Top 10 tavaszi parfüm a Parfümblog.hu-n!

És újabb Top 10 tavaszhoz érkeztünk…a blog 4 éves időszakában számtalan top 10 lista készült, mégis legszívesebben a tavaszi lista összeállításán molyolgatok, mert rájöttem, hogy én a tavaszi illataimban tobzódok leginkább. Hiába no, imádom ezt az évszakot, hatása rám egyszerre energetizáló és felpezsdítő. Jöjjenek tehát a legkedvesebb idei tavaszi illataim, illetve most már parfümblogger társnőm, Szylwy listáját is olvashatjátok!

fragrance-perfumes-collage-beauty-1109-de

Andrea listája

Salvatore Ferragamo Signorina Eleganza

Nálam abszolút nyerő az új Signorina (itt már olvashattátok bővebben a kritikát), igazi olasz dívának érzem magam tőle. 🙂

Penhaligon’s Iris Prima

Lányok (és fiúk), álomszép a Penhaligon’s balettvilágot idéző illata. Számomra a tökéletes niche parfümöt jeleníti meg: egyedi, megalkuvást nem ismerő akkordok csendülnek fel a legkifogástalanabb alapanyagokból, melyeket végtelenül profi kezek – orrok egy igazi szimfóniává gyúrtak össze. Törékeny, elegáns, végletekig kifinomult. Isteni!

Nina Ricci Nina L’Elixir

Szeretem ezt a kis cuki almát, na! Lehet, hogy azért mert az első (sima) kis Nina parfümöt az Uramtól kaptam, de végsősorban azért is, mert egy nagyon szerethető, bájos, igazi mai modern tündérmesét idéző illat. A Nina L’Elixir pedig egy kicsit érettebb, nőiesebb. Most pont passzol hozzám.

Juicy Couture Couture La La

Púderes – rózsás parfümmániám újabb szerzeménye. És milyen jó, hogy beszereztem. Bohókás, életvidám, könnyű és friss illat, napsütéses, babamosolyokban gazdag hétköznapokra (is). Itt olvashattok róla bővebben.

L’Erbolario Iris

Az ILLAT mostanság. Jaj, de jó is viselni ezt az íriszes-púderes tisztaságillatot. Gyönyörű, organikus parfüm, szeretem! Itt olvashattok róla bővebben.

Mancera Roses Greedy

Nem, nem ment el az eszem, tavasszal is kell egy kis édesség, és a már nálunk is kapható Mancera Roses Greedy tökélesen kielégíti az édes parfüm iránti vágyam anélkül, hogy szirupos vagy vattacukros illatba kellene burkolóznom. Jaj, de jól esik viselni.

Bond No 9 Chinatown

Tudjátok, mindig hosszasan el lehet beszélgetni a niche és populáris illatok, parfümök, brandek sajátosságairól, de meg kell, hog mondjam, a Bond No 9 niche márka egy olyan minőséget képvisel a niche márkák között is, mely rendhagyó. Nagyon szeretem az illataikat, az egész márka koncepciója nekem teljesen bejön, mondhatni megvettek simán, és a számtalan kedvenc Bond illatom közül a Chinatown az, amely maga a tavasz.

Lancome O de L’Orangerie

Narancsvirág a köbön: 20 fok közeli hőmérséklet és napsütés mellett ebbe az illatba szeretek beleburkolózni. Csajos, na!

Cristobal Balenciaga Balenciaga Paris

Bizony, a Balenciaga Paris minden díjat és elismerést megérdemel, amit megjelenése óta bezsebelt. Nagyon izgalmas illat, rajtam szinte soha nem mutatja ugyanazt az arcát, nagyon élvezem viselni, olyan sikkes vagány francia nőnek érzem magam tőle. 🙂

Cartier Goutte de Rose

Nagyon meglep ez az illat minden egyes alkalommal, amikor magamra fújom. Első pillanatra egy sekélyes édes-rózsás illatnak gondolnám, aztán 2 perc után nem győzöm csodálni azt a metamorfózist, amin átmegy az illat a bőrömön. “Édes kis semmiség” a szó jó értelmében. Ha kell egy kis csajosság, ehhez nyúlok.

parfüm használó nő

Szylwy listája

Itt a tavasz, nyílnak a virágok, hosszabbak a nappalok és ha lassan is, de melegszik az időjárás. Ilyenkor egy kicsit más parfümök kerülnek előtérbe, bár én továbbra is azt képviselem, hogy az a szabály, hogy nincs szabály. Természetesen ilyenkor is mást használunk a munkahelyünkön, egy exkluzív partyn, sportoláshoz, utazáshoz vagy egy laza hétvégi programhoz. Én most nem a legújabb illatokat sorolom fel, hanem egy kis tavaszi összeállítással készültem, melyben minden korosztály, különféle alkalomra meríthet ötletet a felsorolt illatokból. Ráadásul lesz itt az egyszerű hétköznapi illatoktól a niche parfümökig minden, hogy kedvetekre tudjatok nézelődni és elidőzni a tavaszi illatok világában.

1) Legtavaszibb kedvenc illatom egyúttal kedvencem a Lancome parfümjei közül. A Lancome O d?Azur a tavaszi Riviéra illata, ahogy a neve is mutatja. Ahogy beköszöntött a tavasz a Cote d?Azur-on is virágba borul minden, egyre több a fesztivál, a rendezvény, egymást követik a virágfesztiválok, yacht show-k, a forma 1-es monacoi nagydíj, rózsaexpo, a cannes-i filmfesztivál és én azt kívánom, bárcsak ott lehetnék. Utazás híján marad az O d?Azur parfüm elegáns arany köntösben, díszes motívummal, a Francia Riviéra gondtalanságát idéző könnyed, friss, légies illattal, melyről az amalfi citrom, bergamott, peónia, rózsa és rózsaszín bors gondoskodik. Fás jegyekkel szépen kiegészítve szinte odaképzelem magam a Cote-ra és érzem a virágok és a tenger illatát.

  
2) Mivel nagy rajongója vagyok Romano Ricci kreációinak, jöjjenek hát a tavaszi kedvenceim Juliette has a Gun parfümjei közül. A fehér csomagolásba zárt ártatlannak tűnő cukiság,  Miss Charming néven már elsőre belopta magát a szívembe. Annyira tavaszi és vidám, tökéletesen jeleníti meg az ébredő természetet, a bimbózó virágokat, fiatalos, játékos, bájos. Egy kicsit olyan ?Lolita? feelinges illat, és most nem a parfümre gondolok, hanem a filmre. Vad bogyós gyümölcsök, eper, licsi, marokkói rózsa és ámbra ennek a huncutan kacér, mégis ártatlanul rácsodálkozó illatnak a titka.
 
3) Ha már Juliette has a Gun, akkor jöjjön most a másik fegyverük, ami a Not a perfume.     Rendhagyó név, letisztult fehér csomagolás, tiszta, minimalista illat. Különlegessége, hogy egyetlen összetevője van, és ez pedig egy cetalox nevű vegyület (melyet a parfümökben az alapjegy elemeként szoktak alkalmazni). Az cetalox illata máshoz nem igazán hasonlítható, kissé ámbrás, de mindenképpen egyedi, zseniális, nagyon könnyed, légies és     friss. Teljesen antiallergén, így bárki használhatja. Romano Ricci bevállalta és megalkotta az egyszerű, de nagyszerűt. A végeredmény: tavaszi üdeség egy kis erotikával fűszerezve.
 
4) Igen és még mindig itt tartok, ugyanis nemrég váltak ilyen nagy kedvenceimmé a JHG illatai, így gyakorlatilag csak kapkodok egyiktől a másikig. Melyiket is szeressen jobban, melyiket milyen alkalomra használjam. Talán a legismertebb illatuk a Citizen Queen. Akárhányszor megérzem ezt az illatot, hirtelen valami déjá vu érzés fog el, de nem tudom miért. Fantasztikus, hosszantartó ciprusos-aldehides illat egy kis írisszel, rózsával, púderes és bőrös jegyekkel, ámbrával. Energikus, nőies, mély, szuper tartós parfüm, gyönyörű csomagolással a nyüzsgő nagyvárosok királynőinek. Ha tavasszal is lázadók akarunk maradni, akkor ideális választás.
 
5) A tavaszi top 10-ben ez lesz az utolsó Juliette has a Gun illat. Mit lehet tenni, ha egy parfümház mindig ennyire zseniálisat alkot, pláne ha parfümjeik egy részéről nekem kifejezetten a tavasz jut eszembe. Az unisex Anyway is zseniálisra sikeredett, bár ez inkább   női illat, nem is annyira unisex. Mindössze 15 összetevőből készült, ami a parfümgyártásban rendkívül kevésnek mondható, egyáltalán nem szokványos. Könnyed, üde, friss, tavaszias jellegét többek között az ambroxan nevű vegyületnek köszönheti, mely csodálatosan egészíti ki a limeot, nerolit, jázmint és a fás jegyeket. Lágyság, egyszerűség,
szabadság egy finom tisztaság-illatba zárva.
 
6) Előfordul, főleg a fűszeresebb vagy édesebb illatokért rajongók között, hogy tavasszal sem szívesen válnak meg a ?nehezebb? parfümöktől. Vagy egyszerűen csak valamilyen eseményen, party-n valami erőteljesebb, még tavasszal is kitűnően hordható illattal szeretnénk megjelenni. Ha tavasz, akkor virágok, ha esti, színházas, partyzós virágos illat, akkor pedig a nálunk nemrég kisorsolásra került Dita von Teese Dita von Teese for women-re esett a választásom, amit remélem nyertesünk azóta is örömmel használ. Az illat egyáltalán nem olyan ?fekete?, mint a csomagolás. Nem támad az az érzésünk, hogy valami
40-es években használt parfümöt fújunk magunkra. Peónia, bergamot, rózsa, jázmin és tiarévirág gondoskodik a tavaszi összhatásról, tömjén, pacsuli, szantálfa és pézsma pedig az enyhe füstösségről és dívás megjelenésről.
 
7) Mikor is lenne aktuálisabb a rózsaszín, mint tavasszal, kinyíló virágok, érzelmek, vidámság és játékosság jellemzi a már csak webáruházakban fellelhető Tom Tailor Bodytalk-ját. Jelentése testbeszéd, mely sokat elárul az illatról, melyben neroli, mandarin, narancs, szantálfa és vanília alkot olyan tökéletes összhangot, melyet nem is gondolnánk egy ilyen hétköznapi parfümről. A virágba borulás, esetleg egy új szerelem és önfeledt spontaneitás illata.
 
8) Gondoltam az érettebb korosztály képviselőire is, akik nem feltétlenül ?rózsaszín? illatban szeretnének pompázni, nem szeretik a sportosabb, citrusos illatokat vagy idegenkednek a modernebb és szokatlanabb összetevőktől illetve kombinációktól. Az ő tavaszi illatuk lehet Gabriela Sabatini Temperamento-ja. Teli élettel, egy kis határozottsággal, klasszikus tavaszi virágokat felsorakoztatva tűnik ki a tömegből. A gyöngyvirág, jázmin és peónia hármasa a domináns, melyet még tartósabbá tesz a vanília, pézsma, ámbra és szantálfa. Kellő öntudatossággal, latin temperamentummal, intenzív karakterességgel az 50 fölötti
korosztály hétköznapi illata lehet.
 
9) Ha igazán nőies parfümöt kellene mondanom, amiben csak úgy tobzódnak a   virágos összetevők akkor egy 2002-es illathoz nyúlnék vissza, méghozzá Cindy Crawford Cindy Crawford for women-jéhez. Nos igen, régi?tehát a mindig a legújabb parfümöket keresőknek nem is javasolnám, inkább azoknak, akik a régiségeket, ma már ritkaságnak számító illatokat keresik.  Titka az ultranőiességében rejlik, pont olyan törékeny lágyságot sugároz, mint a gyönyörű Cindy Crawford, akin egyszerűen nem fog az idő. Amilyen sokféle virág került a parfümbe, olyan jól oszlanak el benne az összetevők, megszagolva
nem lesz az az érzésünk, hogy egy virágboltba léptünk be, pedig a jázmin, ciklámen, frézia, orchidea, gardénia, magnólia egyvelege hallatán rögtön megjelenhet fejünkben az a bizonyos kérdőjel. Szerencsére egy kis jól adagolt cédrus, pézsma, bors és vanília segít extra nőiessé tenni ezt a nagy csokor virágot.
 
10) Természetesen gondoltam a legfiatalabb korosztályra is. Ráadásul a jó idő beköszöntével többet lehet a szabadban csavarogni, előkerülnek a szabadtéri sportok, mint a görkorcsolya, bicikli és ilyenkor nem éppen valami nehéz, alkalmi parfümben szokás pompázni. A fiatalsághoz hozzátartozik az energikusság, bolondozás, üde könnyedség, pont amit a Puma Jamaica képvisel. Egy egyszerű, sportos, nagyon fiatalos hétköznapi tavaszi illat, körtével, mandarinnal, fekete ribizlivel, egy kis rózsával, őszibarackkal és heliotrope-pal.  Fényes sárga színe a tavaszi napsugarakat juttatja eszünkbe. Nincs túlvariálva, túlbonyolítva, de nem is ez volt a célja.
 
Nektek mi a kedvenc tavaszi parfümötök?
 

 

 



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter