Top 10 őszi parfüm 2014-ben a Parfümblogon

Amióta létezik a Parfümblog, azóta létezik a top 10 évszakonkénti lista is, így mondhatjuk, hogy ez már több éves hagyomány! Érdemes visszatekinteni az előző évek kedvenceire, izgalmas látni, ahogy változnak az ízlések vagy éppen hogy lelkesedünk egy-egy új parfüm iránt. Itt böngészhettek a régi listákban. Most is elmondom, hogy nem (csak) az aktuális trendekből válogattunk, hanem olyan illatokat is hoztunk, melyeket kifejezetten ősszel szeretünk viselni, de már régi motorosok. Íme a lista!

parfümüveg

Andrea

Hermes Eau Claire des Merveilles Ühüm, a Hermes Merveilles sorozata valami zseniális, a L’Ambre des Merveilles-ről már ódákat zengtem, de most idén az Eau Claire a favorit. Igaz itt a mondás, hogy “Caught them all!” Meglesz, meglesz!

Prada Infusion d’Iris Absolute Évi, innen is sok puszi, hogy felhívtad a figyelmem erre az isteni illatra. Brutál tartós, és isteni viselni. Igazi olasz elegancia. Ez a Prada. Kritika itt!

Guerlain Shalimar ode de la Vanille Mexique Hú, de féltem tőle, amikor először magamra fújtam, aztán rádöbbentem, hogy ha semmi mást nem viselhetnék, csak ezt a parfümöt, akkor sem lenne semmi baj. Emberek, a Guerlain nagyon tud! Kritika itt!

Madonna Truth or Dare Naked Tudom, hogy sokatoknak nem jött be, de én imádom viselni. Csöppet elfogult vagyok, de akkor is szuper kis őszi illat ez. Kritika itt!

Juliette Has a Gun Romantina Romano Ricci fás-pézsmás és persze elmaradhatatlanul rózsás finomsága. Akkor viselem, ha komfortos, kissé semleges, puha illatot szeretnék érezni. Lelőhely!

Bottega Veneta Bottega Veneta Nem győzöm ismételni magam, hogy milyen finom illat a Bottega Veneta. Csak azoknak ajánlom, akik szeretik a bőrös-ciprusos-földes illatokat, de nekik nagyon. Kritika itt!

Mancera Roses Greedy No, kérem, ez a modern gourmand niche változatban. Ősszel sem kell búskomorságba esni, sőt, ilyenkor érdemes feldobni a hangulatot egy ilyen életvidám, derűs és cuki illattal. Lelőhely!

Profumi del Forte by Night White Szerelem volt első szippantásra, nagyon magaménak érzem. Kellően mély, édeskés, púderes és meleg illat. Lelőhely!

Acqua di Parma Iris Nobile Az Acqua di Parma márka miért nincs még Magyarországon?? Soha még ilyen minőségű illatokat nem próbáltam, valóban érezni az igazi niche parfümök luxusát rajtuk, az Iris Nobile pedig mestermű. Télen-nyáron, éjjel-nappal.

Byredo Mojave Ghost Vadiúj Byredo illat, sajnos még nincs belőle egy saját üveggel, de oly mértékben szerelembe estem vele, hogy csak arra tudok gondolni, hogy mikor tudnám megszerezni. Rajtam elképesztően összetett, érzéki és különösmód furcsa illat, a szó pozitív értelmében. Kedves Jézuska, ha olvasod ezt a posztot, akkor finoman jeleznék, hogy ezt a parfümöt szeretném, de piszkosul! 🙂 Lelőhely!

hello ősz

Szylwy

Itt van az ősz, itt van újra?.sajnos, mert ha rajtam múlna, örökre nyár lenne. De ha már ősz, használjuk ki a lehetőségeket, hogy előkereshetjük a mélyebb, teltebb, kicsit édesebb és nehezebb kedvenc illatainkat.

Naomi Campbell Mistery-je finom, mély, meleg őszi illat. Keserűnarancs, bergamott és hibiszkusz igyekszik jókedvet csempészni a borongós őszbe, a benzoin, ámbra, tonkabab és szantál pedig rendkívül nőiessé teszi. Végeredményben egy meleg, krémes-édes varázslattal ajándékoz meg minket.

A tipikus őszi illatok sorát gyarapítja a nálunk nem ismert amerikai Elizabeth and James Nirvana Black-je. Az illat valamire rettenetesen hasonlít, de folyamatosan töröm a fejem, mégsem jövök rá mire?.mindegy is. Vanília, nagy adag szantálfa és ibolya alkotta sötét, krémes éjszakai illat különleges alkalmakra. Sok esetben a púderes illatokról ártatlan tisztaság jut eszünkbe, ám itt ennek az ártatlanságnak nyoma sincs, a Nirvana Black púderessége sokkal inkább vad és csábító.

Megjelenésekor ki nem állhattam, majd az elmúlt napokban rájöttem, hogy nekem nagyon is tetszik a Prada Candy. Őszi, simogató illat az édességrajongóknak. Nem a szokásos édes-cukorkás, már-már ?butyuta? illat, annál azért szofisztikáltabb, de azért ne feledkezzünk el róla, hogy elsősorban a cukiságok kedvelőinek ajánlanám. Pézsma, benzoegyanta és karamella ennek az őszi kis édességnek a titka. Kritika!

Egy igazán fűszeres, nagyasszonyos, őszi illatot szeretnétek? Jöjjön egy klasszikus: Cartier Le Baiser du Dragon-ja, ami annyit jelent magyarul, hogy a sárkány csókja. Miért is? Mert tüzes, mindent elsöprő, karizmatikus, amolyan végzet asszonya illat. Fejjegyének izgalmas összetevőiben ott rejlik a neroli, gardénia, amaretto és keserűmandula, majd hirtelen robban be melléjük a rózsa, cédrus, jázmin, pézsma és írisz. Jó kis gazdag illat, melyben az alapillat csak felerősíti az előző jegyeket, így a karamella, fekete csoki, benzoegyanta, pacsuli, vetiver és ámbra is helyet kap.

Dior Dolce Vita-ja a nyár végét, a napos őszt, a ?vénasszonyok nyarát? idézi, elképesztően elegáns és luxust sugalló kivitelben. Gazdagságának titka a sok-sok tökéletes minőségű nyersanyag, bergamott, rózsa, citrom, kardamom, őszibarack és liliom napsütést idéz. Heliotróp, fehéj, rózsafa, magnólia és sárgabarack segíti kibontakozni az őszi jelleget, a pézsmás, vaníliás, kókuszos jegyek egy kis cédrussal egy nagyon nőies illattá teszik.

Az ősz legcukibb és legvidámabb illata, nagy kedvencem a Bvlgari Petits et Mamans. Édesen púderes, pihe-puha illatát ősszel szeretem a legjobban, aranyos csomagolása pedig mindig levesz a lábamról. Rózsafa, bergamott és narancs épphogy csak megmutatja magát, az igazi őszi vidámságot a kamilla, napraforgó, rózsa, őszibarack, a krémes vanília és a púderes írisz hozzák. Kritika!

Az egyik legszebb őszi illat, a Van Cleef & Arpels exkluzív luxus szériájának, a Collection Extraordinaire-nek az egyik tagja. A cég 2009-ben 6 luxus parfümöt adott ki. Kedvencem közülük az Orchidee Vanille, mely simogatóan krémes és lágy. Sokan süti-illatnak titulálták, de abban mindenkinek egyezett a véleménye, hogy egy nagyon finom, mély illatról van szó. Egy kis gyümölcsösség mandarinnal és licsivel, romantikus virágosság ibolyával és rózsával, édes, szexi csábítás vaníliával, csokival, mandulával, tonkababbal és pézsmával, továbbá egy kis fás cédrus, és végül a rendkívül egzotikus orchidea-vanília kombináció a tökéletes receptje ennek a gourmand jelegű illatnak. Egyszerűen mesésen finom. Lelőhely!

Következzen most a DSH Pandora-ja. Földes, bőrös, mély, megnyugtató, meditatív illat. A melankolikus, ám annál szebb színekben pompázó ősz illatába édesgyökér, zöld jegyek, virágos jegyek, geránium, vanília, moha, ánizs és bőrös jegyek kerültek. A rövidebb és hűvösebb nappalokra, a színek mélységére, érettségre emléketető illat, a lehulló levelek arany, barna és bordó színeinek ezernyi árnyalata jelenik meg benne. (A dshperfumes.com webshopjából meg tudjátok rendelni.)

A DSH másik őszi illata a Lautrec. Elegáns, kristályokkal kirakott üvege első látásra megbabonázott és már ránézésre is az egész annyira őszi. Száraz, balzsamos, fűszeres, fás illata az ősz elegáns megkoronázása. Bergamott, üröm, golgotavirág indít el az őszi sétán. Teltségének titka a szívjegyben rejlik, mimóza, íriszgyökér, narancsvirág, ylang-ylang, jázmin, marokkói rózsa és konyak az ősz legszebb oldalát tárja elénk illatok formájában. Az alapjegy gazdagsága a ráadás: tolu balzsam, vanília, pacsuli, karamella, benzoegyanta, moha, szantálfa, labdanum és ámbra teszik fel rá a koronát.

(A dshperfumes.com webshopjából meg tudjátok rendelni.)

Nagyon szép őszi illat Montale White Aoud-ja. Már az őszt idézi, de benne van még az Indián nyárnak az összes napsugara, aranyló szépsége. Nagyon nőies, lágy, gyengéden körülölelő illat rózsával, oud-dal, sáfránnyal, jázminnal, kardamommal, ámbrával, vaníliával, vetiverrel, szantálfával, pacsulival és labdanum virággal. Enyhén füstös illata elvarázsol, ellazít. Cseppet sem tolakodó, sőt épp ellenkezőleg van benne valami végtelen nyugalom, bizalmat, odaadást sugároz. Csodálatos illat. Lelőhely!

Most Ti jöttök! Elő az őszi kedvencekkel, osszátok meg velünk legkedvesebb őszi illataitokat kommentben!



4 thoughts on “Top 10 őszi parfüm 2014-ben a Parfümblogon”

  • Elképesztő, hogy milyen népszerű még ma is a Shalimar! Nemzetközi fórumokon, az instagramon tarol. És nem véletlenül… Muszáj lesz a lehető legtöbbet begyűjtenem belőle!

  • Óó, de jó kis lista! A Lolita Midnight CB nálam is várólistás, a Midnight Poisonból pedig be kell szereznem most már egy üveggel:)

  • Nálam ez az ősz a Shalimar-é, nemcsak az a la Vanille Route Mexique a mindennapi társam, hanem az eredeti Shalimar a maga füstösségével, jellegzetes vaníliájával valósággal rabul ejtett.

  • Imádom az őszt, annak minden színével és illatával: (bár az én listám vegyesen inkább őszi/téli illatok, melyeket felváltva használok egészen tavaszig) 🙂
    * Christian Dior – Midnight Poison
    * Lolita Lempicka – Lolita Lempicka edp
    * Chopard – Wish
    * Lolita Lempicka – L
    * Comptoir Sud Pacifique – Vanille Abricot
    * Lolita Lempicka – Midnight Couture Black eau de Minuit

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter