Valentino Valentina – parfümkritika

Az új Valentino, melyet Róma és az olasz illatok inspiráltak.


Mindig úgy érzem, hogy a Valentino parfümök méltatlanul mellőzve vannak, legalább is általam. Kipróbálom, megtetszik, de mindig jön egy jobb és izgalmasabb. Talán most megtörik a jég az új Valentina parfüm kapcsán, hiszen a roppant bájos kis üvegben élettel teli, igazi mai nőies illatot találtam.

Nem tudok elszakadni a bájosan romantikus, virágos és igen finom színekben játszó üvegtől, első benyomásom csakis jó lehet, hiszen egy végtelenül finom illatot sejtet, pláne ha figyelembe vesszük, hogy a Mestert Róma és az olasz ízek és illatok ihlették e parfüm megtervezésénél. Mint nagy Róma-rajongó, így már 2 pont előnnyel indul a parfüm a próbán:)

A Valentina orientális-virágos parfüm, mely valóban gazdag itáliai illatokkal, virágokkal. Az illat fejjegyében igazi különlegesség robban be a bergamott mellett, ez pedig nem más, mint a szarvasgomba. Eddig kevés parfümőr próbálkozott az aranyáron mért gombafajta illatával (Tom Ford és a Perfume Organic). Nem lehet különösebben kiérezni az illatát, azaz úgy fogalmaznék, hogy nem mérvadó, mivel a szívjegy erős és érzéki virágai mindent félresöpörnek. Nagy kedvencem, a tubarózsa és a jázmin mesésen sziporkáznak, a narancsvirág sajnos szintén (ez az egyik összetevő, ami kilóg a többi közül, kár érte). Az erdei szamóca kárpótol mindenért: finoman lengi körül és édesíti meg a virágokat, cseppet sem szirupos vagy édeskés módon. Pnt ahogyan kell, a megfelelő arányban adagolva:)
A nőiesebb, melegebb hatás az alapjegyekből is jön: cédrus, vanília és ámbra.

Mint minden tubarózsás illat, a Valentina sem egy fátyolos, légies illat, igen határozottan jelen van, de olyan finom, elegáns és diszkrét módon, ahogyan az a “nagy könyvben” meg van írva! Tökéletes választás azoknak, akik a mindennapokra keresnek olyan illatot, mely egyszerre finom, elegáns és érzéki is.

Az illat arca Freya Beha Eriksen modell, tökéletesen hozza a XXI. századi Valentina-t. Nekem nagyon tetszik a reklámfilm, jól visszaadja az illat hangulatát!



1 thought on “Valentino Valentina – parfümkritika”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter