A mocskos szex illata: Secretions Magnifiques – parfümkritika

Aki parfümkritika írására adja a fejét, annak számolnia kell azzal, hogy véleményével vagy sokan egyetértenek, vagy nem. Úgy gondolom, ha ahhoz tartom magam, hogy azt írom le, amit per pillanat gondolok, érzek egy parfümről, baj nem lehet.

Az Etat Libre d’Orange polgárpukkasztó és provokatív niche parfümház egyedi, izgalmas és olykor valóban orrokat igencsak nagy próbatétel elé állító parfümjeiről híres. A blogon már olvashattatok egy rövid leírást a parfümházról, most az egyik legvitatottabb és kétség kívül legszélsőségesebb parfümjét ismerhetitek meg.

Secretions Magnifiques (Csodás Váladékok) bemutatja azt illatban, amit Metallica a Reload albumborítójával csak képileg ábrázolt és amit Lady Gaga csak merni remélt új parfümje kapcsán: az emberi test váladékainak, elsősorban a szex, testiség erőteljes, mégis roppant erotikus, egyszerre visszataszító és vonzó illatát, – Uram bocsá’ – szagát. Ugyanis a Secretions Magnifiques a sperma, vér, izzadság egyvelegét idéző parfüm, leírása szerint uniszex, szerintem inkább csak unikum, melyet egyszer egy évben, egy izgalmas éjszaka érdemes elővenni. Mert itt most le kell írnom, nekem nem tetszik. Nagyon nem. Mint parfüm. Ezért direkt közvéleményt kutattam, és előzetes tájékoztatás nélkül (azaz befolyásolás mentesen) kipróbáltam több férfin a parfümöt, és a véleményeket most nem idézném, mert csupa *** lenne:) Ezek az urak teljesen hétköznapi parfümhasználók, szeretik a jó parfümöket, nyitottak az újdonságokra, de ezt az parfümöt teljes mértékben elutasították. Mégis a parfümvilág a magasba emelte, mert kétség kívül egyedülálló abban, ahogy a nyers szex illatát pár összetevőn keresztül megeleveníti.

Kókusz, a kis ártatlanul krémes illat most cseppet sem trópusi illatot áraszt a tej, szantál és a földes írisz hármasában. Az opoponax is önmagában inkább érzéki, mint nyers illat, én kifejezetten szeretem, de a tengeri moszat sós, nyers és erőteljes illata mellett minden füstössége abban merül ki, hogy az írisz itt most valóban földes, karakteres illatát kiemelje, cseppet sem a megszokott “füstölgős” módon. Mindez adrenalintól csöpögő, vérszagú és sós akkordok közé ágyazva. A parfümön található kis kép – mely minden ELDO parfümön található – hűen tükrözi azt, mi várható a parfümmel kapcsolatban. Az!:)

Ha van lehetőségetek, próbáljátok ki, várom véleményeteket!

 



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter