Vulkáni illatok Izlandról

Sigrun Lilja Gudjonsdottir-t megihlette az izlandi vulkán ereje, melyből parfümöt kreált.

Bizonyára mindenki emlékszik a tavalyi izlandi vulkán, az Eyjafjöll kitörésére, ami megkeserítette a nemzetközi légiforgalom életét. Sigrun Lilja meglátta a vulkánban rejlő erőt és szépséget, minek apropóján a vulkán oldalán lévő gleccser olvadékvízéből kölnit kreált Eyjafjallajökull- rövidítve EFJ – néven. Az illatszer nem a kénköves poklot idézi, inkább citrusféle aromát juttat az ember – orrába és – eszébe. A Grasse-ban készült parfüm ára borsos, közel 23.000 Ft-ba kerül, de ez nem tántorította el a rajongókat, mivel igen sok üveggel vásároltak már belőle.

A parfümöt maga Gudjonsdottir reklámozza:)

Mondhatjuk, talán senki nem várta így az új vulkánkitörést, mint Gudjonsdottir, mert már hónapokkal a kitörés előtt elkezdődtek a vulkáni parfüm férfi változatának előkészületei Grasse-ban, a parfümkészítés fellegvárában. Ennek a parfümnek legfőbb alapanyaga a Grimsvötn gleccserének olvadéka lesz, neve pedig Vatnajökull, azaz VJK. Gudjonsdottir szerint a kölni igencsak férfias, akár a vulkán, amely 20 kilométer magasra lövellte ki magából a vulkáni hamut. (MTI)

Ha ez nem egyedi, akkor semmi sem az:)



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter