány, fűszeres illatjegyeket között keresgéltek, amikor ezt az esti alkalmakra tervezett parfümöt álmodták meg, hanem visszanyúltak a márka múltjához, a füstös, luxus minőségű dohány, a fabetétes autók és bőrkesztyűk korához, amikor még az elegancia és stílus a felső tízezer kiváltsága volt. A Black ereje és titka a gaiac fa füstös, meleg és száraz jegyében rejlik, melynek mély intenzitását a velúrbőr aromájával emeltek ki. Istenien passzol a fás-száraz alaphoz a levendula friss és ízig-vérig férfias jegye, melyet a csalán egyedi, kissé kesernyés vagy zöldes jellege vezet fel. A szívjegyben elhelyezett jázmin pikánsan fűszeres, krémes útra tereli a kompozíciót, még mielőtt belefáradna az orrunk a túl száraz összetevőkbe.

Éppen ezeknek köszönhetően a Dunhill Black egészen nyugodtan használható melegebb napokon is, nem kell attól tartani, hogy az összetevők fojtogató, nehéz illattá állnának össze, éppen ellenkezőleg: még nyáron sem kell lemondani az igazán férfias, aromás illatról.

Igazi kis jolly joker illat, hiszen komoly férfiaknak napközben is kellő magabiztosságot nyújt, vagy pedig alkalmakra, esti programokhoz kölcsönöz kellően elegáns és férfias illatot. Érdemes kipróbálni! Az Iparfüméria.hu internetes parfümériában már 5790 Ft-tól megvásárolható!

dunhill black üveg



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter