Jól bevált illatok felturbózva

Csak kapkodom a fejem, annyi a L’Extreme, Intense meg L’Essentiel kiadás a már jól bevált illatoknál. Kell ez nekünk?Extreme, Intense és Essentiel…egyre több parfüm jelenik meg ezekkel a jelzőkkel, ráadásul úgy, hogy gyakorlatilag a jól felfuttatott illat erősebb változata (olykor edp változatot kiváltva), egy-egy összetevő koncentrációját vagy kiemelését tudja csak. Mert nem is kell mást. De kell nekünk ez?

Télen Intense nyáron Summer Edition, köves üveg, csipkés doboz, szinte követni is lehetetlen. Bevallom, ha választani kell, akkor én az edp vagy intense változatot választom, mert eddigi tapasztalataim alapján ezek tovább illatoznak, kevésbé van szükség “utánfújásra”.

Lássuk, mostanában az újdonságok helyett mely parfümökből kapunk felturbózott változatot.

A Burberry nagyot robbantott az idei őszi parfümpalettán Body illatával, melyet egyből edp és Intense változatban adott ki. Még nem találtam olyan statisztikát, amely kimutatta volna, hogy melyikből fogyott több, de elég megnézni a teszteres üvegeket a parfümériákban, és nyilvánvaló, hogy az Intense változatra kíváncsiak a legtöbben.

Nem hittem a szememnek, amikor az újdonságok között felfedeztem az Yves Saint Laurent Parisienne parfümjének legújabb, L’Essentiel változatát…nem olyan rég, még a L’Extreme illatot ünnepeltük. Az új L’Essentiel ugyanúgy szederrel indít,csak megfejelve egy kis vinil akkorddal, a szívjegy rózsája jázminnal és írisszel egészül ki (viola helyett), a bőrös alap pedig pacsuli helyett tonkabab illatával gazdag. Ha a klasszikus Paris 12(!) változatából indulunk ki, akkor még számíthatunk 1-2 Parisienne variációra:)

A Gucci Guilty az egyik legnépszerűbb illat volt az elmúlt évben, gyakorlatilag minden második érdeklődő ezt az illatot keresi, ami nem csak a Gucci jól hangzó nevének köszönhető, hanem a szexis kampánynak és az ütős illatnak is egyaránt. Az új, töményebb és dögösebb Guilty Intense nem más, mint az illat eau de parfum változata, melyben a szívjegy lett megvariálva: a zamatos barackot és karcosabb szegfű akkordját a viola és heliotrope váltja fel.

A nagy Guerlain klasszis már megfiatalodott a Shaliar Initial képében. Most egy sötétebb változatot várunk: a Shalimar Fourreau du Soir (az este kemencéje?) a tömjén és a jázmin násza, melyhez a vanília, opoponax, írisz és tonkabab vetett ágyat.

Ha nem is extrém vagy intenzív, mégis ide illik az új Donna Karan tisztaság illata a Pure DKNY Verbena, mely a citromfű friss aromájával, valamint sok-sok zöld jeggyel gazdagodott az eredeti illathoz képest.

A Bvlgari Jasmin Noir 2008-as megjelenése óta megjelent az edt, Mon Jasmin Noir és most a Jasmin Noir L’Essence is. És hogy miben más, mint az anyaillat? A fejillatban bors és bergamott jelent meg, melyet a megszokott jázmin-mandula kettőse követ, valamint az édesgyökér és tonkabab mellett fás jegyek és mirha mélyít el.

Tovább is van, mondjam még? :))))



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter