Hermes Jour d’Hermes – parfümkritika

Rég csigázott már fel úgy illat, mint Jean-Claude Ellena újabb alkotása Hermes színeiben. A Jour d’Hermes lesből támadva, egyszer csak egy parfüméria kiemelt pultján hívogatóan csábított arra, hogy próbáljam ki, hát megtettem. Előzetesen nem is hallottam róla, hogy új Hermes illat van készülőben, így nagyon kíváncsi voltam (hiszen a legutóbbi Hermes alkotás, a L’Ambre des Merveilles szenzációsan jóra sikerült), hogy vajon milyen vonalat erősít majd az illat.

jour d'hermes

Nos, a Jour d’Hermes éppen a legjobbkor talált meg. Egyszerűen lenyűgözött az egyszerű szépsége, díszítésektől, felesleges sallangoktól mentes puritán virágillata. Merthogy Jean-Claude Ellena parfümőr visszanyúlt a gyökerekhez, és a ma divatos cukorkás vagy éppen oudos, zöld illatok között megmutatta, hogy egy egyszerűen, de szépen felépített virágos parfümmel vissza lehet hozni a törékeny nőiességet, szépséget a gyakran erőszakos vagy éppen túl közönséges parfümök közé.

Tudom, hogy a Jour d’Hermes nagyon megosztja a parfümrajongókat, hol erőteljes fanyalgást, hol mennyekig magasztaló rajongást lehet az illatról olvasni. Én csak azt tudom, hogy nem bántam meg egy forintot sem, amit kiadtam ezért a parfümért!

A Jour d’Hermes parfüm könyv formában nyitja meg és fejezetenként tárja elénk történetét: születése és újjászületése a nőiességnek. Az ígéret hajnala Ryan McGinly fotográfustól, aki szabad kezet kapott a Hermestől, hogy örökítse meg a nőt a nappal. Majd egy ragyogó és mélyen érzéki virágos parfüm született meg Jean-Claude Ellena kezeitől. Virágok és szavak melyek létrehozták ezt a virágos levelet: azaz a “Szeretem a virágokat” design jelenik meg a parfüm dobozán, üvegén.

Érdekes, hogy az összetevőkről nem lehet hallani sehol sem, egy biztos: virág minden mennyiségben, egy csipetnyi meleg vaníliával és talán narancsvirággal. Túl régimódi? Ha egy tisztán virágillat annak számít a mai világban, akkor kétségkívül az, bár az én orromnak jólesően meleg, otthonos és intim illat, mely azt a fajta nőiességet emeli ki, melyről a mostani “szepesinikis” világban hajlamosak vagyunk elfeledkezni. Túl egyszerű? Ha túl szimplának érezzük a finoman hangolt virágcsokor illatát, akkor valóban egyszerűnek, puritánnak tűnik, viszont cserébe rendkívül intenzív és erőteljes aurát kínál. Túl vaskos az üvege? Ha ezt a fajta határozott, majdhogynem old school hatású, újratölthető üveget vaskosnak ítéljük, igazunk lehet, hiszen valóban nem egy női táskába való, annál inkább éke-dísze a piperepolcnak. Én elaléltam, amikor kibontottam és kézbe vehettem.

jour d'hermes üveg

Szívből ajánlom azoknak a nőknek (és nem kislányoknak) ezt a parfümöt, akik szeretnék a nőiességük legszebb oldalát megjeleníteni, kiemeli, akik ragyogni szeretnének a szürke hétköznapokban és akik az ünnepnapokat kívánják méltóképp megélni.

Szerencsére már kapható az Iparfüméria.hu online parfümériában!



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter