Nyári parfümújdonságok, újratöltve!

Létezik egy angol kifejezés, melyet egyre többször hallani a parfümök kapcsán: flanker. A flankerek (oldalág) azok a parfümök, mely egy jól bevezetett parfüm újabb változata, mint például az YSL Parisienne számtalan változata. Gyakran ezekkel a kifejezésekkel bővül a márkanév, mint edt, edp, extreme, extrait, l’eau, tendre, fraiche, assolu, florale, intense…st vagy egyéb fantázianevekkel, mint a Nina esetében.

Én magamban csak “néphülyítőnek” hívom ezeket a parfümöket, melyeknek természetesen én is bedőlök, imádom a kedvenc illataim flanker kiadásait próbálgatni, összehasonlítani, és természetesen a gyűjtögető ösztön is azonnal bekapcsol, amit kedvenc parfümöm újabb flnakerje kijön, mint például a Viktor & Rolf Flowerbomb esetén:)

A következő összeállításban a nyár legújabb flanker parfümjeit ismerhetitek meg.

Jean Paul Gaultier Kokorico by Night

Még alig fedezte fel  magának a férfitársadalom a Kokorico parfümöt, máris itt az éjszakai, erőteljesebb (ajaj, még annál is, mint a sima változat?) változata, a Kokorico by Night. A fűszeres, erőteljes és igencsak nagy hatósugárral rendelkező parfümök kedvelőinek kötelező darab!

DKNY Be Delicious Eau so Intense

8 éves zöldalma hihetetlen karriert futott be a parfümpiacon. Nem számoltam, de szerintem a Nina mellett a legtöbb flanker parfümmel ez az illat rendelkezik, gyakorlatilag minden évben minimum 2-3 változata jelenik meg. Én is anno szerelembe estem, és egy amszterdami nyaraláson muszáj volt egy üveggel beszereznem. Ha választanom kellene, a Fresh Blossom változata tetszik a legjobban, melynek idén megjelent egy újabb változata…a flanker flankere:)

Nina Ricci Mademoiselle Ricci

Nina Ricci parfümháza már a L’air du Temps után is nyugodtan hátradőlhetett volna, hisz a 10 legjobb parfüm egyikét megalkották. Szerencsére a parfümkreálás nem állt le, így örülhetünk a Ninának, és 3 éve a Ricci Ricci parfümnek, mely kevésbé lett sikeres, mint nagy elődjei. Az új változata romantikusan virágos, és finoman nőies parfüm fás-pézsmás alapokkal. Ha igaz, akkor kevésbé édes, mint az eddigi Ricci Ricci változatok.

YSL Elle Limited Edition 2012

Az amúgy is csupa báj és nőiesség illatfelhőjét mutató Elle, ha lehet, még nőiesebb, csupa bájos virágos akkord (bazsarózsa, jázmin) puha alapokon és vibrálóan élénk fejjegyekkel.

Narciso Rodrigues For Her Extrait de Parfum

Narciso Rodrugues For Her parfümje maga a sikk, elegancia és luxus…számomra. Színtiszta pézsma ördögii fűszerekkel. Az új változata letisztult, ámbrás-pézsmás illat, ha lehet, még púderesebb illatfelhőben.

Valentino Valentina Assoluto

A nagy sikerű Valentina második kiadása azt ígéri, a Valentina parfüm színtiszta esszenciáját alkotta meg, és most Assoluto néven közkinccsé teszi. Egy kis ciprusos akkordtól még elegánsabb és izgalmasabb lesz a parfüm, az alkotója szerint.

Burberry Body Eau de Toilette

A tavalyi év szenzációja, és óriási internetes kampányának főszereplője most enyhébb, gyengédebb változatban jelenik meg, így akinek sok a Body eau de parfum, vagy Intense változat, az próbálja ki az edt-t is.

Givenchy Play for Her Arty Color Edition

A Play és a Play Intense után itt az Arty Colos Edition, mely különlegessége, hogy a doboza a neves graffiti művész keze munkáját dicséri, az üveget már magunknak kell kidíszíteni. Jó móka lehet!

Cartier Declaration d’Un Soir

A neves ékszercég még nevesebb parfümjei az egyedi és izgalmas parfümökért rajongó férfi közönség nagy kedvencei, különösen a Declaration, melynek új változata kissé élénkebb, mint a nagy előd.

Shiseido Zen Secret Bloom Eau de Parfum Intense

Hmmm…Zen egy örök darabja a parfüm gardróbomnak, mindegyik flankerjét, változatát beszereztem, de az eredeti, “sárga kocka” a nagy kedvencem. A Secret Bloom a Shiseido kozmetikai cég fennállásának 140. évfordulójára készült. Egyrészt meseszép virágmintát kapott a doboz és az üveg is, másrészt az illat maga is a japán illatkultúra megtestesítője, melyben a virágos frissesség és a misztikus és érzéki fűszerek ellenpontja áll a középpontban.

Chloe Love, Chloe Eau Florale

2010 óta minden évben egy újabb Love, Chloe változatot fedezhetünk fel. Az idei év szerelmes nedűje a Love, Chloe Eau Florale, melyben a romatikus faktor kapott nagyobb hangsúlyt a virágos jegyek előtérbe helyezésével, valamint a levegős, friss akkordok megjelenésével.

Versace Vanitas Eau de Toilette

A krémes Vanitas gyengéd változata idén nyáron már elérhető lesz a parfümériák polcain.



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter