Cartier Eau de Cartier Goutte de Rose – parfümkritika

Ha azt hallom, hogy Cartier, akkor nekem egyből a méregdrága, elegáns ékszerek és órák jutnak eszembe. Először. Másodszor az elegáns parfümjeik. Manapság, amikor már mindenki parfümöt ad ki (designer, ruházati márka, ékszermárka, dohánymárka, celeb, xy, ilyen-olyan brand vagy éppen akárki), az ember (lánya) pórbál úgy navigálni a millió parfüm között, hogy az  ismert márkanév stílusához passzolónak sejti az illatot, így villámgyorsan el tudja dönteni, hogy érdemes-e kipróbálni, ne adj Isten ismeretlenül megrendelni az interneten (hah, a “blind buy”, azaz vak vásárlás megér egy külön misét…).

Eau de Cartier sorozat
Eau de Cartier sorozat

Eddigi tapasztalataim alapján a Cartier egy elegáns, stílusos márkának, brandnek számított, illatait ebbe a kategóriába sorolnám. Éppen ezért csillant fel a szemem, amikor megláttam, hogy az Eau de Cartier sorozat legújabb darabja, a Goutte de Rose egy elegáns, sikkes, letisztult rózsaillatot ígért. Csalódnom kellett. Először. Másodszor rácsodálkoztam, hogy mi ez a jó illat, harmadszorra már azt vettem észre, hogy napok óta csak ezt használom.

Goutte de Rose
Goutte de Rose

Mint lelkes Chloe Eau de Parfum fogyasztó, szinte a szenvedélyemmé vált a jó kis rózsás illatok felkutatása, no meg nem mellesleg a rózsa mint parfümalapanyag, az egyik legelterjedtebb és legnépszerűbb, így óhatatlanul a legtöbb parfümben találkozunk vele, ezért izgalmas kihívás olyan parfümöt keresni és találni, amely még képes újabb arcát megmutatni ennek a fantasztikus illatú virágnak. Mint ahogy írtam pár sorral feljebb, a Goutte de Rose első próbára, akarom mondani a kifújás első 10 percére hatalmas csalódást okozott, merthogy az illata nem volt más, mint egy egyszerű csajos, édeskés rózsaillat. Semmi több. Sehol egy kis Cartier vonás, sehol egy kis elegancia, sikkesség. Csak tündibündi csajosság, ami nem is lenne baj, csak hogy én éppen nem erre számítottam. Nyugtáztam csalódottságomat, majd jó negyed óra múlva azt vettem észre, hogy valami izgalmas, enyhén pikáns, kicsit fűszeres és nagyon izgató illat csapja meg az orrom…ez nem lehetett más, mint a Goutte de Rose…mert hogy ennek az egyszerű rózsás illatnak bizony kell időt hagyni, hogy bizonyíthasson! A csajos, édes kis semmiségből ha nem is egy elegáns dáma lett, de mindenképp egy vagány, izgalmas nő, meglepően erőteljes és hosszan tartó illataurával. Ha fehér ing-fekete szoknya kombinációhoz passzoljuk, akár még elegánsnak is mondhatnánk az illatot, én mostanában lazább szereléshez használom, szerintem ehhez is remekül passzol.

goutte de rose dobozzal

Csajos, “rózsaszín” illatokért rajongóknak, rózsás parfüm őrülteknek és nem túl bonyolult illatokat keresőknek érdemes mindenképpen kipróbálni. És ami a legjobb: egy 50 ml-s üveget már 8000 Ft körül be lehet szerezni! Tényleg jó áron van… 🙂

Ha pedig előtte kipróbálnád, akkor itt tudsz illatmintát kérni belőle!

 



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter