Salvatore Ferragamo Signorina – parfümkritika

Mostanság támadnak a parfümériák polcain a Missek, Signorinák, Mademoiselle-ek, Valentinák azaz azok a parfümök, amelyeket a mai 20-as korosztálynak szántak. Nem új keletű találmány ez, és a spanyol viaszt sem most találták fel ezzel, hiszen minden, magára valamit  adó parfümház, vagy divatház megalkotta a maga fiatalos illatát, mint például a nagy sikerű Miss Dior, Coco Mademoiselle, vagy a Guerlain Love/Heart sorozata. A tavalyi év nagy kedvence volt Valentino igazi olaszos Valentina parfümje, a Dior éppen most cserélte le/vissza a Miss Dior Cherie sorozatot Miss Diorra, míg idén Nina Ricci sem akart kimaradni, és kijött a Mademoiselle Ricci parfümmel, mely a Ricci Ricci sorozat újabb darabjaként debütált.

Salvatore Ferragamo parfümjeiről alig olvashattunk, szépen a fű alatt jöttek ki sorra az Incanto sorozat darabjai – annak ellenére, hogy 10 van belőle – , az időközben megjelent F for Fascinating, illetve Attimo nem keltett nagy visszhangot a parfümvilágban. Nem tudom, hogy a Valentina sikerét irigyelték-e meg Ferragamoéknál, de a Signorina szépen tálalt, pontosan körülhatárolható célközönségét megcélozva 2012-ben került polcokra. Szolid, visszafogott masnis üveg, halvány rózsaszín színvilág, könnyen fogyasztható illat, és szép kampányfotók meghozták a várva várt érdeklődést.

Ugyanis a Signorina valóban az, aminek szánták és aminek mutatja magát: roppant fiatalos, romantikus illat, mely pont annyira akar komoly és elegáns lenni, mint amennyire egy mai huszonéves lánynak szüksége van. Ideális főiskolás/egyetemi éveink megédesítésére, első munkahelyünk és irodai létünk kellemesebbé tételére és első szerelmeink elcsábítására. A panacotta (olasz édesség) édes akkordja a főszereplő, szépen passzol hozzá a ribizli nem túl émelyítő gyümölcsös jegye, melyeket a klasszikus hármas (jázmin, rózsa, bazsarózsa) virágcsokra ölel körbe. Egy csipetnyi rózsabors az elejére, egy kis adag pacsuli a végére, és a “dög” faktor már benne is van az illatban, de éppen csak egy kis flört erejéig.

Ha nem is egy nagyszabású, maradandó alkotás a Signorina, kétség kívül ideális azoknak a fiatal lányoknak, akik már túl vannak az első parfümpróbálkozásaikon, és valami olyan illatra vágynak, mely jolly jokerként minden alkalommal megállja a helyét, legyen szó munkahelyről, randiról, vagy egyéb romantikus programról.

Már kapható 11.134 FT-tól!



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter