Megosztó mimóza

A mimóza egy olyan virág/parfüm alapanyag, ami rendkívül megossza az embereket, általában vagy nagyon szeretik, vagy nagyon utálják. Mivel február van, és ilyenkor rendezik a 10 napos Mimóza Fesztivált a Francia Riviérán, Mandelieu-La Napoule-ban, így remek apropója van, hogy megnézzük milyen is ez a növény valójában és milyen parfüm készül belőle. A mimóza a tavasz első virága, és bizony a mediterrán partokon már tavaszodik, a fesztivál pedig igazi karneváli hangulatot teremt, természetesen ilyenkor mindent mimózával díszítenek fel. A mimóza élénksárga színű, ránézésre olyan, mint sok-sok bolyhos pom-pom. A mimózák családjában többféle alfaj is létezik, a parfümgyártásban mégis leginkább két fajtáját használják. A parfümök készítése során más virágos illatok kitűnő kiegészítőjeként is szokott szerepelni. A mimóza egyszerre hoz elő az emberben gyerekkori élményeket, gazdag, mély illatával a biztonság érzését kelti viselőjében.

mimóza

Ha tipikusan mimózás illatra vágyunk, akkor a Czech and Speake Mimosa-ja lehet, ami megmutatja nekünk a mimóza valódi oldalát. Ahogy a címben is szerepel, megosztó lesz, ez nem vitás. Lesz, akiknek rögtön csak ennyi fog eszükbe jutni: ?ez egy nagymamás illat?. Lesz, aki a természetet fedezi fel benne, mivel maga az illat, nagyon természetes, fás, zöld és virágos, így olyan érzésünk lehet, mintha a természetben sétálnánk, fákkal és virágokkal körülvéve. Van, aki igazi ínyencségként tekint rá, mert hát legyünk őszinték, nem egy megszokott ?tucat illatról? van szó. Én személy szerint egy balzsamos, meleg, fűszeres virágos illatra leltem benne. A muskátlis indítást egy kis ylang-ylang-gal lágyították, a szívjegyben pedig kibontakozik a mimóza, méghozzá jázmin kíséretében. Alapjegyként benzoinnal erősítették fel, a már amúgy sem gyenge hatást. Fő jegyei mindössze ennyiből állnak, ezért tökéletes arra, hogy a mimóza valódi oldalát mutassa meg, mivel illatát nem nyomja el sok más összetevő. Maga az illat harsány és erőteljes, garantált 24 órás hatással. A Czech and Speake hajlamos az illatait nagyon is naturálisan bemutatni, így egy kis betekintést nyerhetünk abba, milyen is lehet egy-egy nyersanyag, persze, azért egy kicsit külöbözik a tiszta mimóza nyersanyagtól. Érdekes, különleges, púderes és karakteres. Így tudnám leginkább összefoglalni. Nekem egy picit elmarad a Czech and Speake levendulás csodája, az Oxford and Cambridge mögött, de most nem is az a célom, hogy a levendulát a mimózával hasonlítsam össze. Aki szereti a vintage stílust, az ezzel kapcsolatos feelinget, ruhákat, bútorokat, illatokat, nekik bátran ajánlom, próbálják ki, mert tökéletesen ezt az irányvonalat képviseli.

mimosa

Ha mimóza, akkor mindenképp meg kell említenünk L’Artisan Mimosa Pour Moi parfümjét is, mely tökéletesen visszaadja a törékeny kis mimóza illatát, jellegét: gyengéd mégis van benne kellő erő, visszafogott mégis határozottan jelen van az ember bőrén, szolid mégis karaktert ad a mindennapi viseletünkhöz. Egyszóval bájos mimóza a javából. Tavaszi napsütésben isteni viselni.

mimosa

Ti ismertek mimózás parfümöket? Szeretitek a mimóza illatát?

Szylwy és Andrea



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter