Salvatore Ferragamo Signorina Eleganza – parfümkritika

Salvatore Ferragamo nagy öregnek számít az olasz luxuscipők piacán, míg a parfümériák polcait 1998-ban célozta meg első illatával (Salvatore Ferragamo Pour Femme), mellyel örökös helyet szerzett magának a parfümpiacon. Olyan neves és elismert parfümőrök kreáltak Ferragamonak illatokat, mint Francis Kurkdjian, Alberto Morillas, Olivier Polge vagy éppen Jacques Cavallier. Ahogy berobbant a parfümköztudatba a Ferragamo név, úgy egy pár éve – annak ellenére, hogy például az Incanto sorozatban szépen halkan megjelentek újabb ls újabb darabok – nem igazán “robbantott bankot” a parfümház, mígnem 2011-ben berobbant a köztudatba a Signorina, mindenki olasz kisasszonya, mely egycsapásra levett mindenkit a lábáról: “roppant fiatalos, romantikus illat, mely pont annyira akar komoly és elegáns lenni, mint amennyire egy mai huszonéves lánynak szüksége van.” – idézet tőlem 🙂

Signorina Eleganza Double Page
Az isteni Anja Rubik az illat arca

Idén pedig a kis hölgy felhúzza elegánsabb ruháját, hiszen itt a Signorina Eleganza, mely egy érettebb, és valóban elegánsabb illat, mint a “sima” Signorina. Az imádnivalóan bájos kis Signorina üveg szerencsére megmaradt, benne pedig egy olyan felnőttesebb illatot találhatunk, amely személy szerint nekem sokkal jobban tetszik, mint az anyaillat – lehet, hogy azért mert már én sem vagyok szigorú értelemben véve signorina.

“Az elegancia Salvatore Ferragamo alkotásainál mindig is meghatározó szerepet töltött be. Szépség és kifinomultság, tovább fokozva kifogástalan ízléssel, melyről a firenzei márka világszerte híres. Mindezek tiszteletére Salvatore Ferragamo bemutatja új illatát, amely a Signorina Eleganza nevet viseli. Egy luxus illat, mely a női bájt és csábítást ünnepli.”

Signorina Eleganza Still Life Image (3)

A Signorina Eleganza titka a bőrös jegyben rejlik: a fehér bőr tiszta és egyszerre mély illata számomra a luxus bőráruk illatát idézi, melyhez mi más adná  meg a pikáns füstösséget, mint a pacsuli. Hiába, a kislány nagylány lett, a csipetnyi dögösségből igazi elegánsan érzéki illat született. A fejjegy könnyed, friss jegyei (grapefruit és körte) könnyedén vezetik fel a szívjegyben lévő osmanthus egzotikus, puha illatát, mely olyan finoman ül rá a bőrömre a mandulával kézen fogva. Remek iskolapéldája annak, hogyan lehet intenzív, erőteljes illatjegyekből elegáns és sikkes akkordokat kreálni. Mert a Signoria Eleganza valóban az, ami: egy elegáns illat fiataloknak; olyan nőknek, akik szeretik a valóban finom luxusholmikat, nőiesek, és nőiességüket bátran ki is hangsúlyozzák. Remek kis illat bármilyen alkalomra, munkába vagy randevúra, reggel vagy este, a lényeg: ha ezt viseled, garantálom, hogy igazi modern és elegáns olasz dívának fogod érezni magad. Nálam abszolút kedvenc ebben a szezonban.

2014. februártól kapható!

Andrea



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter