Lancome O de L’Orangerie

Talán fél éve már, hogy felröppent a hír, az O sorozat új taggal bővült. Most hazánkban is kapható az új O de L’Orangerie.

A Lancome O sorozatáról már olvashattatok a blog előző változatában. A kifejezetten fiatalos és modern (annak idején:) sorozat számomra legkedvesebb darabja az O d’Azur, mely valami csodás ámbrás-fás illattá válik a bőrömön. Miután felröppent a hír, hogy L’Orangerie néven újabb O parfüm jelenik meg, amelyben citrusos jegyek lesznek, számoltam a napokat, hogy mikor próbálhatom ki végre. Ennek sajnos csak most jött el az ideje.

 

Szerencsére vagy nem (nem is tudom eldönteni) az O de L’Orangerie nem az, aminek gondoltam: nem egy frissítő, aromás narancsos/citrusos illat. A fejjegyben lévő narancsvirág gyakorlatilag legyűri a citrusokat, melyek alig-alig tudnak kibontakozni, éppen csak egy csepp fanyarságot, friss jelleget adnak az illathoz, mely kb 5-10 percig tart. Szépen lassan felerősít a szívjegy dominája, a jázmin, és gyakorlatilag a narancsvirággal együtt egyértelműen uralják az parfüm illatszerkezetét. Az alapjegyek (cédrus, benzoin) a virágos jegyekkel az illat harsány, éles jellegét erősítik. Kísértetiesen hasonlít az Alien Sunessence változataira és az új Dsquared Golden Light Wood-ra (egyértelműen az erőteljes jázmin miatt).

Nekem jobban tetszik a tavalyi O d’Azur, mivel nyári illatként sokkal jobban funkcionál, míg a L’Orangerie-t ősszel tudnám elképzelni magamon.

 



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter